[Alındı] MSI GTX1080 ve I7 6700K Sistem

Yaklasik 2,5-3 haftadir sistemi kullaniyorum ve canavar gibi masallah :p :D

Sistem Bilesenleri ve Toplam Parcalar:

• MSI Z170A GAMING M7 Anakart
  • INTEL I7 6700K Islemci
  • MSI GTX1080 GAMING X 8G Ekrankarti
  • GSKILL TRIDENT Z 16GB(2X8) 3000MHZ GDDR4 RAM
  • SILVERSTONE TUNDRA TD02-LITE Sivi Sogutma
  • NZXT H440 Kasa
  • HIGH POWER ASTRO 850W 80+ GOLD FULL MODÜLER Güc Kaynagi
  • DELL S2716DG 27 INC 2K 144HZ G-SYNC Monitör
  • SAMSUNG 850 EVO 250GB SSD
  • SEAGATE BARRACUDA 2TB 7200RPM HDD
  • CORSAIR K95 RGB CHERRY MX BROWN Mekanik Klavye
  • CORSAIR MM300 EXTENDED 93CM Mousepad
  • NOCTUA NT-H1 Termal Macun
  • STEELSERIES 9H 7.1 Oyuncu Kulakligi(Elimde hazir kullandigim kulaklik)
  • LOGITECH G400S Oyuncu Mouse(Elimde hazir kullandigim mouse)
  • DEEP COOL RGB 350 UZAKTAN KUMANDALI LED
  • XBOX 1 CONTROLLER(Elimde hazir kullandigim kol)
  • WINDOWS 10 PRO
  • BITDEFENDER TOTAL SECURITY 2016
  • LOGITECH 2.1 SPEAKER(Elimde hali hazir da vardi. Model adini hatirlamiyorum fakat fazlasiyla is görüyor)
  • 200TL'ye de 135x90x75 lik bie de MDF masa yaptirdim. Ileride bir de Oyuncu Racing Sandalyesi almayi düsünüyorum.
  • Faydasi olurmu bilmiyorum ama bir de akim korumali tek'li piriz aldim, bütün sistem ona bagli.
Yanilmiyorsam bu kadar. :)

DSC_0005.jpg
DSC_0017.jpg
DSC_0009.jpg
DSC_0019.jpg
DSC_0018.jpg
DSC_0020.jpg
DSC_0015.jpg

Yüklenen Oyun Listesi:

• ANNO 2070
  • ASSASSINS CREED BLACK FLAG
  • BASTION
  • BATMAN SERISI
  • COMMAND & CONQUER GENERALS ZERO HOUR
  • CS: GO
  • DARKSIDERS II
  • DIABLO 3 REAPER OF SOULS
  • FAR CRY 3
  • FAR CRY 4
  • HEROES OF THE STORM
  • HITMAN ABSOLUTION
  • MIDDLE EARTH SHADOW OF MORDOR
  • OVERWATCH
  • RAYMAN LEGENDS
  • RISE OF THE TOMB RAIDER
  • STARCRAFT 2
  • THE WITCHER 3

Dosya Ekleri

• DSC_0005.jpg
    DSC_0005.jpg
    346,2 KB · Görüntüleme: 825
  • DSC_0009.jpg
    DSC_0009.jpg
    249,6 KB · Görüntüleme: 727
  • DSC_0015.jpg
    DSC_0015.jpg
    232,4 KB · Görüntüleme: 815
  • DSC_0017.jpg
    DSC_0017.jpg
    209,9 KB · Görüntüleme: 792
  • DSC_0018.jpg
    DSC_0018.jpg
    250 KB · Görüntüleme: 801
  • DSC_0019.jpg
    DSC_0019.jpg
    302,9 KB · Görüntüleme: 812
  • DSC_0020.jpg
    DSC_0020.jpg
    318,4 KB · Görüntüleme: 817
Son düzenleyen: Moderatör:
Ses kalitesi olarak da merak ettiğim bir konu var. Kaliteli kulaklıkların kendi ses kartları olduğunu biliyorum. Peki bu durum hoparlörler için de söz konusu mu? Yani 7.1 olarak satılan bir hoparlör anakartın ses kartını mı kullanır yoksa içinde ses kartı barındırır mı? Sorunun özü hoparlörlerde ses kartı olabilir mi (modelden modele değişir tabi ki) yoksa illa anakarttaki ses kartını mı kullanırlar?

Ses kalitesi olarak da merak ettiğim bir konu var. Kaliteli kulaklıkların kendi ses kartları olduğunu biliyorum. Peki bu durum hoparlörler için de söz konusu mu? Yani 7.1 olarak satılan bir hoparlör anakartın ses kartını mı kullanır yoksa içinde ses kartı barındırır mı? Sorunun özü hoparlörlerde ses kartı olabilir mi (modelden modele değişir tabi ki) yoksa illa anakarttaki ses kartını mı kullanırlar?

Simdi bu konuda ne kadar yardimci olabilirim bilmiyorum. Ben 2+ Subwoofer'li bir hoparlör sistemi kullaniyorum. Ilk önce anakartin üstündeki ses bilesenlerini kullanmadan kullandim( MSI'da Nahimic ses teknolojisi) ve ses normal cikti. Daha sonra telefona ve TV'ye de bagladim ve ayni ses cikti. Pc'de Nahimic ses teknolojisiylen kullanmaya basladiktan sonra ses cok büyük bir ölcüde güzellesti ve daha cok ses cikmaya basladi. Sonuc olarak benim düsüncem su: Sana anakart sayesinde sunulan ses teknolojisi senin hoparlörün hazirda var olan sesi güzellestiriyor.

Icinde ses karti bulundururmu konusuna gelince. Zaten kaliteli bir hoparlör sistemi alirsan (5.1 - 7.1 gibi) onlari neye baglarsan bagla kaliteli ses cikarir. PC'de ekstra dan bir ses karti olursa var olan sesi daha da iyilestirmesine yardimci olur. Aslinda buna hoparlörün asil vermesi gereken ses kalitesine kavusmasi da denilebilir. Ben pc ye takilan hoparlörlerde ses karti oldugunu hic duymadim simdiye kadar. Bende merak ettim simdi, bir arastirmak lazim. :)

Bana kalirsa ama sunu alsan mesela cok güzel hem oyun hem film zevki vereceginden eminim :) LOGITECH Z-506 5+1 75W RMS SURROUND 3D SPEAKER ve anakartin üstündeki ses teknolojisi buna fazlasiyla yeter.

Buyur kardes icin rahat etsin diye iki tane daha link atiyorum.
1. INTEL SKYLAKE İ7 6700K 4.0GHZ 8MB VGA 1151P
2. Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 1151 8MB HD530 - Teknoloji Pazar | Sadece Teknoloji

Anakart konusuna gelince. Arkadas @Silinen üye belli bir bütcem var dedi ve zaten de o bütcenin üstüne ufak ta olsa ciktik. Fiyat arttikca sata portlari, ses kalitesi, USB giris sayisi, anakartin saglamligi,... gibi seyler illaki artacak. O yüzden bende dedim zaten hosuna gitmeyen parcalar varsa tekrardan bakariz diye. ;) Ama atiyorum oyun oynamak icin veya render yapmak icin arada pek bir fark hissetmezsin ilk bakista.

Simdi arkadas biraz da renk uyumuna önem verdigi icin komple siyah bir anakart sectik. Eger anakartin rengi farkli olabilir derse, ayni fiyat araliginda bu ikisini önerebilirim .

