Almanya'da Yaşamak Gerçekten Zor mu?

Maksat birileri bize yamanmasın derdi. Hepsi ağız birliği yapıyor :D Diyelim ki ora "hard" seviye, bura "epic". Kimseden medet ummadan gidebiliyorsanız gidin, beklemeyin hiç. :D

Yurt dışındaki tanıdıklarım maaşının %20'si taksit ile sıfır araba alıyor, ben Tofaş fiyatına bakıp vay *** diyorum anca. Markete gidiyorum, ev almış gibi cepler bomboş çıkıyorum. Sorsan buralar güzel onlara. Dillerinden düşmez vatan sevgisi ama gel dediğinde kapıcıya ayıp olur, gelemeyiz öyle pat diye moduna bile girerler. Laf cambazı yeteneği basmışlar. :)

Bu arada ÖTV'ye zam'da gelmiş hayırlı olsun. 😀
images (22).jpeg

Bu arada ÖTV'ye zam'da gelmiş hayırlı olsun. 😀
Alman'ın premium seviyesi aşmış olan otomobili aldığı birime biz anca 1.6 motorlu C segmenti temel bir otomobilin ÖTV'sini ödeyebiliriz. :D KDV? :D Aracın fiyatı? :D

Emeği geçenlerin Allah belasını versin.

Bazen düşünüyorum böyle bir dönemde, böyle bir sistemde dünyaya gelmek için ne gibi bir suç işledim diye. Cevap yok. :D
Bu düşüncenize katılmıyorum. Eğer tam olarak şu anda yeniden dünyaya gelseydiniz Türkiye'den daha kötü bir yere düşme ihtimaliniz istatistiksel olarak daha fazla olurdu. Dünya'da en yoğun nüfusa sahip yerler Hindistan,Çin,Pakistan,Bangladeş,Brezilya,Endonezya ve Afrika ülkeleri.
Avrupada sadece 600 milyon insan yaşıyor😀.
Bir de kanser vs. gibi durumlar var, benim metodum şu: Her zaman daha iyisi için çabala ama bir yandan da sahip olduklarına şükret. Dini açıdan demiyorum bunu(zaten bir dinim yok), psikolojik olarak kendini daha iyi hissedersin o yüzden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı