[Alındı] MSI GTX1080 ve I7 6700K Sistem

Yaklasik 2,5-3 haftadir sistemi kullaniyorum ve canavar gibi masallah :p :D

Sistem Bilesenleri ve Toplam Parcalar:

• MSI Z170A GAMING M7 Anakart
  • INTEL I7 6700K Islemci
  • MSI GTX1080 GAMING X 8G Ekrankarti
  • GSKILL TRIDENT Z 16GB(2X8) 3000MHZ GDDR4 RAM
  • SILVERSTONE TUNDRA TD02-LITE Sivi Sogutma
  • NZXT H440 Kasa
  • HIGH POWER ASTRO 850W 80+ GOLD FULL MODÜLER Güc Kaynagi
  • DELL S2716DG 27 INC 2K 144HZ G-SYNC Monitör
  • SAMSUNG 850 EVO 250GB SSD
  • SEAGATE BARRACUDA 2TB 7200RPM HDD
  • CORSAIR K95 RGB CHERRY MX BROWN Mekanik Klavye
  • CORSAIR MM300 EXTENDED 93CM Mousepad
  • NOCTUA NT-H1 Termal Macun
  • STEELSERIES 9H 7.1 Oyuncu Kulakligi(Elimde hazir kullandigim kulaklik)
  • LOGITECH G400S Oyuncu Mouse(Elimde hazir kullandigim mouse)
  • DEEP COOL RGB 350 UZAKTAN KUMANDALI LED
  • XBOX 1 CONTROLLER(Elimde hazir kullandigim kol)
  • WINDOWS 10 PRO
  • BITDEFENDER TOTAL SECURITY 2016
  • LOGITECH 2.1 SPEAKER(Elimde hali hazir da vardi. Model adini hatirlamiyorum fakat fazlasiyla is görüyor)
  • 200TL'ye de 135x90x75 lik bie de MDF masa yaptirdim. Ileride bir de Oyuncu Racing Sandalyesi almayi düsünüyorum.
  • Faydasi olurmu bilmiyorum ama bir de akim korumali tek'li piriz aldim, bütün sistem ona bagli.
Yanilmiyorsam bu kadar. :)

DSC_0005.jpg
DSC_0017.jpg
DSC_0009.jpg
DSC_0019.jpg
DSC_0018.jpg
DSC_0020.jpg
DSC_0015.jpg

Yüklenen Oyun Listesi:

• ANNO 2070
  • ASSASSINS CREED BLACK FLAG
  • BASTION
  • BATMAN SERISI
  • COMMAND & CONQUER GENERALS ZERO HOUR
  • CS: GO
  • DARKSIDERS II
  • DIABLO 3 REAPER OF SOULS
  • FAR CRY 3
  • FAR CRY 4
  • HEROES OF THE STORM
  • HITMAN ABSOLUTION
  • MIDDLE EARTH SHADOW OF MORDOR
  • OVERWATCH
  • RAYMAN LEGENDS
  • RISE OF THE TOMB RAIDER
  • STARCRAFT 2
  • THE WITCHER 3

Dosya Ekleri

• DSC_0005.jpg
    DSC_0005.jpg
    346,2 KB · Görüntüleme: 825
  • DSC_0009.jpg
    DSC_0009.jpg
    249,6 KB · Görüntüleme: 727
  • DSC_0015.jpg
    DSC_0015.jpg
    232,4 KB · Görüntüleme: 815
  • DSC_0017.jpg
    DSC_0017.jpg
    209,9 KB · Görüntüleme: 792
  • DSC_0018.jpg
    DSC_0018.jpg
    250 KB · Görüntüleme: 801
  • DSC_0019.jpg
    DSC_0019.jpg
    302,9 KB · Görüntüleme: 812
  • DSC_0020.jpg
    DSC_0020.jpg
    318,4 KB · Görüntüleme: 817
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani 3-4 gündür kullaniyorum ve fena degil. Parasina göre cok daha kötü koltuklar gördüm. :D
1-2 hafta daha kullanim bir de o zaman duruma bakariz. ;)
Siz ne kullaniyorsunuz veya tavsiye edersiniz?

Techno plus ve manager trend kullandım ikisi de rezaletlerdi. Herkes müşteri ilişkilerinin iyi olduğunu söyler ama nedense internet sitelerine yazdığım olumsuz yorumlar bile yayınlanmadı; defalarca mail atmama rağmen de dönüş olmadı. 2 kere hata ettim 3. defa etmeyeceğim. Ben alırken office racing stokta yoktu 2 ay sonra gelecek demişlerdi o yüzden manager trend almıştım ancak çok pişman oldum. İnşallah sizin koltukta bir sıkıntı çıkmaz.

Monitör 4K Olsa Daha iyi Olurdu 1080nin 4k performansı muazzam

4K monitör almamamin sebepleri:
  1. 60HZ baraji(en azindan benim bütceye göre)
  2. gecime süreleri cok yüksek ve cok fazla inputlag var.
  3. Güncel bir cok oyunda simdiden 60FPS barajini gecemiyor 4K monitör-GTX1080 kombinasyonu(the witcher 3, Rise of The Tomb Raider, Far Cry serisi,...gibi gibi).
  4. Benim 2K monitör de 144HZ, 1MS gecikme süresi ve G-Sync var. Daha ne olsun ;)
Kisacasi ayni fikirde degilim ama herkezin kendine göre bir düsüncesi veya hayali vardir. Ben gayet memnunum ve dogru bir secim yaptigimi düsünüyorum. 4K'nin ve 4K monitörlerin hala yaklasik 2 sene pismesi gerektigini düsünüyorum.

Techno plus ve manager trend kullandım ikisi de rezaletlerdi. Herkes müşteri ilişkilerinin iyi olduğunu söyler ama nedense internet sitelerine yazdığım olumsuz yorumlar bile yayınlanmadı; defalarca mail atmama rağmen de dönüş olmadı. 2 kere hata ettim 3. defa etmeyeceğim. Ben alırken office racing stokta yoktu 2 ay sonra gelecek demişlerdi o yüzden manager trend almıştım ancak çok pişman oldum. İnşallah sizin koltukta bir sıkıntı çıkmaz.

Insallah. Su an icin bir sikintim veya sikayetim yok. :)

@Shamo dostum bendeki monitörde şöyle bir sorun başladı,genelde oyun içinde oluyor veya ben orada farkediyorum. Oyun içinde bina,araba,silah,yazı vs kenarlarında dalgalanmalar oluyor. Tearing gibi değil öyle bişey gelmesin aklına, çizgi filmlerdeki rüzgar efekti gibi ani dönüşlerde falan kayıyor görüntü.Bir de internette yazı okurken mouse orta tuşu ile sayfayı aşağı kaydırırken oluyor. Bu sorunu biliyor gibiyim ben genelde hz düşük olduğu zaman olur ama bizim monitör 144hz 1 ms neden onda böyle oluyor anlam veremedim. Sen karşılaştın mı böyle bişey ile, istersen video falan da çekebilirim anlaşılamadıysam?

@Shamo dostum bendeki monitörde şöyle bir sorun başladı,genelde oyun içinde oluyor veya ben orada farkediyorum. Oyun içinde bina,araba,silah,yazı vs kenarlarında dalgalanmalar oluyor. Tearing gibi değil öyle bişey gelmesin aklına, çizgi filmlerdeki rüzgar efekti gibi ani dönüşlerde falan kayıyor görüntü.Bir de internette yazı okurken mouse orta tuşu ile sayfayı aşağı kaydırırken oluyor. Bu sorunu biliyor gibiyim ben genelde hz düşük olduğu zaman olur ama bizim monitör 144hz 1 ms neden onda böyle oluyor anlam veremedim. Sen karşılaştın mı böyle bişey ile, istersen video falan da çekebilirim anlaşılamadıysam?

Bir ara Diablo 3 oynarken dalgalanmalar yasadim, ama sonradan fark ettim ki 59-60fps de ayarliydi oyunun kendisi. Monitörü 144hz e oyunuda 2160x1440p 144HZ e ayarlayinca ortadan kalkti bu sorun. En son 2-3 grafikkarti driveri öncesi güncellestirmesinde sorun yasamistim biraz buna benzer oyun falan oynarken veya internetten video izlerken, ama bir sonraki driver güncellestirmesiylen ortadan kalkmisti bende. Sorunun monitör de degil de grafikkartindan kaynakli olmadigindan emin misin? Monitöre bagli her hangi bir sorunla karsilasmadim ben henüz.

Bir ara Diablo 3 oynarken dalgalanmalar yasadim, ama sonradan fark ettim ki 59-60fps de ayarliydi oyunun kendisi. Monitörü 144hz e oyunuda 2160x1440p 144HZ e ayarlayinca ortadan kalkti bu sorun. En son 2-3 grafikkarti driveri öncesi güncellestirmesinde sorun yasamistim biraz buna benzer oyun falan oynarken veya internetten video izlerken, ama bir sonraki driver güncellestirmesiylen ortadan kalkmisti bende. Sorunun monitör de degil de grafikkartindan kaynakli olmadigindan emin misin? Monitöre bagli her hangi bir sorunla karsilasmadim ben henüz.
Monitörü fast modeye alınca oluyor bu sorun, uzun süren araştırmalar sonunda öğrendim. Fabrika ayarlarında monitör normal modda böyle olunca da monitörün tepkime süresi 3-5 ms arasında değişiyor. Fast modeye alınca tepkime süresi 1 ms oluyor ancak bu seferde göze batan derecede ghosting oluyor. Yabancı forumlarda da aynı konudan şikayetçi çok fazla kullanıcıya rastladım.

Aktif bir sekilde Overwatch, Diablo 3, Xcom 2, Civilization 6, Gwent ve The Witcher 3 oynayan biriyim. Sik sik internetten videolar da izlerim. Her zaman fast mode, 144hz ve G-Sync acik bir sekilde kullaniyorum.

Ben Monitörü aldim alali dedigin sorunlarla karsilasmadim... Ilnginc:confused:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı