[Alındı] Z170 Gaming Pro, i5 6600K ve GTX 960 Sistem

@Silinen üye Haklısın tabi bir de güç tüketimi var yabana atmamak gerek. Biz, 50-60 watt için niye alayım deriz genelde ama durum gerçekten farklı. Daha somut olması için şunu söyleyeyim. Bizim evde bir elektrikli çaydanlık var, iki kademesi var ilk kademe 1500 watt, ikinci kademe yani suyu sabit sıcaklıkta tutmak için 150 watt güç harcıyor.
Şöyle düşünelim 200 watt güç tüketen bir ekran kartı olan ve günde 8-10 saat bilgisayarda olan biri var.
bir de 130 watt güç tüketen bir kartı olan ve günde 8-10 saat bilgisayarda olan biri var.
İlk kişinin ikinciden farkı şu: İlk kişi 4-5 saat boyunca bizim çaydanlığın ikinci kademesini sürekli açık tutacak (Düşününce hiç kimse bunu istemez ama işte sonuçta bilgisayar nasıl olsa güç tüketiyor 50-60 wattın hesabını mı yapalım düşüncesi olur.)
Bunun parasal hesabını açıklamak daha uzun sürer ama tahminen 1-2 yılda yüksek güç tüketip diğerine nazaran düşük fiyatlı olan kart diğer kartın fiyatını gerçekten geçer.
Aynen öyle elektrik faturasınıda hesaba kattım. 10 Fps fazla alıcam diye, fazla ısınan fazla enerji tüketen kartı almak istemedim.

2.bir 960 alsam sli yapsam 970 performansı verir mi acaba? Görsel olarak'da daha iyi durur :)
Ful hd 1080 çözünürlükte Gtx980 yakın bir bir performans alırsınız hatta 1080 ful hd ile Gtx980 'i geçtiğiniz oyunlar bile olur.Ekran kartı ram'ini çok kullanmayan oyunlar tabi.Çift Gtx960 ile Gtx970 'i geride bırakırsınız.Tabi ful hd 1080 çözünürlüğün üstüne çıkınca ekran kartının ram kullanımı artıyor.Gtx970 çift Gtx960'ı geride bırakıyor.Çift Gtx960 kesinlikle önermiyorum.Ekran kartı Ram bakımından çok zayıf kalıyor.

@Silinen üye %25 performans olayını biraz daha açar mısın? Pratikte nerde %25 daha performanslı? Arkadaş için önemli olan fps. 960'ın 60 fps oynattığı oyunu 380 kesinlikle 75 fps'de oynatamaz. Arada en fazla 4-7 fps fark olur (Bu da oyundan oyuna değişir. Bazı oyunlarda eşit verir.). Bu farkı da gözümüz algılayamaz zaten. Her zaman kağıt üstündeki değerlere bağlı kalmak gerekmiyor. 15 fps gerçekten fark edecekse sen haklısın değer ama etmez.

Selam arkadaşlar
Sosyal'a kayıt olup 3000 tl' lik sistem tavsiyesi istemiştim tavsiyeler doğrultusunda spariş verdiğim parçalar elime ulaştı daha önce pc toplamıyan ben kollarımı sıvayarak bileşenlere giriştim deneme yanılma yöntemi ile sistemi sorunsuz bir şekilde toplamış bulunmaktayım :) UEFI Windows 10 kurulumunu tamamladım güncel driverları yüklüyorum.

Bileşen Listesi
  • ASUS Z170 gamin pro anakart
  • İ5 6600K işlemci
  • DDR4 8GB 2666 bellek
  • GTX960 2G ekran kartı
  • 240 GB SSD
  • KCAS 600W Psu
  • Aerocool GT-A kasa
  • Silverstone AR01 soğutucu
Eki Görüntüle 124520

Bileşen tavsiyeleri için @Mustafa K. teşekkür ederim.
İnsanın telefon ekran resmi yapmak ve sevgilisiymiş gibi doya doya bakmak geliyor içinden. Hayırlı olsun hocam Allah bize de nasip eder inşallah.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı