Amazon.com para iademi vermiyor

Evet. Sadece detaylı dekont hazırlayıp karşı tarafa benden ücretin alındığına dair kanıt ulaştırabileceğimi söylediler. 24 saat içinde detaylı dekontum bende olacakmış. Şu anlık yapabileceklerimiz bu kadar dediler.

Daha önce karşı taraf iade yaptığı hâlde Papara kaynaklı bir sorundan dolayı para hesabıma gelmemişti, Paparayla karşı tarafın iade yaptığı konusunda tekrar iletişime geçtim ve adını hatırlamadığım farklı bir işlem başlattıklarını, birkaç gün içerisinde sonuçlanacağını söylediler. Bu işlemden sonra param hesabıma yatırıldı, öyle bir şeyler olabilir, parayı çekmedik ya da iade ettik diyorlarsa bu konuyla ilgili tekrar Papara'ya yazsanız iyi olabilir.

Hangi Amazon üstünden geliyorsa onlara bağlanın. İadenin gelmediğini iptal edilen siparişimin parası hala gelmedi diye konuşun. Ardından size bir kod isteyin paranın iadesinin yapıldığına dair bunu da Papara'ya verin. 1 ay önce benim de iptal oldu. İadeyi yaptıklarını söylediler 13gün gibi bir süre geçti hala gelmedi deyince bir kod verdiler. Papara'yı aradım ardından mail attım 2 gün sonra para hesaba eklendi. Zaten sistemsel olarak direkt iadeyi yapıyorlar şuan paparada olan bekleme süresindesiniz.

Hangi Amazon üstünden geliyorsa onlara bağlanın. İadenin gelmediğini iptal edilen siparişimin parası hala gelmedi diye konuşun. Ardından size bir kod isteyin paranın iadesinin yapıldığına dair bunu da Papara'ya verin. 1 ay önce benim de iptal oldu. İadeyi yaptıklarını söylediler 13gün gibi bir süre geçti hala gelmedi deyince bir kod verdiler. Papara'yı aradım ardından mail attım 2 gün sonra para hesaba eklendi. Zaten sistemsel olarak direkt iadeyi yapıyorlar şuan paparada olan bekleme süresindesiniz.
Bekleme süresindeysem, yapmam gereken bir şey var mı? O dediğin işlemi yapmadan da gelir mi para?

Eğer Amazon'la alakalı bir durumsa bakiye olarak vermelerini isteyebilirsiniz.
Anladığım kadarıyla para Papara'da şu an, çünkü aşağıdaki resme bakarsanız ücret Amazona ulaşmamış gibi gözüküyor. Durumu Papara'ya anlattığımda da anlamıyorlar, para bizden çıkmış diyorlar.

TOTAL
USD 0.00 yazıyor.

1632577269772.png

Şu anda ne Amazon ne de Papara bir şey yapabilir. Paran arada kalmış durumda, Amazon dolandırıcılığa, çalıntı karta karşı parayı hesabına almadan denetim yaptırıyor özellikle de ufak bir miktar değilse. Sen de bu esnada iptal ettiğin için o para bu denetim bitmeden geri dönmeyecek. Yani para ne Amazon'un hesabında ne de Papara'nın şu anda. Bu işlem bittiğinde otomatik olarak geri dönecek.

O yüzden sabah akşam bu firmalara da yazsan süreç kısalmayacak, bu duruma müdahale edemeyecekler. En temizi oturup beklemen. Eğer daha önce Amazon US'den 1-2 siparişin olmuş olsaydı anında dönerdi ama ilk alışveriş olduğu için bu güvenlik/denetim kısmına düştü. Otomatik bir işlem bu 20 güne kadar sürer dönmesi.

Amazon> ödemeler > işlemler kısmında hareketlerini görebilirsin. Amazon paranı iade ettim diyorsa ve orada yeşil + şekilde paranı görüyorsan banka bekletiyor paranı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı