Alt Yapı Başvurusu ve Dilekçe Örneği

Yaklaşık 2 kere alt yapı ile ilgilenen (ismini hatırlamıyorum) departmana çıktım. İlk çıktığımda 1 hafta içerisinde bana bilgi vereceklerini söylediler. Bilgi verilmedi tekrar gittim bu sefer oranın şefi oradaydı onla görüşme sağladım bilgisayarı açtı ve senin binana hat gelebilmesi için ana direkten yeni kablo çekilmesi gerek dedi buda ortalama 400 metre yapıyor. Binadan 5 tane abone çıkar ben aracı olup yaptırabilirim 1 ay içerisinde dedi dolaylı olarak. Binamda zaten dolu daire sayısı 5. Hepsinin kendi abone olması da ütopik. Şahsi fikrim altyapı gelmesi (ADSL) bir 2 sene daha sürer.
Ayrıca binamda ki insanlarda pek gidip dilekçe verecek tarzda değiller.

41 Daireli yeni bir apartmana geçtik yeni bina şimdi vereceğim dilekçenin ne zaman aktif olmasınımı bekleyeceğim?
Eniştemler yeni 26 dairelik binaya geçtiler daire fiber döşemeli olarak teslim edildi. Fakat sokak başından itibaren fiber alt yapı olmadığı için 9 ay beklemek zorunda kaldı. 13. ay da internetleri teslim edildi. Yani dilekçe versen bile bakan, vali, belediye başkanı tanıdığın olması gerek bu gibi işlerde. Dilekçenin bir faydası olduğunu düşünmüyorum, belki toplu imza toplanıp fayda sağlanabilir.

Yaklaşık 2 kere altyapı ile ilgilenen (ismini hatırlamıyorum) departmana çıktım. İlk çıktığımda 1 hafta içerisinde bana bilgi vereceklerini söylediler. Bilgi verilmedi tekrar gittim bu sefer oranın şefi oradaydı onla görüşme sağladım bilgisayarı açtı ve senin binana hat gelebilmesi için ana direkten yeni kablo çekilmesi gerek dedi bu da ortalama 400 metre yapıyor. Binadan 5 tane abone çıkar ben aracı olup yaptırabilirim 1 ay içerisinde dedi dolaylı olarak. Binamda zaten dolu daire sayısı 5. hepsinin kendi abone olması da ütopik. Şahsi fikrim altyapı gelmesi (ADSL) bir 2 sene daha sürer.
Ayrıca binamda ki insanlarda pek gidip dilekçe verecek tarzda değiller.

Reis ne oldu altyapıda yardımcı oldurlar mı?

Bu altyapı başvurusu da son yıllarda moda oldu sanırım. Arkadaşlar koca koca firmalar 2-3 kişi başvuru yaptı diye o bölgeye yatırım yapmazlar. Bunu kabul etmek gerek artık.

Söyle o zaman ne yaparım kendimizimi yakarım Türk Telekom'un önünde altyapı gelsi diye seninde saçma bir mantık. Her şeye ticari mantıkla bakarsa insanlara internete nasıl ulaşacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Söyle o zaman ne yapalım kendimizi mi yakalım Türk Telekom'un önünde altyapı gelsin diye? Senin de saçma bir mantık. Her şeye ticari mantıkla bakarsa insanlara internete nasıl ulaşacak?

Ticari kazancı olmazsa yatırım yapmaz adam bu kadar basit. Hayrına çalışmıyor firmalar. Bi' binaya fiber tesisatı dizmek için de kullanacağınıza dair garanti istiyorlar yoksa yapmıyorlar.

Aynı sorun şu an bende de var. Yeni bir eve taşınacağız -tabii ki bina yeni- ve altyapı yok. Hem de çok merkezi bir yerde ev. Taşınacağımız yer hakikaten çok güzel bir konuma sahip, arada köşede bir yerde değil. Tam cadde yanı ama altyapı yok. :D Evin olduğu sokağın karşısındaki evlerin bazılarında var ama bizde yok. Ben de dilekçe vermeyi düşünüyorum ama tabii çok kişi verilse daha iyi olur. Ama işte ona da yaşı büyük abilerimiz/amcalarımız uğraşmaz anca benim gibi gençler uğraşır. Aslında Türk Telekom buraya yatırım yapabilir ve kazançlı da çıkar ama neden yapmıyorlar bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı