Altyapı sorgularken kaç Mbps alındığı nasıl öğrenilir?

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

@777608 hocam rahatsız ediyorum ama bugün daha ayrıntılı GPON'un fotoğrafını çektim sizin dediğiniz model değil bu gigabit destekliyor mu? Ayrıca müşteri hizmetlerini aradım dediğiniz gibi çok bilgisizler bölge müdürlüğüne yonlendirdiler beni.
Sanki müdürlükte fazla ilgili değil gibi. RJ45 kabloları nasıl çekmişler ya, bu tür işcilikleri görünce üzülüyorum.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

@777608 hocam rahatsız ediyorum ama bugün daha ayrıntılı GPON'un fotoğrafını çektim sizin dediğiniz model değil bu gigabit destekliyor mu? Ayrıca müşteri hizmetlerini aradım dediğiniz gibi çok bilgisizler bölge müdürlüğüne yonlendirdiler beni.
16160e birebir aynısı, uzaktan bakınca o sandım. Nokia'nın bu MDU'da çift pvl. Yani Bir GE olan birde FE olan var, benim bildiğim kadarıyla da Türk Telekomun aldığı bütün Nokialar GE. Yani gigabit Çünkü, biz FTTB'leri sökerken dediğim model (16160e) yoğunluğu, 24240 parti 2, 3-5 adet vardı, zaten çoğu satılmıştı. T.T'nin elinde 2 marka GE (gigabit) Mdu var idi, Nokia ve Ericcson. Başka da yoktu.

Evet farklı konularda ki kablolamalari görünce bende üzülmedim değil işini düzgün yapan çok az kişi var ülkede her neyse siz FTTB'den FTTH'ye geçtiğiniz ve süreci bildiğiniz için soruyorum FTTH için kesinlikle il bölge müdürlüğüne mi gitmem lazim çünkü orasi bana uzak kalıyor ve hafta sonu sadece pazar günü müsaitim ilçemdeki Türk Telekom'a durumh bildirsem yardım edebilirler mi? Ayrıca Türk Telekom'un kendi çalışanı bile ayrıntılı olarak altyapı bilgisini göremediklerini söylediler çok garibime gitti.

Evet farklı konularda ki kablolamalari görünce bende üzülmedim değil işini düzgün yapan çok az kişi var ülkede her neyse siz FTTB'den FTTH'ye geçtiğiniz ve süreci bildiğiniz için soruyorum FTTH için kesinlikle il bölge müdürlüğüne mi gitmem lazim çünkü orasi bana uzak kalıyor ve hafta sonu sadece pazar günü müsaitim ilçemdeki Türk Telekom'a durumh bildirsem yardım edebilirler mi? Ayrıca Türk Telekom'un kendi çalışanı bile ayrıntılı olarak altyapı bilgisini göremediklerini söylediler çok garibime gitti.
Hocam il müdürlüğüne gitmeniz gerekiyor. Dönüşüm konusunda müşteri hizmetlerinin hiçbir yetkisi yok. Gidip söyleyin biz 1000 Mbps istiyoruz, büyük ihtimalle imza isteyecekler dairelerden.

Bütün sitelerde FTTB eth ile FTTH alabileceğin hızı aynı gösteriyor uplink gpon'dan dolayı Fakat öyle birşey yoktur. Sen direkt FTTH için dönüşüm iste bence. Çünkü Kaset koyacaklar, sendeki durum basit ve hızlı olacak.
Hocam aslında 1G açık olsaydı "ONT cihazı sadece dairede değil bodrum katta" denebilir miydi?

Hocam aslında 1G açık olsaydı "ONT cihazı sadece dairede değil bodrum katta" denebilir miydi?
Bunun için aslında konu açtı furkan (bir yukarıda yorum yazan kardeşim) göknet üzerinde bbk kodunu yazıp, -2 değer görünce FTTB olduğunu anlayabiliyoruz. Bodrum kattaki ONT deseler bile çoğu kişi anlamaz, ONT'nin ne olduğu bilmiyor çoğu kişi..

Fakat herşeyden önce iss siteleri üzerinde bir şekilde bu önceden halledilmeliydi. FTTB eth ile FTTH aynı görünmesinin sebebi, T.T'nin bina üzerindeki uls'ye (binaya tanımlanan kabin)de GPON tanımlı olması. FTTB eth de bina içindeki T kabin üzerindeki 1 ONT'yi MDU Switch üzerinde 16-28 arasında daire paylaşıyor, fakat FTTH'de her dairede 1 ONT var, aslında ikisi teknik olarak aynı, sadece paylaştırılan hat durumu farklı.

En basitinden şöyle olsaydı daha iyi olabilirdi;
T.T bir site yapacak, sadece kabinin fotoğrafını atacaksın, OFDK mı T kabin mi F/ETH mi F/DSL mi olduğunu, bilgili kişiler söyleyecek ve geri dönüş yapılacak. Yoksa insanların kafası çok karışıyor :D

. Bodrum kattaki ONT deseler bile çoğu kişi anlamaz, ONT'nin ne olduğu bilmiyor çoğu kişi..
Ne yazık ki hocam.
En basitinden şöyle olsaydı daha iyi olabilirdi;
T.T bir site yapacak, sadece kabinin fotoğrafını atacaksın, OFDK mı T kabin mi F/ETH mi F/DSL mi olduğunu, bilgili kişiler söyleyecek ve geri dönüş yapılacak. Yoksa insanların kafası çok karışıyor :D
Aslında bunun için bir site vardı. Telegramdaki gruplardan görmüştüm ve kendi adresimde denediğimde bölgemdeki santral adından tutun kabin detaylarına kadar gösteriyordu. Ama evet T.T böyle bir site yapıp kullanıma açmış olsaydı bayağı işe yarar bir site olabilirdi.

Ne yazık ki hocam.

Aslında bunun için bir site vardı. Telegram'daki gruplardan görmüştüm ve kendi adresimde denediğimde bölgemdeki santral adından tutun kabin detaylarına kadar gösteriyordu. Ama evet TT böyle bir site yapıp kullanıma açmış olsaydı bayağı işe yarar bir site olabilirdi.

Halen daha siteyi hatırlıyor musunuz hocam? Ben de bakayım.

Hocam Türk Telekom'un sitesinden FTTH talebi için şikayet oluşturdum talebinizi kayıt altina aldık şeklinde yazı geldi bir sonuç çıkar mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20240731_120752.jpg
    IMG_20240731_120752.jpg
    69,5 KB · Görüntüleme: 21

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı