Amazon.com.tr'nin Faturaya IMEI Numarası Yazmaması

Makaleler
2
Dün akşam M31 siparişi verdim, satıcı amazon.com.tr. Fatura ayrıntılarını incelerken ekte olan kısmı gördüm. Faturada IMEI yazmaması bana ne gibi problemler yaşatabilir? İnternette sorun yaşanabileceğini yazanlar var. Örnek olarak servisin faturada IMEI olmadığı için ürüne bakmaması, IMEI kopyalanması durumunda kanıt için faturada IMEI'nin olmasının gerekli olduğu gibi. Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Eğer sorun yaşatırsa, siparişi iptal edemedim sevk durumundaymış, geldiğinde almayıp iadeyi alablirim.

1594912067703.png

Kurumsal satıcılar genellikle IMEI numarasını faturaya yazmıyor. Bu klon durumunda başınızı ağrıtabilir, zira BTK üzerinde IMEI yazmayan faturaları kabul etmemektedir. Garantide genellikle belge falan istenmediği için bir sorun çıkmaz.
Fiziki mağazadan aldıysanız, kutunun üzerinde yer alan IMEI barkodlarının birini faturanın boş bir yerine yapıştırıp kaşeletin. Son olarak kutuyu çöpe atacaksınız üzerinde IMEI numarası bırakmayın, çöpçüler çalabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı