Almanca zor mu?

Hocalar genellikle sınavlarda çok zorlamıyor, en azından bende hiç zorlamadılar. Hocanın deftere yazdırdıklarına 1 - 2 saat çalışınca sınavdan rahat bir şekilde yüksek not alabiliyorsun.
 
Dostum 3 yıla yakın zamandır Almanca öğreniyorum ve başlarda biraz zorlanabilirsin. Özellikle artikel bölümünde ama ardından temelini sağlam alırsan çok hızlı ve keyifli bir şekilde ilerlersin. Ancak Almanca öğrenme hedefin varsa okullarda öğrenmek imkansıza yakın. İnternetten sık sık ders videosu izlemen veya özel ders alman şart. Ben 3 yılda B1 seviyesine kadar gelmeye başardım. Bence sizde iyi bir tempo ile 3-4 yılda A2-B1 seviyelerine rahatlıkla ulaşırsınız.
 
Hiç korkma tabiri caiz ise anlama sıkıntısı olanın anlayacağı şekilde anlatım yapılıyordu. 1. sınıf öğrencisi gibi öğreniyorsun. Sınavlar 4 şıklı oluyor ve gerçekten kolay.
 
Almanca'ya da başka bir dil öğrenmek istiyorsan önce o dil ile aranda bir bağ kurmanız gerekiyor. Bunu başaracağınıza kendinizi inandırın bu yeterli. Almanca öğrenmeye bir kurs ya da uzman bir eğitmenden ders alarak başlayabilirsin. Pandemi dolayısı ile şu günlerde bu zor bir süreçtir. Evde kendinizi geliştirmeye adım adım öğrenmeye başlayabilirsin kolay Almanca ders kitaplarından faydalanabilir ve internet üzerinden Almanca konulara göz atabilirsin. Örnek buradan başlayabilirsin Almanca Sayılar sonra Almanca alt yazılı film izlemeyi dene bol bol kitap oku Almanca müzik dinle ve bu işi yaparken severek yap kısa süre sonra bir de bakmışsın ki sen A1 seviyesinde Almanca konuşabiliyor durumuna geleceksin.
 

Geri
Yukarı