1. Gigabyte Z170X Gaming 3 Gigabyte Z170X-GAMING 3 DDR4 3466MHz VGA 1151p
2. MSI Z170A Krait Gaming R6 MSI Z170A KRAIT GAMING R6 3X DDR4 3600Mz 1151p

Eger biraz fazla para veririm derse bunu öneririm. GIGABYTE Z170X Ultra Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3866MHz(OC) USB 3.1 Anakart . Bütün güncel teknolojileri icinde barindiriyor ve üstünde LED isiklandirmalari da var. :p Baska site de henüz bulamadim ama bu fiyat araligi bence gayet iyi.

Eger AC Wifi icinde olan bir anakart isterse de bunu önderirim. MSI Z170A TOMAHAWK AC INTEL Z170 3600MHZ(OC) DDR4 SOKET 1151 ATX ANAKART

Neyse arkadas bir cevap versin ona göre düzenleriz parcalari. :)

Geldim geldim :)
Eski hesabım Ender Mırız'da sıkıntı çıktığı için giremedim daha o hesaba, silinmesini bekliyorum..

Neyse NZXT S340 Razer Edition'dan vazgeçtim fiyat olarak uçuktu biraz ama NZXT S340'dan vazgeçemedim. :(
O yüzden NZXT S340 WHİTE almaya karar verdim beyaz ve dümdüz olması çok hoşuma gitti hem biraz daha ucuz Razer'a oranla. :)

Aslında ben bir sistem toplamıştım, ama ne kadar doğru bilemediğim için tekrar sosyalde konu açtım..
Sistem şu şekilde;
_20160918_112018.JPG

M7'nin senin önerdiğin GIGABYTE Z170X'e göre ne gibi eksi ve artısı var bilmiyorum ama görünüş olarak GIGABYTE çok güzel duruyor :)

Dün 2K monitörleri görme zamanı buldum,
1080p ye göre çok fazla bir farka sahip GTX1080 zaten 1080p de darboğaz yaşıyormuş sanırsam.
Aklımdaki monitör
ASUS PG278Q 27'' 144Hz 1MS G-SYNC Oyuncu Monitörü Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
Tabi pek bir bilgim yok iyimidir kötümüdür diye görünüş olarak güzel duruyor sanırsam bulutlanma sorunları varmış bazı aynı model monitörlerde.

Kasa olarak beyaz kırmızı yapmayı düşünüyorum siyah beyaz kırmızı olacak komple kasa :)

Çok fazla uzun oldu neyse bitireyim...
İlgin içinde çok teşekkür ederim :)

Geldim geldim :)
Eski hesabım Ender Mırız'da sıkıntı çıktığı için giremedim daha o hesaba, silinmesini bekliyorum..

Neyse NZXT S340 Razer Edition'dan vazgeçtim fiyat olarak uçuktu biraz ama NZXT S340'dan vazgeçemedim. :(
O yüzden NZXT S340 WHİTE almaya karar verdim beyaz ve dümdüz olması çok hoşuma gitti hem biraz daha ucuz Razer'a oranla. :)

Aslında ben bir sistem toplamıştım, ama ne kadar doğru bilemediğim için tekrar sosyalde konu açtım..
Sistem şu şekilde;
Eki Görüntüle 189492

M7'nin senin önerdiğin GIGABYTE Z170X'e göre ne gibi eksi ve artısı var bilmiyorum ama görünüş olarak GIGABYTE çok güzel duruyor :)

Dün 2K monitörleri görme zamanı buldum,
1080p ye göre çok fazla bir farka sahip GTX1080 zaten 1080p de darboğaz yaşıyormuş sanırsam.
Aklımdaki monitör
ASUS PG278Q 27'' 144Hz 1MS G-SYNC Oyuncu Monitörü Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da
Tabi pek bir bilgim yok iyimidir kötümüdür diye görünüş olarak güzel duruyor sanırsam bulutlanma sorunları varmış bazı aynı model monitörlerde.

Kasa olarak beyaz kırmızı yapmayı düşünüyorum siyah beyaz kırmızı olacak komple kasa :)

Çok fazla uzun oldu neyse bitireyim...
İlgin içinde çok teşekkür ederim :)

Topladigin parcalar güzel de o fiyat listesi ne öyle? Cok düsük geldi bana. Rica etsem topladigin sayfayi bizimle de paylasirmisin? :)

Asus'un monitörü güzel monitör ama sana tavsiye ettigim ve benimde kullandigim DELL S2716DG Ayni kalitede ve fazla özelliklere sahip. Ayni zamanda Asus'dan daha ucuz. ;) Boyut ayni, renk kalitesi ayni, HZ degeri ayni, ikisinde de G-Sync var, Kutudan bütün lazim olan kablolar cikiyor, fazladan HDMI girisi var Asus'da yok,... Saysan bitmiyor. :ROFL:

Sistemin toplamini komple siyah-beyaz yapsan cok daha güzel durur gibime geliyor. (y)

Dells2716dg asus rog swiftten daha îyi ve daha ucuz bir ekran. İki monitörü de gördüm biliyorum hatta ben de dell kullanıyorum. Gtx1080 alıyorsanız kesinlikle 1080p'den vazgeçin. 6500Tl bütçeniz sorun olacaktır bu durumda ama, o yüzden benim tavsiyem h170 ve i7 6700 kombinasyonuna yönelmenizdir.

Topladigin parcalar güzel de o fiyat listesi ne öyle? Cok düsük geldi bana. Rica etsem topladigin sayfayi bizimle de paylasirmisin? :)

Asus'un monitörü güzel monitör ama sana tavsiye ettigim ve benimde kullandigim DELL S2716DG Ayni kalitede ve fazla özelliklere sahip. Ayni zamanda Asus'dan daha ucuz. ;) Boyut ayni, renk kalitesi ayni, HZ degeri ayni, ikisinde de G-Sync var, Kutudan bütün lazim olan kablolar cikiyor, fazladan HDMI girisi var Asus'da yok,... Saysan bitmiyor. :ROFL:

Sistemin toplamini komple siyah-beyaz yapsan cok daha güzel durur gibime geliyor. (y)

Doğru diyorsunuz Asus'da baya bulutlanma ve ölü pikseller varmış.
Topladığım site ebrarbilgisayar. :)

images (73).jpg

Kasa bu şekilde gözükecek önerdiğin rgb ledleride alacağım kesin, beğenmezsem kırmızı rengi değiştiririm. :)

Simdi kontrol ettim fiyat dogruymus. :ROFL::p(y) Öyle KDV'yi sonradan ekleme falan, baya bir kafa karistirdi bende. :confused:

Simdi tam olarak hangi parcalari alacaksin? Detayli lütfen merak ettim. :) :D

Şu paylaşımlar ile canım çekiyor yerim ben seni GTX 1080 :) Ayrıca Battlefield 1 çıktığında o bilgisayarda güzel oynanır bilginize.

Şu paylaşımlar ile canım çekiyor yerim ben seni GTX 1080 :) Ayrıca Battlefield 1 çıktığında o bilgisayarda güzel oynanır bilginize.

Ye kardes afiyet olsun. :ROFL:(y)

Bir de benim canim Battlefield 1 cekse. :confused: Silahli FPS tarzi oyunlarda nedense bir tek Overwatch'da keyif alabiliyorum. CS:GO'dan bile sogudum.

Ye kardes afiyet olsun. :ROFL:(y)

Bir de benim canim Battlefield 1 cekse. :confused: Silahli FPS tarzi oyunlarda nedense bir tek Overwatch'da keyif alabiliyorum. CS:GO'dan bile sogudum.

Çok pahalı kardeşim nerede yiyosun :):)
En azından BF'nin bir oynanış videosunu izleyebilirsin Technopat 2 kere çekti sanırsam. Ben de bu zamana kadar ne CallOf ne de Battlefield oynadım hiçbir serisini hem de. Ama bu oyun hakikaten müthiş olmuş sen çek en yüksek ayarlara keyfine bak derim oyun çıktığında biz o en yüksek ayarlar keyfini uzun süre yaşayamayacağız :(:(

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı