[Alındı] R7 1700 ve GTX 1070 sistem

Sistem cok iyi, dengeli ve şik olmus. Hayirli olsun :)...
Oyun ici sicaklik degerleri nasil?
Teşekkürler, oyun içine bakamadım ama boşta 50 derece civarı. Sorunun BIOS' tan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. RAM' leri 3000 Mhz aldım fakat ne kadar 3000 Mhz ayarlasam hep 2133 Mhz kalıyor. Galiba BIOS güncel değil. Bi ara 20 derece fazla gözüküyormuş Ryzen işlemciler ama BIOS guncellemesi ile düzeltmişlerdi.

Arkadaşlar şuanda şöyle bir sıkıntım var :

Ne yazikki aptal kafama uydum ve RAM' leri 2933 Mhz' ye aldım ve şuan bilgisayar açılmıyor. Nasıl BIOS reset atılacağını bilen varmı ?

BIOS ekranı gelmiyor siyah ekranda kalıyor ama sistem çalışıyor.

Bilen birisi yokmu ? @FantastikTürk @CJack60 @GCN
@Recep Baltaş @Ali Güngör @Neko @brkdnmz

Reset atma komple kapat biraz sonra tekrar aç. Eğer bir uyarı penceresi açılıp ingilizce son çalışan ayarları yüklemek istiyorsan şu tuşa tıkla derse aynen yap.
Onu denedim fakat açılırken VGA ışığı yanıyor anakartta sonra sönüyor hiç görüntü gelmiyor bu RAM ayarlarını yaptıktan sonra oldu.

BİOS pilini çıkar tak yaparsan BİOS ayarları sıfırlanır ama neden öyle bir şey oldu anlamadım.
Hocam bu işlem sonunda bilgisayara zarar verir mi ?

Öncelikle hayırlı olsun sisteminiz. Yakın zamanda bende bu tarz bir sistem toplayacağım. Gtx 1070 alacağım ve MSI düşünüyorum. Siz daha yeni aldınız fakat şu ana kadar ki Galax 1070 kullanım memnuniyetiniz nasıl?

Bu tip sorunlarda Gigabyte anakartların farkı ortaya çıkıyor.

Asus ve Gigabyte haricindeki anakartlarda bir kaç yıldır sorun dolu konu görüyorum.

Hocam bu işlem sonunda bilgisayara zarar verir mi ?
Hiçbir şey olmaz, bunu kesinlikle denemelisin ama BIOS pilini çıkartırken biraz nazik ve sabırlı ol. Bilgisayarının güç kablosunu sök sonra pili çıkar ve bir kaç dakika sonra tekrar tak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı