@Silinen üye Sorunuzun cevabı ayrı ayrı alımlarda ürünün ana fiyatı (kargo hariç) gümrük vergisi kapsamını belirler.
75 euro sınırı var. 5 ten fazla 75 euro sınır altı işlem sonrasında cezai işlem uygulaması kalktı bildiğim kadarıyla. Yani artık 75 euro sınırı geçmediği sürece istediğin kadar ürün alabilirsin. (Gümrük vergisi olmadan)
Tabi 2015 gümrük vergisi ile ilgili bilgilere dayanarak bunu söylüyorum. Yanlışım olabilir. Sizde biraz araştırma yaparak bu sınırın kapsamını bulabilirsiniz.

@Raydric Amazon'dan Razer Blackwidow Chroma almayı düşünüyorum şuan 140 Dolar.Gümrük vergisi baya fazla olduğu için biraz araştırdım hediye seçeneğini işaretlersek gümrük parasını Amazon alıyormuş gine ama gümrükte para alınmadığı için geri ödeniyormuş karta yani hocam hediye seçeneğini seçince gümrük parasından kurtulma imkanımız var mı?

Hocam hiç hediye seçeneği ile vs. uğraşma. En yavaş kargo seçeneği ile aldığında senden önce vergi ücretini keserler fakat ürün sana ulaştıktan sonra tahmini 15 gün içerisinde vergi ücreti geri ödemesi gelir. Hızlı kargo ile alırsan hiç şansın yok çünkü başıma defalarca geldi, sanırım yavaş kargoda çok fazla mal geldiğinden çok kontrol etmiyorlar. :dikkatli: @Silinen üye

Hocam hiç hediye seçeneği ile vs. uğraşma. En yavaş kargo seçeneği ile aldığında senden önce vergi ücretini keserler fakat ürün sana ulaştıktan sonra tahmini 15 gün içerisinde vergi ücreti geri ödemesi gelir. Hızlı kargo ile alırsan hiç şansın yok çünkü başıma defalarca geldi, sanırım yavaş kargoda çok fazla mal geldiğinden çok kontrol etmiyorlar. :dikkatli: @Silinen üye
Anladım hocam teşekkür ederim Deathadder geldi kutulama filen süper içine hava yastığı bile koymuşlar Amazon kutusunu hatıra olarak saklayacağım teşekkürler rehber için Kraken'de yolda 1 hafta önce aldım :D Son olarakta Amazon kendi ödüyor mu yoksa benim email atmam mı lazım geri ödemeleri için?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Raydric Rehber için teşekkürler. Rehberini 2 kez okudum ama kargo parasına dair bir şey göremedim. Free shippinin olsa bile para ödeyeceğimizi yazmışsın. Alacağım ürün: Amazon.com: Razer Vespula Dual-Sided Gaming Mouse Mat - Speed and Control: Electronics Tahmini ne kadar kargo parası öderim?

Diğer sorum ise İş Bankası sanal kart ile ödeme yapabiliyor muyuz?
Yapabiliyor olman lazım zaten sen kartı yaz Amazon parayı çekemezse uyarıyor başka bir tane yaz diye. Bu arada Goliathus Speed almanızı tavsiye ederim.

Yapabiliyor olman lazım zaten sen kartı yaz Amazon parayı çekemezse uyarıyor başka bir tane yaz diye. Bu arada Goliathus Speed almanızı tavsiye ederim.

Destekli jel olsun istedim hem ergonomik hem de kaliteli olsun istedimk o yüzden Vespula Dual-Sided seçtim. Önerinizi de değerlendireceğim teşekkürler.

Raydric Size bir sorum olacaktı, 80 dolarlık bir şey satın alsam ne kadar vergi ödüyorum ? Birde ödediğim vergiyi geri alabiliyormuşuz bu konuya biraz daha açıklık getirir misiniz ?

Öncelikle konu için ellerine sağlık, çok güzel bir anlatım olmuş. Benim merak ettiğim konu şu 59$ bir ürün alırken karttan çekeceği para şimdi ki dolar kuruna göre 172 TL mi olacak?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı