Almanyadakiler aç mı?

Evet. Açlıktan ölüyorlar orada. Türkiye'yi kıskanarak yaşıyor hepsi. Türkiye cennet. Almanya'da asgari ücret 1500 euro Türkiye'de 5500 TL aradaki farka bak yeğenim. Halinize şükredin. Bu arada Almanya'dan herkese selamlar. (!)
Bu arada 1500 değil 2000 Euro, tabi 8 saat çalışırsan günde.

Annem orada yaşamadı, anneannem çocuk iken orada yaşıyorlarmış ve Türkiye'ye dönmüşler. Sadece biriken paraları ile 3 adet kamyon almışlar Türkiye'den. Üvey babam ise orada yaşadı ve hukuksal bir sorun olduğu için Türkiye'ye gelmek zorunda kaldı. Fakat şimdi diyor ki Almanya da Türkiye gibi.
Evet tam olarak aynıdır. (!) 2.5 Haftalık çalışma ile tüm motosiklet ekipmanlarımı almıştım. Yaklaşık 10 bin liralık bir alışverişten fazlasıydı. Bunu yaparken para biriktirmek için hiç kasmadım. Harcadım eğlendim ve kalan para ile alışverişimi yaptım.
Bu arada 1500 değil 2000 Euro, tabi 8 saat çalışırsan günde.
Bu devlet çalışanları için geçerli biraz. Orada genelde saatlik ücret alırsın bir garson olarak veyahut kasa elemanı. Şöyle düşün saatlik 12 euro ücret alıyorsun ve 5 saatlik bir çalışma periyotun var ek işler yapabileceğini ekle şimdi bu hesaba.

Ben Kanada doğumluyum. Annem ve babam yurt dışı görmüş yaşamış insanlar. Şuan Türkiye'de yaşıyoruz. Anneme ve babama sorsan yurt dışındakiler de zor geçiniyor diyor ama aynı zamanda Türkiye'de berbat diyorlar yani kısacası hayat zor diyorlar.

Ben Kanada doğumluyum. Annem ve babam yurt dışı görmüş yaşamış insanlar. Şuan Türkiye'de yaşıyoruz. Anneme ve babama sorsan yurt dışındakiler de zor geçiniyor diyor ama aynı zamanda Türkiye'de berbat diyorlar yani kısacası hayat zor diyorlar.
Çalışmayan kimseye ekmek yok. :) Kanada buraya göre cennet sayılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı