[Alındı] Phanteks ekran kartı dikey montaj kiti

Herkese merhabalar, bir süredir zaten geleceğini belirttiğim dikey montaj kiti bugün nihayet geldi, kasaya montajını yaptım. Burada da ufak bir incelemesini yapacağım. @Mithat Berhan
Kutu içeriği olarak bir sayfalık montaj kılavuzu, 3 adet çizilme önleyici sünger, 220 milimetrelik (biraz daha kısa olsa da olurmuş) 90 derece dönüşlü riser kablo ve dikey montaj braketi geliyor. Kutunun içi olduğu gibi köpükten, o yönüyle gayet iyi.

WhatsApp Image 2021-01-20 at 19.12.08.jpeg


Parçalar: (süngerlerin yanındaki 3 vida riser kabloyu brakete vidalamak için, birisi yedek.

WhatsApp Image 2021-01-20 at 19.12.08 (1).jpeg


Montajı sırasında zorlandığım iki nokta oldu. Birincisi yukarıda da dediğim gibi 220mm kablo benim kasam (P360a) için uzun geldi, biraz bükmeyle uğraşmak zorunda kaldım. 150mm olsa da olurmuş ama 150mm olarak sadece flatline var, yani ucu 90 derece döndürülmüş değil. İkincisi ise kasadaki ekran kartı kabloları için açılmış yer biraz küçük, eğer benimki gibi 2 kablodan 4 tane 6+2 pin veren güç kaynağınız varsa ikincileri çıkartmak biraz zaman alabiliyor.

WhatsApp Image 2021-01-20 at 19.12.09.jpeg


Fotoğrafta gözükmüyorlar ama ikincileri arkada sıkıştırdım, kablolama açısından ekran kartının arkası şu an savaş alanı gibi muhtemelen :D ama orada soğutma ihtiyacı duyan bir şey olmadığı için sıkıntı etmedim. Hafif bulanık görüntü ve tozlar için özür dilerim, bu haftaki programım epey sıkışık olunca planladığım gibi genel bakım ve temizlik yapamadım. Montajı bile alelacele yapmak zorunda kaldım.
Sistemin son hali:

WhatsApp Image 2021-01-20 at 19.12.09 (1).jpeg


Sıcaklık olarak ben şahsen pek bir fark hissetmedim. Zaten kart 65 derece bile olmadığı için hissetseydim de farkı olmazdı. Şimdi ise gelelim dikey montajın artı ve eksilerine.
Artıları:
- Görüntü olarak kesinlikle çok güzel yapıyor.
- PCI slotları yerine braket geldiği için kasanın kendi desteği olması durumundaki gibi camla fanlar arasına 1mm değil, bayağı mesafe var.
- Fiyatına göre kalitesi iyi, özellikle kablosu çok iyi.
- Anakartınızda RGB yoksa veya alta takılan yığınla kablo varsa hepsini gizlediği için görüntüye katkıda bulunuyor.
- Ekran kartının ağırlığını soketten alıyor.
Eksileri:
- Kablosu birazcık daha kısa olabilirmiş.
- Sünger sanki biraz daha kalın olabilirmiş çünkü fotoğrafta görüldüğü gibi altına soket koruyucu koyarak düzledim, ancak bu benim montaj hatam da olabilir o yüzden kesin bir şey diyemiyorum.

Genel olarak Phanteks kasanız varsa ve stokta bulabilirseniz düşünmeden alın diyeceğim bir şey. Sadece görüntüsü bile yeter :D. P500A gibi kendiliğinden dikey montaj destekleyen kasanız varsa bile bunu tavsiye ederim çünkü camla mesafe bunda çok daha iyi oluyor.
 
@Tolgahan1997 forumdaki bazı kendini bilmezlerle zamanında çok uğraştığım için Discord adresimi veremiyorum ancak seninkini verirsen ekleyebilirim veya mail falan verirsen oradan iletebilirim, sonrasında da her türlü soruna seve seve cevap veririm o yönden sıkıntı yok. Özel mesaj sistemi kapalı olunca böyle oluyor maalesef ama yapacak bir şey yok.
 
@Tolgahan1997 forumdaki bazı kendini bilmezlerle zamanında çok uğraştığım için Discord adresimi veremiyorum ancak seninkini verirsen ekleyebilirim veya mail falan verirsen oradan iletebilirim, sonrasında da her türlü soruna seve seve cevap veririm o yönden sıkıntı yok. Özel mesaj sistemi kapalı olunca böyle oluyor maalesef ama yapacak bir şey yok.
Sıkıntı yok hocam. 3 gündür destek alamadım parçalarla ilgili büyük sıkıntılarım var maalesef. Discord adresim: Tolgahan ⭐#4987
 
Site üzerinden bakabilirsin. FL ve PR Flatline ve Premium serisini kastediyor, 22 ve 60 ise uzunluk, o yüzden PR60 almanı asla tavsiye etmem, 220 bile bana uzun geldi 600'ü düşünemiyorum. Bendeki kablo 90 derece dönüşlü Flatline serisinden, performans olarak bir eksisi olmadı ancak PCI 4.0 kartlarda sorun yaptığını duymuştum, BIOS'tan 3.0 seçince sıfır sıkıntı çalışıyormuş. Sonradan güncellemiş de olabilirler ama kesin bir şey diyemem, gerçi imzana bakınca ekran kartı destekli ama platformun direkt 4.0 değil, o yüzden bir sıkıntı yaşamazsın diye tahmin ediyorum. Flatline ve Premium arasında ne fark var hiç fikrim yok, ancak 90 derece dönüşlü olmayanından almamaya dikkat et. Bu arada P600S kullansan bile tavsiyem sadece kablo yerinde direk benim kitten almanı tavsiye ederim, normal PCI slotları yerine geldiği için camdan belirgin şekilde daha uzak oluyor kart, o da sıcaklığa etki edecektir. Her ne kadar P600S geniş bir kasa ve 3 slot dikey destekli olsa da sonuçta TUF 3080 2.7 slotluk kart. O yüzden direkt kit al geç, İnventus linkini bırakıyorum.
Hocam hortlatıyorum kusuruma bakma şimdiden 😅 . Sapphire rx5700xt s.e nitro+ ekran kartım var fanları şekilli şukullu kasamda biraz görsel oynamak istiyorum. İndirim de şuan tavsiye eder misin? Kasam Cooler master h500. Sıkıntısız montajını yapabilir miyim? İlk defa kullanacağım böyle bir şey bir sorun teşkil eder mi? öğrenmek istiyorum.
 
Kendisinin takması çok basit ama vida delikleri H500 ile uyuşuyor mu kontrol etmen lazım. Bir de PCI slotları arasında demir olmamalı kasada, slotları söktüğünde tamamen boş olmalı.
 

Geri
Yukarı