Almanya'da Lise Okumak

semihcakmak1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Benim Almanya'da okuma gibi bir hevesim var. Hevesimin sebebi dilimi geliştirmek, farklı kültürdeki insanlarla tanışmak, kültür etkileşimi içerisine girmek. 10. sınıfım, 76 karne ortalamam var ve 50'nin altında dersim yok. A2 seviye Almancam B2 seviyesi İngilizcem var. En ucuz yolda nasıl Almanya'da okuyabilirim. Yurtta kalmak mı ucuz olur yoksa aile yanı mı? Teyzemler de Almanya'da oturuyorlar. Onların yanında da okuyabilir miyim? Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz geç olucak ama Almanya'da sistem biraz daha değişik işliyor. 1'den 4'üncü sınıfa kadar ilkokul & ortaokul karışımı daha sonra 5. sınıftan 10'a kadar lise benzeri kademelere (düz, anadolu, fen gibi) ayrılmış okullar var bunları bitirince 1 ve ya 2 sene meslek üzerine staj(ımsı) bir şey yapıp meslek sahibi oluyorsun ya da üniversite okumaya yönelebiliyorsun.

Biraz geç olacak ama Almanya'da sistem biraz daha değişik işliyor. 1'den 4'üncü sınıfa kadar ilkokul & ortaokul karışımı daha sonra 5. sınıftan 10'a kadar lise benzeri kademelere (düz, Anadolu, fen gibi) ayrılmış okullar var bunları bitirince 1 veya 2 sene meslek üzerine staj(ımsı) bir şey yapıp meslek sahibi oluyorsun ya da üniversite okumaya yönelebiliyorsun.

Hocam selamlar, 11. Sınıfta Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum okumak için, babamın amcası orada yaşıyor ama onun beni çağırma gibi bir hakkı yok sanırım ondan bir arkadaşım ile gideceğim kendisi alman vatandaşı ve reşit, beni yanına alabilir mi orada okumam için? Ailem her türlü destek çıkacaktır. 11. Sınıfta Almanya'ya gitsem üniversiteye okumaya yöneleceğim büyük ihtimalle ama o zaman direk Üniversite'ye mi başlamış olacağım orada yoksa liseyi bitirip mi başlayacağım? Yanıtlarsanız çok mutlu olurum.

Hocam selamlar, 11. Sınıfta Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum okumak için, babamın amcası orada yaşıyor ama onun beni çağırma gibi bir hakkı yok sanırım ondan bir arkadaşım ile gideceğim kendisi alman vatandaşı ve reşit, beni yanına alabilir mi orada okumam için? Ailem her türlü destek çıkacaktır. 11. Sınıfta Almanya'ya gitsem üniversiteye okumaya yöneleceğim büyük ihtimalle ama o zaman direk Üniversite'ye mi başlamış olacağım orada yoksa liseyi bitirip mi başlayacağım? Yanıtlarsanız çok mutlu olurum.

Dostum ben kendim 2013 mezunuyum (yani Almanya'da öğrenim gördüğüm son sene) ve öğrendiğim kadarıyla orada sistem biz mezun olunca değişmiş. Ayrıca orada tek bir sistem diye bir şey yok. Almanya Federal bir ülke yeni her eyalet kendi kurallarını koyabiliyor yani gittiğin yere göre değişiyor. Genel olarak bazı kademeler kaldırılmış, diğerleri birleştirilmiş.

Umudunu kırmak gibi olmasın ve bu benim kendi tecrübem sadece: 10. sınıftan sonra direk bir mesleğe atılabiliyorsun (7. sınıftan itibaren yapılan stajlar ile bir portfolyon çıkarılarak) ya da bir tık daha resmileştirmek istersen çoğu öğrencinin yaptığı Abitur denilen bir şey var (Uluslararası diplomalar: Abitur nedir? | PervinKaplan.com) adam gibi bir iş bulmak isteyen biri en kötü Abitur'unu tamamlaması gerekiyor ve son olarak Üniversite geliyor ama bizde olduğu gibi herkes gitmiyor buraya ama gidenin de profili yüksek bir insan oluyor genelde ve beyaz yakalı işlere giren tipler bunlar veya yüksek kademeli işlerde çalışan insanlar.

11. sınıfta gitsen ne yaparsın hiçbir fikrim yok hele Almanca bilgin yoksa çok daha zor olur. Benim tavsiyem liseni Türkiye'de bitirmen, 2 senelik arada Almanca'nı belli bir seviyeye getirmen ve Üniversite eğitimi için Almanya'yı düşünmen. Şu an gitsen çok ortada kalırsın gibi geliyor bana ama dediğim gibi bu günlerde orada işler nasıl işliyor güncel bir bilgim yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı