Merhabalar, yeni sipariş verdim MSI GL65 (oyun için değil machine learning için) . Burda malum fiyatlar firma karı bi taraftan vergisi bi taraftan ucuyor. 1500 Euroya kadar normal gümrük vergisi tarifesinde ürün getirilebiliyor yasal olarak, gümrük vergisini de veriyoruz zaten sadece aracıları aradan çıkarıyoruz.
Jordan yukarıda şunu demiş "Eğer tek kartta bu limitiniz yok ise, farklı kartları kullanarak Amazon bakiyesi yükleyin." BUNU KESİNLİKLE YAPMAYIN, amazon bakiyesinde yüklü miktarda tek sefer alışverişte doğrudan engele takılırsınız. Ben yaptım oradan biliyorum, hızlı olsun diye amazon gift ekledim laptop siparişi verdim ama reddettiler üstüne de fraud bi daha yaparsan kapanır dediler, müşteri hizmetleri ile iadesini aldım.
Amerika ucuz olur diye amazon.com üzerinden sipariş verdim ancak kargo süresi 1 ay kadar. Bir kaç kere ödeme problemi ile boğuştuktan sonra (doğrudan USD ödemeye çalıştım transferwise üzerinden) siparişi verdim ama en son reviewlerde amazon.cok.uk linkini görünce bir bakayım dedim normalde fiyat orada daha yüksek gözüküyor İngiltere vergileri sebebiyle.
Ancak checkout a gittiğimde ben ürünü Türkiye adresine istediğim için (ürün fiyatı baz fiyatına dönüştü sadece üstüne kargo ve gümrük vergisi eklendi).
Henüz UK AB olduğu için gümrük vergisi %18 bu durumda amazon.co.uk ile amazon.com fiyatları aynı seviyeye geldi (vergisi dahil Amerika için gümrük %20).
Ürün sorunsuz gelirse yazarım buraya. Geçen ay amazon.com 'dan 6 USD'lik oyuncak aldım çocuk çok istiyor diye kargosu 10 USD vergisi derken 200 TLye geldi 60 liralık şey. Ancak gümrük olayını telefon edince DHL halletti.