[Alındı] MSI Gaming X GTX 1060

Merhabalar ,

2-3 gün önce Cevizlibağ Vatan Bilgisayar şubesinden MSI GAMİNG X GTX 1060 model ekran kartını satın aldım.

Kartın 1080p performansı çok iyi diyebilirim.

The Witcher 3(Ultra Ayarlar, MSI Gaming App Oc Mode): Normal sahnelerde 60-65, savaş sahnelerinde 50 - 55.

Middle Earth : Shadow Of Mordor(Ultra, MSI Gaming App Oc Mode) : Average Fps: 104.2

Sistemim :
  • MSI B150 GAMİNG M3 2133 MHz Anakart
  • 2133 MHz 8 GB Kingston Hyper X bellek
  • 240 GB SSD Kingston
  • 500 GB HDD
  • DARK N10 KASA
  • 750W 80 Plus High Power 80 Plus PSU
  • GTX 1060 MSİ GAMİNG X

y4BdPk.jpg jn9JLm.jpg

Gayet güzel sistem ama güç kaynağı biraz fazla olmuş. Senle aynı kasayı kullanıyoruz sana tavsiyem öndeki fanları sök, ön kapağı da aç içine vidala iki fanı kasanın içi çok daha ferah oluyor.

Bende aynı kasayı aldım şu tavsiye ettiğini anlamam için bir foto çekip koyar mısın?

Hayırlı olsun. Ayrı konu açmayıp deneyimlerimi buradan paylaşayım.
Kartı OC modunda kullanıyorum. Bu modda GPU 1974Mhz, Ram 8100Mhz'de çalışıyor. GPU arada 2000'li rakamları görüyor.
Gördüğüm en yüksek sıcaklık 67 derece. Fan sesini hiç duymuyorum. Fanı manual %100 yapınca ses geliyor ama öyle rahatsız edecek sesten ziyade hava sesi gibi geliyor.
Ledleri gaming app ile kontrol edebiliyoruz. Yan taraf ve üst taraf olarak ayrı ayrı modda çalıştırılabiliyor. Yani yan taraf nefes alma modunda üst taraf flaş modunda olabiliyor, ya da ikisini birden aynı modda yapabiliyorsunuz. Gaming app kapandığında ise standarta dönüyor. Üstteki MSI Gaming beyaza yan taraf ise nefes alma moduna dönüyor.

1080p çözünürlüklte oyunlarda aldığım fps değerleri şu şekilde;

Sistem: i5 6500 - 16GB DDR4 2133Mhz - MSI H110i pro - MSI GTX 1060 Gaming X
  • Rocket League 180 fps ve üzeri
  • Dirt Rally Ultra ayarlarda 80 fps
  • Witcher 3 Blood and Wine eklentisiyle ultrada 60 fps civarı
  • GTA V x2 msaa ile 65-80 fps arasında
  • Rise of Tomb Raider 75 fps civarı
  • The Division ultrada 60 fps
  • Far Cry 4 ultrada 70-80 fps arasında.
Corsair 250D mini itx kasa içindeki görüntü şu şekilde;
ad09c331dcf6b658eee3d93b721761b1.jpg

2bb1aa9a-8019-4c24-af83-38afb134a577.jpg

Yükseklik olarak tam sınırda. Güç girişinin biraz aşağıda olmasıyla sığıyor. GTX1070 modellerine güç girişi en tepede olduğundan sığmıyordu kasama.

Hocam iTX kasalara MicroATX anakartlar ve güncel ekran kartları rahatlıkla sığar mı? Bir de diğer sorum; iTX yani 'Cube' kasaların montajı kolay mıdır?

Hocam iTX kasalara MicroATX anakartlar ve güncel ekran kartları rahatlıkla sığar mı? Bir de diğer sorum; iTX yani 'Cube' kasaların montajı kolay mıdır?
Her CUBE kasa mini itx değildir. CUBE olup Micro ATX olan kasalar da mevcut. Thermaltake Core V21 ya da Aerocool X Predator gibi.
Mini ITX kasalara micro atx anakart sığmaz. Micro atx anakart için micro atx veya atx kasa alman gerek. Mini itx kasalara tek slot ekran kartı takılabilen anakartlar uygun.
Micro atx anakartlarda 4 slot mevcut
ATX anakartlarda 7 slot mevcut. Zaten anakart modellerinin adına bu kısaltmalar mevcut. Örneğin benim kullandığım anakart MSI H110i pro buradaki "i" "itx" kısaltmasıdır. MSI H110M Micro atx, MSI Z170A Atx kısaltması oluyor. Anakart kısmını geçtiysek gelelim ekran kartı sınırlamalarına.
ITX kasa seçerken alacağın parçaların boyutlarını bilmen lazım. En önemli konu ekran kartı boyutları. Kendi kasam için konuşacak olursam GTX900 serilerinde tüm kartlar sığarken GTX1000 serisinde yükseklik ve uzunluklar arttığından bir çoğu sığmıyor. Benim kasam maksimum 29cm ekran kartı uzunluğunu ve 14cm cpu soğutucusu destekliyor. Yani ekran kartı için de maksimum 14cm yükseklik destekliyor. ASUS GTX1060 sığmıyor örneğin. 29,8cm uzunluğundan dolayı. Kart boyutlarına bakarken güç girşinin konumu da önemli. Örneğin MSI GTX 1070 güç girişi 14cm yüksekliğindeki kartın en üst noktasında. Yani kart kasaya sığıyor ancak güç kablosu kasadan taşıyor. Bunları da göz önünde bulundurmak gerek. MSI GTX 1060'a bakacak olursak güç girişi biraz aşağıda olduğundan kasaya tam sığmakta.

Montaj konusuna gelince kasadan kasaya değişir. Kablo yönetimi için bölümleri olup olmamasına göre, psu bölümünün nerede olduğuna göre, DVD sürücüsü takılıp takılmamasına göre montaj aşamalarında zorluk kolaylık değişir.

Biraz uzun oldu ama aklında soru işareti kalmamıştır umarım.

Son düzenleme:
Güç kaynağım R9 390 içindi. Yani çok önceden elimde R9 390 vardı. İade edip , GTX 1060 aldım.

Ayrıyetten işlemcim : i5 6600

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı