Amazon.com'dan alışveriş yapma rehberi

Adresini yazarken Türkçe karakterleri kullanmanda hiç bir sakınca yok.

İlle de örnek bir adres istersen:
Yazar Mh. Okur Sk.
Kural Apt. K:1 D:8(veya Kat:1 Daire:8'de olabilir.)
Taksim / İstanbul
Bu şekilde açık bir adres belirtmen yeterlidir.

Adresini yazarken Türkçe karakterleri kullanmanda hiç bir sakınca yok.

İlle de örnek bir adres istersen:

Bu şekilde açık bir adres belirtmen yeterlidir.
O formda 2 satır bulunmakta. Bu satırları kullanmanın belli bir kuralı var mı? Yoksa üste mahalle, sokak vs. alta ise şehir ile ilçeyi yazacağım.

Denildiği gibi Türkçe yazabilirsin.

amazon_adresss.jpg

Resimde hangi bölüme neler yazılabileceğini belirttim.
Ancak hiç kurala uymadan 1. kısma sığdığı kadar açık adresini de yazabilirsin.
Örneğin 1. kısıma;
Ankara cad. Ulucami mah. Aydın sok. Polis aprt. No: 10/2 - Üsküdar, İstanbul
Örnekteki gibi doldurabilirsiniz.
Adresi zaten gideceği ülkeyi yazdığında ülkeye direkt gönderiliyor. Üstünde zaten adresi yapıştırıyorlar. Ülkeye geldiğinde zaten Türk yetkili karşılıyor ve inceleyip gerekli posta veya kargo şirketine veriyor ardından belirtilen adrese gelmek için hazırlanıp geliyor.

Arkadaşlar anakart siparişi verdim 9 Aralık'ta. İlk önce şöyle bir yazı var siparişte "Expected delivery: Wednesday, December 24, 2014 - Monday, January 12, 2015 by 8pm". Şuan hangi aşamada olduğunu merak ediyorum siparişin. Order Number numarasıyla hani bir yerden sorgulama yapıyoruz ya kargo aşamasındaki bölümleri?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürün daha Amazon'un stoklarından çıkartılacak. Bu sebeple daha taşınma bilgisini sana gösteremiyor.
Yani kargoya verilmesine daha var demek oluyor değil mi bu?

Ayrıca 600 TL gibi bir fiyat çekilmiş kartımdan, çok fazla değil mi bu?
200 dolar ürün toplam 267 dolara geliyor, direkt kurdan çevirtmedim. Dolar olarak alıp bankadan çevrilmesi için yaptım ama 600 TL çekti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı