Alternatif ISS önerisi

ISS ile alakası yok. Oynadığın oyundaki sunucular ile alakalı bir durum. Farklı oyunlarda bu değerler değişir. ADSL altyapı kullanan arkadaşında gözle görülür bir şekilde ping dalgalanması olur. Fiberde bu olay olmaz.
Peki öyleyse hocam ben bu durumu düşünürüm sağolun. Siz KabloNet diyorsunuz öyleyse değil mi?
@Patrixcs hocam siz ne düşünüyorsunuz ?

Kablonet DOCSIS 3.0 kullandığı için VDSL'e göre birazcık daha fazla ping veriyor. Sen TT ile ping sorunu yaşıyorsun. TT çıkışlı Kablonet daha da kanser eder. MH olarak Kablonet'in iyi olduğunu söylüyolar oraya bir şey diyemem. Ping olarak TT çıkışlı Kablonet sorun yaşattırır sana oyun olarak. TürkNet direkt CS:GO'ya doğrudan bağlantı kuruyor. Gördüğüm tracertlarda Frankfurt'a Frankfurt'ta bağlıyor.

Kablonet DOCSIS 3.0 kullandığı için VDSL'e göre birazcık daha fazla ping veriyor. Sen TT ile ping sorunu yaşıyorsun. TT çıkışlı Kablonet daha da kanser eder. MH olarak Kablonet'in iyi olduğunu söylüyolar oraya bir şey diyemem. Ping olarak TT çıkışlı Kablonet sorun yaşattırır sana oyun olarak. TürkNet direkt CS:GO'ya doğrudan bağlantı kuruyor. Gördüğüm tracertlarda Frankfurt'a Frankfurt'ta bağlıyor.
Hocam KabloNet Fiber'de bildiğim kadarıyla artık DOCSİS kullanılamıyor. G-PON destekli bir huawei modem veriyorlar. Açıkcası modemi araştırdım dediğim gibi özellikleri çok iyi. Ben olabildiğince doğrudan peering istiyorum. KabloNet benim şuan ki pingimi indirmeyeceğine emin isek Kablonet'i sileceğim kafamdan. Pingimi iyileştirmeyeceğine emin miyiz hocam

@erengore Kablonet DOCSIS 3.0 kullanıyor. GPON altyapıya geçtiler mi onu bilmiyorum. Ama şöyle bir şey TT çıkışlı olursa sıkıntılı olur. Peering istiyorsan ucuz olarak TürkNet'e bakabilirsin. Superonline çıkışlı Kablonet nasıl olur senin bölgende bilemem. Ama TT çıkışlı Kablonet sıkıntı yarartır oyun konusunda sana.

@erengore Kablonet DOCSIS 3.0 kullanıyor. GPON altyapıya geçtiler mi onu bilmiyorum. Ama şöyle bir şey TT çıkışlı olursa sıkıntılı olur. Peering istiyorsan ucuz olarak TürkNet'e bakabilirsin. Superonline çıkışlı Kablonet nasıl olur senin bölgende bilemem. Ama TT çıkışlı Kablonet sıkıntı yarartır oyun konusunda sana.
Tamamdır hocam. TürkNet'e karar verdim. Yakında geçiş yaparız. Geçiş sürecini ve izlenimlerimi burada bir konu olarak anlatacağım.

Türk Telekom'un müşteri hizmetlerinin neyi kötü? TurkNet'in müşteri hizmletleri yok. Arıza kaydı açtırdığın zaman, sürecin uzamasının tek sebebi Türk Telekom. Türk Telekom öncelikli olarak kendi müşterilerine öncelik veriyor. 1 ay arıza kaydını halledemeyen TurkNet'ten bahsediyorsun. Fiyat ve hız olarak gayet iyi ama müşteri hizmetleri yok. Tamamen şansına kalmış bir olay. Ek olarak Türk Telekom fiber yönünden çok iyi.

@CillianMurphy buna bütün gülebilirim. Bölgesel ping sorununu iç tesisata bağlayan ekipler mi dersin. Onu geçtim sorunu anlattığında karşındakinin duvardan bile daha boş nefes aldığınımı dersin. Bölgesel sorununun kaynağını buluyorum söylüyorum. Benim inat ediyorlar düzeltmemek için. Bunun için müdürlüğe gitmem gerekcek gibi. Uzaktan hiçbir şekilde problem çözmüyor Türk Telekom bunu kendim gördüm. TürkNet 1 ayda çözdüğünü söylüyorsun. Bu olay Türk Telekom tekeline bağlı bazen iyi saha ekipleri geliyor. 1 günde çözüyolar bazen gereksiz saha ekipleri geliyor sorunu çözmüyolar. Ama TürkNet'te sırf sesli müşteri hizmetleri yok diye berbat olmuyor. Şu an bu altyapıda ben Türk Telekom ile problem yaşarken yan komşum TürkNet'e hiçbir problem yaşamıyor. Bu şansmı merak ettim açıkcası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı