Poyt
Hectopat
Daha fazla
Hava sirkilasyonu ısınması vs nasıl acaba ? . Z3 Plus yerine tercih edilebilir mi ? . Kasada ki hava akışı sağlansın diye ön kısmını açık tutmak gerekiyor mu ?
2 kafta önce üst komşuma z3plus'lı bir sistem topladım. Biraz bilgi veriyim. Hava sirkülasyonu baya iyi. Üst ve ön kapağın kapalı olmasına rağmen sistem sıcaklığı baya başaralı. Ben hiç açmaya gerek duymadım. Çünkü yan ve alt kapakçıklardan yeterli havayı fan çekiyor. Zaten yeni nesil sistemlerin soğutma ihtiyacı eskiye nazaran baya az. Sadece ses yalıtımı sadece ön kapakta mevcut. Bu da kasadaki ses izolasyonunu baya yetersiz kılıyor. Özellikle geceleri biraz rahatsız edebiliyor. Ön kapağın da belirtildiği gibi sessizliğe etkini göremedim. Bunun yanında tozlardan temizlemesi baya kolay.
Z3 plus da ise üst taraf için fazladan bir fan geliyor. Bu sistemi daha soğuk tutmaya yarıyor. Ancak ihtiyacın olduğunu düşünürsen zaten R1'e de alabilirsin bir fan 20 liraya. Aynı zamanda Z3 de üst ve ön taraf da kapak yok. Ancak kapaksız olması daha çabuk tozlanmasına ve daha zor temizlenmesini sağlıyor. Kasa sesizliği ise R1 ile aynı.
R1 kasasını ben yalnızca fiyat-tasarım için aldım. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Z3 ü ise ses yalıtımı nı demeyimlemek için, çünkü iç aksamı aynı. Umarım sorularını cevaplamışımdır. Başka sorun olursa sorabilirsin.