[Alındı] İntel İ5 7400 ve Gigabyte GTX 1050 Tİ Sistem

Arkadaşlar bundan 2 gün önce bilgisayarın siparişini verdim gelmesini bekliyorum. Bilgisayarın toplam fiyatı 3000 TL tuttu. Özelliklerini aşağıya yazacağım. Bence baya güzel bir bilgisayar oldu. Bide bir sorum olacak. Orjinal oyun ile torrent oyunun arasında performans farkı olur mu ?

Anakart: Msi B250M Pro-Vdh

İşlemci: İntel Core İ5 7400

Ram: Kingston Hyperx 8 GB 2133 MHZ

SSD: Kingston Hyperx 120 GB

Güç kaynağı: High Power 600W 85+ bronze sertifikalı

Kasa: Deep Cool Smarter

Ekran kartı: Gigabyte GTX 1050 Tİ

Arkadaşlar şimdiye kadar bana yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Bugün kargo geldi. Kasa hariç tüm parçalar elimde. İnce hesap, Webdenal ve hepsi burada ya teşekkür ederim. Kutularda bir çizik bile yok. Montajını perşembe günü yapacağız. Çektiğim fotoğrafları yüklemeye çalışıyorum. Ama dosya boyutu fazla olduğundan yüklenmiyor diye hata veriyor. Ne yapmalıyım ?

Resim Sıkıştırma Rehberi
Teşekkür ederim.

Atarken yine sorun çıkıyor çok saçma.

Dosyanız yüklenirken bir hata meydana geldi. Diye hata.

Teşekkür ederim.

Atarken yine sorun çıkıyor çok saçma.

Dosyanız yüklenirken bir hata meydana geldi. Diye hata.
Arkadaşlar bütün parçalar geldi. Ve montajını yaptık. Sürücüleri son sürümünü indirdik. Bilgisayar ALLAH'a şükür çok güzel sorunsuz çalışıyor. Performansına gelecek olursak şuana kadar sadece ETS 2 yi deneme şansım oldu. Ve şöyle söyleyeyim size. Full hd de ve tüm ayarlar en sondayken mesela en yükseğe alınca ölçeklemeyi 125 yapıyor 400 yapınca. Ve ayna görüş mesafesini orta dan çok yükseğe aldığımız zaman. Ekran kartının %99 kullanılıyor ve 40 FPS civarı alıyorum. Basit ayarlardan en yükseğe çekince. 60 a sabitleniyor. Ve ekran kartının %80 civarını kullanıyor. Yani FPS sabitleme olmasa 70-80 e çıkar diye tahmin ediyorum. Oyun yükledikçe sonucunu sizinle paylaşacağım. :)

Arkadaşlar bilgisayar ATS oyununda ölçekleme %400 ve ayna görüş mesafesi orta dan çok yükseğe alınca oyunu 40 FPS civarı oynuyorsun. Öyle yapmadan basit ayarlardan ultra ya getirip oynarken ise 70 ile 100 FPS arası. Çok güzel bir bilgisayar olmuş. Tekrardan herkese teşekkür ederim. :)

@Halil Batır Resimleri paylaşır mısın rica etsem? :)
Ya kardeşim bir sürü fotoğraf çekmiştim. Technopata atamıyorum.

Resim Sıkıştırma Rehberi
Ses kartı orta düzeyde. Ekstra ses kartına gerek yok.
O kasaya TDP'si yüksek ekran kartı tercih etmemekle iyi yapmışsın. Eğer ekran kartı değiştirecek olursan kasanın hava akımının düşüklüğünü hesap ederek bunun gibi düşük TDP'li ekran kartı tercihinde bulunman gerekebilir. İşlemci konusunda başta G4560 alıp daha sonra I5'i es geçerek ikinci el sağlam I7 7700 alınabilirdi. Hayırlı olsun.
Nispeten dengeli bir sistem olmuş. Resim neden atmadınız? :)
İleriyi düşünmek yerine tadını çıkarmaya bak. O ekran kartı da fena sayılmaz.
@Halil Batır Oyunlarda biraz önde olabilir ama çekirdek farkı var. Biri 4'e 4 çalışıyor, yani sadece 4 çekirdek. Diğeri ise 4'e 8 çalışıyor. Oyunlarda kolay kolay işlemci kullanımını %100'de görmezsin Ryzen'de. Ama İntel işlemcilerde %100 görürsün. :) Kısacası daha ileriye dönük bir işlemci R5 1400.
Arkadaşlar şuana kadar oynadığım oyunlarda. Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı 60 ile 70 derece arasındaydı. Ve kasayı elleyince baya sıcak geliyor. Anormal bir şey var mı ?

Ya kardeşim bir sürü fotoğraf çekmiştim. Technopata atamıyorum.

Arkadaşlar şuana kadar oynadığım oyunlarda. Ekran kartı ve işlemci sıcaklığı 60 ile 70 derece arasındaydı. Ve kasayı elleyince baya sıcak geliyor. Anormal bir şey var mı ?
Powercolor RX 570 vardı bende 83 derece ısınıyordu değerleriniz normal. 60 70 arası yüksek bir sıcaklık değil. Hatta iyi bir aralık. Çoğu kart 65 80 aralığında çalışır. Merak etmeyin.

Powercolor RX 570 vardı bende 83 derece ısınıyordu değerleriniz normal. 60 70 arası yüksek bir sıcaklık değil. Hatta iyi bir aralık. Çoğu kart 65 80 aralığında çalışır. Merak etmeyin.
Yardımınız için teşekkür ederim. Aklıma baya takılmıştı. FPS değerleri baya iyi gördüm. Oyun indirmeye devam ediyorum.

Hayırlı olsun tekrardan resimler mobilden atamıyorsanız PC üzerinden resimleri atarak deneyebilirsiniz.
Resim Sıkıştırma Rehberi
Ses kartı orta düzeyde. Ekstra ses kartına gerek yok.
Arkadaşlar sabahtan beri the forest, ATS, ETS 2 ve city car driving oynadım. Ve genellikle söylediğim gibi sıcaklık 60-70 arası. FPS ler ise ATS ve ETS 2 de en yüksek ayarda rahatlıkla 70 fps üstü oynuyorum. City car driving de en yüksek ayarlarda rahatlıkla akıcı bir şekilde oynuyorum. The forest'ı bir saat oynadım. Sıcaklık aynı 60-70 arası. Orta ayarlarda oynuyorum. Ve 60 FPS civarı alıyorum. Akıcı bir şekilde oynuyorum. Fakat orjinal bir şekilde Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City oyunu indirdim. Oyuna giriyorum. Oyunun otomatik ayarlamasını yapıyorum. Ve yüksek ayarlara alıyor. Oyunu oynarken sıcaklık aynı 60-70 arası. 60 FPS civarı oynuyorum. Ve 10-15 dakika sonra bilgisayar mavi ekran verip kapanıyor. Neyde sorun var ?

Yardım edebilecek yok mu ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı