- Makaleler
- 1
.Sorun değilse kaç yaşındasınız?
.Sorun değilse kaç yaşındasınız?
Pek bilgim yok ama Amerika'da başkasının bahçesine girersen o adam sana silah sıkarsa suçsuz sayılıyor diye biliyorum, 10. sınıfım şu an 12. sınıfın sonun da vize almaya çalışacağım bakalım üniversiteden sonra rahat alınır da 12. sınıf zorlar gibi.
Tatil amaclı git orayı bak eğer icine sinerse o ülke bidaki sene kalmak için git işini evini oraya kur.
Amerikada iş bulup aylık 6000$'dan fazla alırsam orada yüksek ihtimalle yerleşirim tamamen.Tatil amaclı git orayı bak eğer icine sinerse o ülke bidaki sene kalmak için git işini evini oraya kur.
Almanya'ya gidebilmek için kaliteli bir mühendis olmanız gerekiyor. Ya çok iyi bir üniversiteden averaj üstü bir ortalama ile mezun olacaksınız, ya da ortalama bir üniversiteden yüksek ortalama ve başarılı GitHub projeleri ile mezun olacaksınız. Hayal kurması evet güzel. Şuraya giderim böyle çalışırım bunu yaparım şeklinde hayaller kurmak insanı motive eder ve çalışma azmi katar. Ancak bir kişi Türkiye'de şu an çalışmıyorsa, kendi geçimini kendi sağlamaya çalışmıyorsa kısacası ailesiyle birlikte yaşıyorsa, yabancı bir ülkeye gidip, farklı bir dil konuşup üzerine bir de çalışıp geçimini sağlaması çok zor olacaktır. Ben çok hırslandım hayallerim var yaparım kafasına girmeyin. Şu an Türkiye'de yaşam Almanya'ya göre daha zor bunu biliyoruz. Yaşınız kaç bilmiyorum ancak üniversite zamanında çalışıp kendi evinizi kendiniz geçindirmeyi deneyin. Zora alışırsanız, Almanya'da nispeten daha rahat edersiniz. Ancak burada hiçbir iş tecrübesi olmadan, öz güven geliştirmeden ve hayatın farkına varmadan giderseniz orada da toslarsınız. Bu sefer de elinizden tutacak bir aileniz/dostunuz/çevreniz olmayacağı için daha da zorlanırsınız.
Dil konusunda gelirsek bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsanız B2 üstü hatta C1 seviyesinde ingilizceniz olmalı. Bu zaten şart. Almancanızı da aynı şekilde geliştirmeniz gerekiyor. Sektörde ne kadar İngilizce konuşulursa bile bir kafede birisiyle otururken, sokakta birisiyle konuşurken Almanca kullanmanız gerekecek.
Size tavsiyem, derslerinize çok sıkı bir şekilde çalışarak güzel bir üniversite kazanın, İngilizce ve almancanızı geliştirin, ardından da kendi hayatınıza zorluklar çıkarın. Almanya'da yapmak zorunda olduklarınızı ayrı bir evde yaşamak, kendi geçimini sağlamak, kendi yemeğini hazırlamak, çamaşır bulaşık işlerini yapmak gibi şimdiden yapmaya başlayın. Oraya gittiğiniz zaman ortada kalmayın. Bu işler sadece hayallerle olacak şeyler değil. Biraz da bir şeyler yapmak gerekiyor.
WAV'dan kastınız Work and Travel ise, WAT vizeleri ortalama 4 aylık şekilde basılır. En az 3 ay kalırsınız. 6 aya kadar uzatabilir misiniz bilmiyorum, ancak bir şekilde yapanlar vardı. Sadece WAT kullanacaksanız en az 3 ay kalabiliyorsunuz. WAV'ın ne olduğunu bilmiyorum.WAV ile 3-6 ay kalabilir miyim Amerika da 12.sınıftan sonra yüklü miktar param var gitmek için.
Klasik, düşük puanlı bir üniversiteden mezun olup Türkiye'de iş bulamayacak olmasına rağmen Almanya'ya gidip aylık 10k Euro maaş alacaklarını düşünüyorlar.Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ gibi yerlerden birini kazandıktan sonra düşünmek lazım. Şu an çok erken kardeşim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.