Altyapı olmasına rağmen Altyapı yok görünüyor

Bende de normalde gösteriyordu fakat son 2-3 gündür tüm sitelerde sizin aldığınız hataları alıyorum. Ben altyapı çalışması falan vardır diye düşünüyorum .
 
6 Aydır benim durum aynı. 3 senedir ADSL kullanıyorum. Ama son 6 aydır bu hatayı veriyor.

Bende de ADSL vardı, bu hatayı almaya başladıktan sonra karşı apartmana falan baktım çoğunda VDSL var. TurkNet'e falan başvuramıyotrum altyapı yok gözüküyor ama yan komşumuz (onlarda da altyapı yok gözüküyor) internet bağlı evlerinde ve sıkıntısız kullanıyorlar.
 
2.5 yıldır bekle sonunda büyük gün gelsin ama böyle bir hata al şansıma tüküreyim.
 
Benzer sorunum vardı çözüm yolunu öğrendim. (Bendeki sorun daha vahim)

Ttnet altyapısını kullanan Milleni, turknet, netspeed vb. gibi servis sağlayıcılardan adresimi girerek sorgulama yaptığımda "altyapı yok" uyarısı alıyordum ki bu saçmalık. Çünkü ttnetten 7 yıldır aynı adreste vdsl (35mpbs) hizmet alıyorum. Aynı servis sağlayıcılardan deneme yapmak için sağ ve solumda bulunan apartman dairelerini girerek sorgulama yaptığımda ise 50mpbs ye kadar vdsl hizmeti verilebileceği yazıyordu. Benim apartmanımda bulunan dairelerde çıkmaması saçmalıktı ki apartmanımda bulunan 8 dairenin hepsi, sağ ve solumda bulunan apartmanda bulunanların hepsi ttnet kullanıcısı.

En son bugün yani 21.03.2021 tarihinde turkneti arayıp bu durumu anlattığımda "ttnet bazı apartmanları bizim gibi ttnetin altyapısını kullanan servis sağlayıcılara açmayı unutuyor. (apartmanımız 7 senelik yeni bina) Bu nedenle altyapı yok uyarısı alıyorsunuz. Siz ttnet hizmet numaranızı verin başvurunuzu alalım, ttnet ile bu problemi çözerek apartmanınızı diğer servis sağlayıcılarının kullanımına açmasını sağlarız" dediler.

Sonuç olarak işin halloldu mu diye sorarsanız malesef ki ttnete ait taahhüt süremin bitmesine daha 1 yıl olduğu için ve turknet 120 TL ye kadar cayma bedelini karşıladığı için zarar edeceğim düşüncesi ile turknete başvuramadım. Ancak bu yolla sorunun çözüleceğini düşünmekteyim.
 
Ankastre portu dolu olduğundan bu hatayı veriyor en iyisi Türk Telekom müdürlüğüne başvurup ankastre dolabı ve kapasitesine baktırın yeterli değilse talep açın dolabı daha yüksek kapasiteli dolap ile değiştirsinler.
 
Hocam portla ilgili sorun olsa anne ve babamın yaşadığı apartman için sorgulama yaptığımda altyapı gözüküyor ancak port yok uyarısı veriyor. Portla ilgili olsa bende de bu uyarıyı alırdım. Ama bana direkt alt yapı yok diyor. Tahhütüm bitince başvuru yapacağım bakalım.
 
Merhabalar, son postumda yaşadığım sorunları daha detaylı anlattım oradan da inceleyebilirsiniz fakat küçük bir özet geçmesi gerekirse bizde de altyapı yok sorunu verdi. Fakat aynı şekilde var ve bizim binamızda 7 dolu daireden 4 tanesi aktif TT kullanıcısı. İlk kattaki bir abinin hizmet numarasını onlara örnek olarak verdim ve yanıt bekliyorum. Ek olarak biz de yaklaşık 1 yıl öncesine kadar 4 yıllık bir ttnet kullanıcısıydık. Bu süreci hızlandırıp evime TurkNet bağlatmak istiyorum, keza bu sorunları yaşamayacaksam NetSpeed, Millenicom veya ExtraNet bile olabilir ama sanırsam aynı altyapıyı kullandıkları için aynı sorunu onlarda da yaşarım diye düşünüyorum. Bana önerebileceğiniz herhangi bir hızlandırma süreci var mı? Şimdilik tek yaptığım şey bana altyapı yok mesajlarına karşılık ilk kattaki komşumun hizmet numarasını vermem ki bunu onlar önerdi. Şimdiden teşekkür ederim, konu benim için aşırı önemli çünkü final dönemine giriyorum ondan sonrası tatil ve kişisel çalışmalarıma ayırdığım dönem başlayacak ve internetsiz durumdayım.

Dip not: Önceden ADSL kullanıcısıydık, 1.5 yıl önce sorgulattığımda millenicom altyapısı gelmezdi, yok görünürdü ama şimdi VDSL altyapısı gelmiş bulunmakta. Hangi siteden sorgulatırsam sorgulatayım 100mbite kadar internet çıkıyor altyapımız daha da iyileşmiştir herhalde. Yani çalışma olmasına rağmen nasıl bu hatayı aldık hiçbir fikrim yok ki dediğim gibi komşular da çatır çatır internet kullanıyor.
 
Kardeşim inan teslim oldum artık çözemedim. Yazdıklarım harici son gelişme ise üst katım netspeed bağlatmış. Şaka gibi. 1 yıl daha ttnet taahhütüm var. Bitince anca tekrar taciz edeceğim ttnet harici sağlayıcıları.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı