Rehber All-İn Floorp!

Selamler sevgili dostlar sizlere tüm dağıtımlarda hatta işletim sistemlerinde kullanılmasını tavsiye ettiğim Floorp!
Önce indirmek için.
Debian: sudo apt install floorp
Arch: sudo pacman -S floorp
Windows: https://github.com/Floorp-Projects/Floorp/releases/download/v11.15.0/floorp-stub.installer.exe
Veya Linux'da direk Flatpak ile.
-
Öncelikle tarayıcı Firefox tabanlı ancak Firefox bu zamanlarda garip garip şeyler yaptığı için Floorp öneriyorum. "No user tracking" özelliği içermeside kullanmamın başta sebebi ancak konun altına "her şey senin verilerini topluyor" yazmayın çocuklarda bile verin var zaten.
Firefox aptal aptal şeylere yapmaya başladı izlemediyseniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(illa gizlilik istiyorsan tor veya libbrewolf kullan)
Floorpun sevdiğim özelliklerinden biri ise istediğiniz gibi özelleştirebiliryorsunz Japon malı olan bu abimizde. Adeta Japonya havası katıyor size.

1722409429546.png

Sadece bir kısmı 👌
Floorp en azından sizi önemseyen bir tarayıcı daha iyi bir tarayıcı çıkana kadar labybird gibi güncel bir tarayıcı floorp güncelsizlik diye bir şey yok. Ayrıca açık kaynaklı EXE dosyasını bile kendi repolarından indirmiyor.
1722410016565.png

Rehber kısmına gelirsek biraz geliştirelim.
Kullandığım bir addon eklemenizi tavsiye ederim öncellikle.

1722409794090.png

Web apps bölümünde Instagram gibi web sitelerini hem toolbara hem de Windows start menüsüne ekleyebilirsiniz.
Tasarım kısmında kendi hayal gücünüze göre özelleştirebilirsiniz.
Kısaca özgür bir tarayıcı..

Biraz sıkıldığım için açtım kısaca Floorpu özetledim.
Linux için kullanmanızı tavsiye ederim zaten Windows topluyor herşeyi gerek yok ;D

Son düzenleme:
Firefox'ta zaten olan bir özellik sadece varsayılan olarak kapalı olarak seçilmiş olabilir.

Eki Görüntüle 2270719

Tarayıcı hakkında düşüncelerim ne gerek var?
Chromium tabanlı tarayıcılarda Brave örneğin entegre bir reklam engelliyicisi sunuyor ama florp zaten olan özellikleri değiştirmekten başka bir şey yaptı mı?
PWA ekliyor gibi şeyler diyecekler için ise cevabım şu zaten Firefox'ta da yapılıyor gitmiş ablaze otomatik kurmuş bir şekilde sunuyor ise ek bir özellik olarak görmüyorum.

Brave'deki reklam engelliyicisi örneğim zaman içerisinde öldürülecek olan reklam engelliyicilerine kıyasla ayakta kalacak olmasından.
Yahu cahil adamın teki değilim. DRM açıp girdim zaten. Sayfa açılıyor. Tam dizi oynamaya başlayacakken bir sorun oldu diyor.

@613366 hocam açıklamanız hakkında ufak bir yanlışı düzeltmek istiyorum da. "işletim sistemlerini seven birisi! Özellikle Linux!" yazınızda, özellikle yazan kısımdan sonra "Linux" demeniz yanlış. Linux bir işletim sistemi değildir! Bunun yerine "Linux tabanlı işletim sistemlerini seven biri" diye değiştirebilirsiniz. (kaç zamandır görüyordum sonunda bir uyarayım dedim kolay gelsin)

@613366 hocam açıklamanız hakkında ufak bir yanlışı düzeltmek istiyorum da. "işletim sistemlerini seven birisi! Özellikle Linux!" yazınızda, özellikle yazan kısımdan sonra "Linux" demeniz yanlış. Linux bir işletim sistemi değildir! Bunun yerine "Linux tabanlı işletim sistemlerini seven biri" diye değiştirebilirsiniz. (kaç zamandır görüyordum sonunda bir uyarayım dedim kolay gelsin)

Veya GNU/Linux denebilir. Linux'a işletim sistemi denmesinin nedeni aslında Linux çekirdeğini kullanan temel bir işletim sistemi olmaması. Örneğin Linus Torvalds tarafından hem çekirdek hem de bir işletim sistemi tasarlansa Linux bir işletim sistemi olabilirdi.

Afedersiniz. Az önce biraz daha aklıma takıldı ve arayıp cevap vermek istedim.

Eki Görüntüle 2271863
Netflix bende çalışıyor.
Sade olsun hocam gerek yok :D

Firefox'ta zaten olan bir özellik sadece varsayılan olarak kapalı olarak seçilmiş olabilir.

Eki Görüntüle 2270719

Tarayıcı hakkında düşüncelerim ne gerek var?
Chromium tabanlı tarayıcılarda Brave örneğin entegre bir reklam engelliyicisi sunuyor ama florp zaten olan özellikleri değiştirmekten başka bir şey yaptı mı?
PWA ekliyor gibi şeyler diyecekler için ise cevabım şu zaten Firefox'ta da yapılıyor gitmiş ablaze otomatik kurmuş bir şekilde sunuyor ise ek bir özellik olarak görmüyorum.

Brave'deki reklam engelliyicisi örneğim zaman içerisinde öldürülecek olan reklam engelliyicilerine kıyasla ayakta kalacak olmasından.
İnsanlar direkt Chromium'dan nefret ettiği için yöneliyor zaten Firefox forklarına. Ayrıca getirdiği özellikler bence öyle es geçilecek şeyler değil. ''Floorp zaten olan özellikleri değiştirmekten başka bir şey yaptı mı?'' cümlesi kusura bakmayın ama çok saçma. Başka ne yapacaktı ki? Firefox zaten temelde çok daha iyi bir tarayıcı. Alıp daha iyi hale getiriyor. PWA özelliği de eklenti olarak gelmiyor bu arada direkt tarayıcının içine gömülü. Normalde Firefox'a eklentiyi kurduğunuzda bu şekilde Chromium tabanlı tarayıcılardaki gibi çalışmıyor. Floorp'da neredeyse Chromium ile aynı çalışıyor. Reklam engelleyici olarak da uBlock Origin en iyisi. Brave kullanırken bile kendi reklam engelleyicisini kullanmıyorum. uBlock Origin daha iyi çalışıyor. YouTube'da falan da hiç sorun yaşamadım.

Default olarak Brave daha iyi bence ama en azından reklam engelleyici kullanmayı bilecek kadar bilinçli birisi için kullanılacak en iyi tarayıcı da Floorp bana kalırsa. Tabii çoğu kişi Chromium'un bazı özelliklerinden vazgeçemiyor veya mecbur o yüzden kimseye niye Chromium kullanıyorsun diye kızacak halimiz yok. Zaten Brave'a da bayılıyorum bence genel anlamda gelmiş geçmiş en iyi tarayıcı. Ama yani bir şeyi seviyorsunuz diye diğerlerine saldırmaya gerek yok.

İnsanlar direkt Chromium'dan nefret ettiği için yöneliyor zaten Firefox forklarına. Ayrıca getirdiği özellikler bence öyle es geçilecek şeyler değil. ''Floorp zaten olan özellikleri değiştirmekten başka bir şey yaptı mı?'' cümlesi kusura bakmayın ama çok saçma. Başka ne yapacaktı ki? Firefox zaten temelde çok daha iyi bir tarayıcı. Alıp daha iyi hale getiriyor. PWA özelliği de eklenti olarak gelmiyor bu arada direkt tarayıcının içine gömülü. Normalde Firefox'a eklentiyi kurduğunuzda bu şekilde Chromium tabanlı tarayıcılardaki gibi çalışmıyor. Floorp'da neredeyse Chromium ile aynı çalışıyor. Reklam engelleyici olarak da uBlock Origin en iyisi. Brave kullanırken bile kendi reklam engelleyicisini kullanmıyorum. uBlock Origin daha iyi çalışıyor. YouTube'da falan da hiç sorun yaşamadım.

Default olarak Brave daha iyi bence ama en azından reklam engelleyici kullanmayı bilecek kadar bilinçli birisi için kullanılacak en iyi tarayıcı da Floorp bana kalırsa. Tabii çoğu kişi Chromium'un bazı özelliklerinden vazgeçemiyor veya mecbur o yüzden kimseye niye Chromium kullanıyorsun diye kızacak halimiz yok. Zaten Brave'a da bayılıyorum bence genel anlamda gelmiş geçmiş en iyi tarayıcı. Ama yani bir şeyi seviyorsunuz diye diğerlerine saldırmaya gerek yok.
Banada brave güvenilir gelmiyor :)

Ne demek yok 😡
Bunları eklersen var
Kod:
curl -fsSL https://ppa.ablaze.one/KEY.gpg | sudo gpg --dearmor -o /usr/share/keyrings/Floorp.gpg

sudo curl -sS --compressed -o /etc/apt/sources.list.d/Floorp.list 'https://ppa.ablaze.one/Floorp.list'
Hocam Linux Mint kullanıyorum. Mağazada flatpak olarak var ama ben sistem paketi olarak kurmak istiyorum. Flatpak olunca uygulamanın boyutları büyüyor. 1 GB üstü indirme yapıyor yapıyor.

Sadece “sudo apt install floorp” komutunu yazsak yüklemek için yeterli mi? Başka işleme gerek yok sanırım. Bu komutla sistem paketi olarak mı yükleniyor?

Hocam Linux Mint kullanıyorum. Mağazada flatpak olarak var ama ben sistem paketi olarak kurmak istiyorum. Flatpak olunca uygulamanın boyutları büyüyor. 1 GB üstü indirme yapıyor yapıyor.

Sadece “sudo apt install floorp” komutunu yazsak yüklemek için yeterli mi? Başka işleme gerek yok sanırım. Bu komutla sistem paketi olarak mı yükleniyor?
Aynen öyle, o kumutla yüklenmesse internetten araştırıp manuel olarak ya da depoyu ekleyip kurabilirsiniz.

Aynen öyle, o kumutla yüklenmesse internetten araştırıp manuel olarak ya da depoyu ekleyip kurabilirsiniz.
Depoyu nasıl kuruyoruz?

Denemedim ama Mint’te olmuyor bu. Depoyu kurdum dosya için kaynak yok diyor.

Şimdi kurdum ama hata bendeymiş. Ben kodları tek tek kopyalayıp enter yapıyordum. Halbuki tüm sıralı kodu alıp tek seferde enterlamak gerekiyormuş. Bunu bence başta belirtin. Benim gibi acemiler bu şekilde anlamayabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı