Amazon Almanya'dan alınan ürünlerde garanti oluyor mu?

CüneyttK

Hectopat
Katılım
24 Mart 2019
Mesajlar
681
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
Arkadaşlar bir ürün alacağım. 2. el ekran karti. Arkadaş Amazon Almanya'dan almış. 3 yıl garantili diyor. Bana ürünün seri numarasını verdiğinde sorgulamadan gerçekten garantili çıkıyor. Benim bildiğim garanti olmaması lazım yurt dışından alınan ürünün. Değil mi, garantisi oluyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer üretici kaynaklı bir sorun çıkarsa Amazon 2 yıl iade garantisi veriyor. Onun dışında hangi marka ekran kartı ise global garantisi varsa olabilir.
 
Yurt dışından alınan ürünün ülkemizde geçerli garantisi yoktur ürün Amazon Avrupa'dan alındıysa 2 yıl Amazon garantisi altındadır bu süre zarfında bir şey olursa Amazon Avrupa'ya gönderirsiniz para iadesi yapar ama bu para iadesini asıl ilk satın alan kişinin ödeme aracına yapabilir ilk satın alan kişiyle irtibatta olmanız gerekir.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20220329-180440_Chrome.jpg
    Screenshot_20220329-180440_Chrome.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 52
Sitede öyle gözükse de burada garantisi yok gibi kabul et. Çünkü faturası yurtdışı kaynaklı olduğu için değişim veya ücret iadesi durumlarında burada hiçbir şey yapamazlar. Tamirat için faturanın gerekli olmadığını söylediler. Tamir edilebilecek bir hata olursa belki bir ihtimal işlem görür fakat değişim veya ücret iadesi gibi durumlar kesinlikle gerçekleşmez.

Amazon.de üzerinden alındığını varsayıyorum; Amazon yurtdışına kargolamanız gerekir ürünü herhangi bir garantilik durumda.
 

Geri
Yukarı