Amazon 3 günlük ekran kartı iadesi

• Konuyu başlatan Hml44
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 5.197
Merhaba Amazon uygulamasından fakat farklı bir satıcıdan ekran kartı aldım. Benim sistemimde uyumsuz çalıştığı için beğenmeyip 3. gününde iade ettim. Satıcı bu 14 günlük cayma hakkımı kullanmama rağmen kendi kontrol ekiplerine kartı yolladıklarını ekran kartını test edeceklerini söylediler. Kart “kendi sistemlerinde” düzgün çalışırsa bana tam para ücreti vermeyeceklerini çünkü ekran kartı 2.el durumuna düşeceğini söylediler. Böyle bir hakları var mı?
Hayır böyle bir hakları yok, 14 gün koşulsuz cayma hakkın var geri almak zorunda. Konuda mevzuatı bilmeyen arkadaşlar gereksiz yorum yazmak yerine Ticaret Bakanlığı sitesine girip mevzuata bakabilir.

İade etme hakkı varmış ki ediyor. Bilginiz olmayan konulara mesaj atmayın. Kendim muhasebe 11. sınıf öğrencisiyim. İadeler kesilen faturadaki fiyattan yapılır. İade alacağım fakat düşük fiyat veririm diyor. Daha ucuza kapatmaya çalışıyor bir daha aynı malı yüksek fiyattan satacak.
Muhasebe okuyor olabilirsiniz hocam ama ayıpsız kullanılmış ürünün fiyatının düşeceğini bilmiyorsunuz galiba .d

Kardeşim adam iade alırım diyor sizin dediğiniz olay resmi mağazalarda geçerli.
3 gün boyunca neler yaptığınızı karşı taraf bilemez. Ürün çoğu ihtimal geri dönüş yapılır. Siz onu elden satmayı deneyin çünkü dedikleri gibi 2. el durumuna düşüyor ekran kartı. Açılıp açılmaması, BTC yapılıp yapılmaması söz konusu bile değil.

Ekran kartını öyle iade edemezsiniz hocam. Ürün bozuk değil (belirtilmemiş) sistemine uygun değil. Kart şu an 2. el durumuna düştü.

Arkadaşlar bana neden yüklendiniz anlayamıyorum. Ekran kartını taktığım sistemimde R5 3600 var ve darboğazdan kaynaklı bir sorun değildi yaşadığım sorun. Kart bazen 10 FPS oyun açarken bazen 100'lere çıkartıyordu FPS'yi. Driver olarak da sıkıntıları var. Keyfimden iade etmedim yani.

Adamlar haklı sisteme takıp 3 gün kullanılmış kart tabikide ikinci el olur. Kart bozuk çıkarsa değişim yada iade olur anlarım ama çalışan kartı kusura bakma ama 3 gün kullanıp iade etmeye hakkın yok.
O mantıkla hiç bir şeyi iade edemememiz gerekiyor. Ekran kartının ayrıcalığı ne? 60K laptop iade etmişim kart ne?

Arkadaşlar bana neden yüklendiniz anlayamıyorum. Ekran kartını taktığım sistemimde R5 3600 var ve darboğazdan kaynaklı bir sorun değildi yaşadığım sorun. Kart bazen 10 FPS oyun açarken bazen 100'lere çıkartıyordu FPS'yi. Driver olarak da sıkıntıları var. Keyfimden iade etmedim yani.
Dostum farketmez mesafeli satış sözleşmesine imza atıyorsunuz. Mesafeli satış yapan satıcı tüm bunları göze alarak ticaret yapıyor. Sizin 14 gün içerisinde koşulsuz cayma hakkınız var. Eğer iade almamakta diretirlerse THH başvur paşa paşa paranı alırsın. Hatta fazlasını alırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı