Amazon.com'dan sistem toplama - Gümrük - Kargo - i9 RTX2080

Merhaba, ben de birkaç yıl önce amazon.com üzerinden bir kulaklık sipariş etmiştim ve sorunsuz kapıma kadar gelmişti. Süreç sorunsuz ve hızlıydı. Şu aralar bi dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Amazon.com üzerinden fiyatlara baktım, Türkiye'den daha fazla seçenek var ve daha uyguna geliyor. Merak ettiğim nokta şu; alışveriş yaparken bir üst limit var mı? Benim alacağım tek parça bir ürün olacak, fiyatı 1000 dolar ile vergiler dahil 2000 dolar arası olmasını tahmin ediyorum. Baktığım satıcılar Türkiye'ye ürün gönderiyor. Bu fiyat aralığında herhangi bir problem ile karşılaşır mıyım? Ayrıca 10bin lira limiti mi var ürün satın alırken, o kısmı tam anlayamadım. @Jordan Belfort

Teşekkürler.
 
Merhaba, ben de birkaç yıl önce amazon.com üzerinden bir kulaklık sipariş etmiştim ve sorunsuz kapıma kadar gelmişti. Süreç sorunsuz ve hızlıydı. Şu aralar bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Amazon.com üzerinden fiyatlara baktım, Türkiye'den daha fazla seçenek var ve daha uyguna geliyor. Merak ettiğim nokta şu; alışveriş yaparken bir üst limit var mı? Benim alacağım tek parça bir ürün olacak, fiyatı 1000 dolar ile vergiler dahil 2000 dolar arası olmasını tahmin ediyorum. Baktığım satıcılar Türkiye'ye ürün gönderiyor. Bu fiyat aralığında herhangi bir problem ile karşılaşır mıyım? Ayrıca 10bin lira limiti mi var ürün satın alırken, o kısmı tam anlayamadım. @Jordan Belfort

Teşekkürler.

Şu an için 1500 Euro limit mevcut. Bu limite kadar sadece %18'ya da %20'lik vergi oranı ödersiniz. Fakat 1500U geçme durumunda bu ithalat sayılır ve süreci prosedürü vergisi farklıdır. Örnek vermek gerekirse UPS bu ithalat durumunda olan kargolar için sadece ticari muhatap ile işlem yapıyor, benim aldığım sırada bana bu şekilde bilgi vermişlerdi kişisel olsa bile 1500U geçtiği için süreç bambaşka boyuta geçiyordu.


Burada da resmi detayları görebilirsiniz. Ürününüz bedel olarak 1500 Euro geçiyor ise biraz daha detaylı araştırma yapmanızı öneririm. Çünkü artık ithalat yapıyor gibi sınıflandırmayla karşılaşacaksınız.
 
Şu an için 1500 Euro limit mevcut. Bu limite kadar sadece %18'ya da %20'lik vergi oranı ödersiniz. Fakat 1500U geçme durumunda bu ithalat sayılır ve süreci prosedürü vergisi farklıdır. Örnek vermek gerekirse UPS bu ithalat durumunda olan kargolar için sadece ticari muhatap ile işlem yapıyor, benim aldığım sırada bana bu şekilde bilgi vermişlerdi kişisel olsa bile 1500U geçtiği için süreç bambaşka boyuta geçiyordu.


Burada da resmi detayları görebilirsiniz. Ürününüz bedel olarak 1500 Euro geçiyor ise biraz daha detaylı araştırma yapmanızı öneririm. Çünkü artık ithalat yapıyor gibi sınıflandırmayla karşılaşacaksınız.
Çok teşekkür ederim.

Bu linkteki ürünü satın almayı düşünüyorum, vergiler dahil 1750 dolara denk geliyor, yani 1450 euro. 50 euro ile sınırın altında kalıyor, acaba bir sorun ile karşılaşır mıyım? @Jordan Belfort
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.

Bu linkteki ürünü satın almayı düşünüyorum, vergiler dahil 1750 dolara denk geliyor, yani 1450 euro. 50 euro ile sınırın altında kalıyor, acaba bir sorun ile karşılaşır mıyım? @Jordan Belfort
Yanlis hatirlamiyorsam amazon sizden vergi diye aldigi miktarlari zaten faturaya yazmiyor. Urunun bedeli 1450usd olarak gosterir kutunun uzerinde. O yuzden zaten 1450usd baya altinda kaliyor 1500euro nun. Eski faturalarima bakacagim emin olmak icin eger bir farklilik var ise paylasirim.
 
Merhaba dostlar,

Bunca zaman forumlarda her yerde amazon.com'dan sistem toplama yada 1 2bin dolarlık ürünlerin girişi çıkışı gümrük işlemleri iadeler vs bir çok belirsiz konu gördüm. Bende dayanamadım dedim ki alt tarafı 2.000 dolarcık :D alalım sistemi görelim bakalım Gümrükten geri mi gidiyor eve mi geliyor neler oluyor şimdi sizlere sırayla her süreci anlatacağım umarım sizde sistemlerinizi toplarken beni anar teşekkür edersiniz.

Belirtmem gerekiyor ki konu siyasi tartışmalara vergi kaçırmalara vs dönmesin, gümrükte devlet baba zaten alamadığı vergiyi alıyor o yüzden ne vatan hainliği yapıyorum ne vergi kaçırıyorum boşuna gerilmeyin. Bende bu devletin vatandaşıyım ama keriz değilim, az paraya çok şey almak dünyada ki herkes ister ;)

Item(s) Subtotal:
$1,744.95

SATIN ALDIĞIM ÜRÜNLER;
Import Fees Deposit
$349.00


Kartımdan çekilen toplam para.
Grand Total:
$2,095.00 - 10,900TL (5,20 Falandı ben siparişi çektiğim zaman, Şubat sonu)

ÖNEMLİ! Sipariş verirken Amazon ödeme sayfasında TRY ve Dolar gösteriyor. Asla ve asla try ile ödeme yapmayın. Try için kendi kurunu koyuyor ve normalden çok fazla oluyor. Siz Disable Converter yapın direkt dolar olarak ödeyin.Kartiniz da dolar olmasına gerek yok bankanız otomatik olarak kendi kurunu kullanıyor ki buda Amazon'un kurundan çok daha düşük ve gerçeğe daha yakın. O yüzden asla TRY ile ödeme yapmayın Dolar seçin.


Türkiye'de ki bankalardan işlem yaparak amazon.com üzerinden tek seferde yüksek tutarda işlem yapmanız mümkün değil.
  • Akbank(Ek olarak Ziraat Bank'ta) ne yazık ki kredi kartı olmadan Banka Kartı ile işlem yapmanıza izin vermiyor yurt dışında ve 3D Secure zorunlu o yüzden yurt dışında kullanamıyorsunuz. Akbank kullanıyor iseniz paranızı başka bankaya aktarın. (İlk olarak param Akbanktaydı)
  • Enpara'ya gelelim :D Enpara günlük 10.000 TL limit veriyor. Bu yüzden de tek seferde işlem yapamıyorsunuz bu demek oluyor ki 9 9.5bin TL siparişleriniz üstünü Enparadan alamazsınız, ayrı ayrı iki kart olarakta kullanamazsınız amazon siparişte tek seferde tek kart kullanmanıza izin veriyor.
  • Geldik Garanti bankasına :D indirimim olduğu için ve haftasonuna denk geldiği için paraları aktaramadım Enparadan Garanti'ye. (Garanti'de cortladı :D)
  • Alacağınız tutarda Limitli kredi kartınız olmalı ki siparişi geçebilirsiniz yada Enpara ile 10bine kadar devam edebilirsiniz
  • DİKKAT, ÇOKLU KART KULLANMAK İSTEYEN KİŞİLERE ÖZEL: Eğer benim gibi tek kartınızın parası bir noktada değil ve tek seferde sipariş veremiyor iseniz şunu yapmanız gerekiyor. Bütün Bilgisayar param Enpara'da kaldı, haftasonuna girdik parayı garantiye alamıyorum. Bu yüzden de, Amazon Balance ( Amazon Sign In ) yükledim garanti bankasından 3Bin TL'lik, bu sayede de Sipariş verirken Aktif balance tutarım kadar siparişten düştüğü için Enpara üzerinden tek seferde 11.000 TL'i geçmeden (Tahmini 7-7.5 Bin TL) sipariş verebildim. İki veya daha fazla kart kullanmak istiyorsanız Amazon Balance ekleyerek bu işlemi yapabilirsiniz.
Bu şekilde siparişimi verebilmiş oldum. İlk olarak Siparişlerim sayfasında hepsini tek bir sipariş altında gözüküyor. Fakat sipariş yüklü bir sipariş olduğu için yaklaşık 3 4 saat sonra sipariş ürün kutularına ve boyutlarına göre ayrılıyor ve Siparişlerim sayfasında artık 2 3 4... adet sipariş görebiliyorsunuz. Bunun sebebi ürünlerin ayrı pakette ve ayrı kargo şirketleri ile gönderileceği bu sayede de Gümrükte 1.500 Dolar üzerinde olmadığı için Ticari işleme girmeyecek ve bireysel olarak siparişiniz gümrükten geçecek demek oluyor.

Benim 1 Siparişim ödemeden sonra ve amazon.com onayından sonra 3 Siparişe bölündü.

1.Paket: - ARAMEX ile kargolandı
1TB Samsung 970 EVO PLUS

2.Paket: - UPS ile kargolandı
Z390 AORUS Ultra Motherboard
RTX 2080

3.Paket: - DHL ile kargolandı
Soğutucu
işlemci
ram

Bu sürede inanın ödeme yapmaktan başka hiç bir şey yapmadım sadece bekledim ürünlerin kargolanmasını.

*Gelelim Gümrük işlemlerine; (Vergi Ödemesi yapmıyorsunuz, Kargo şirketleri bunun farkında ve bu durumla karşılaşırsanız Amazon.com'dan aldığınızı ve bu durumda ödendiğini belirtin)
35 Dolar üzerinde olduğu için her türlü gümrük işlemlerini yapmak zorunda kalıyorsunuz, ÇÜNKÜ Amazon her siparişin üstüne GERÇEK tutarını yazıyor bu yüzden de düşük yazarlar takılmaz durumu gibi bir şey söz konusu değil.

-Aramex: Gümrük işlemlerini tamamen kendisi yapıyor sizin haberiniz bile olmuyor (Şahsen ben fark bile etmedim)
-UPS: Gümrük işlemi için size mail atıyorlar Amazon.com üzerinden sipariş verdiğiniz hesabın mailine. Gelen maildeki dosyayı indirip, düzenlemeniz gerekiyor. İstediği bilgiler oldukça basit; Adres teyiti için Adres istiyor, TC Kimlik istiyor, Ad Soyad, Kargoda ne var diye soruyorlar burada detay vermenizi istiyorlar. (Ben şahsen; elektronik kart tutucu ve görüntü adaptörü var yazmıştım :D ) ondan sonra size o dosyayı taratıp mail atmanızı istiyorlar. Sonrasında size bir mail geliyor, işleme kondu gümrüğünüz diye, bundan sonra da bildirimleri takip etmeniz lazım UPS web sayfasından takip kodu ile, bir şüphe duyduğunuzda direkt arayın süreci yavaşlatıp yada yanlış gitmesinin hemen önüne geçin.
-DHL: Bu sefer bir fark oldu, UPS mail atmıştı fakat DHL durum için aradı ve bu TC, Ad soyad, Adres ve ürün İçeriği için telefondan teyit aldı, sizden bir kağıt vs yazmanızı istemiyorlar sadece telefon üzerinden halledip bitiriyorlar. Ondan sonra size düşen şey kod ile takip etmek.


Bu aşamayı geçince ürünler direkt evinize geliyor. Sonuç olarak Türkiye'den alınan bir ürün ile tek farkı bir adet kağıt doldurup bir kaç gün daha beklemek ürünü.

Süreç bu kadar basit ve sorunsuz gerçekleşiyor.

Geldik iade ve garanti sürecine. ilk 1 Aylık süreçte hiç bir koşul belirtmeden iade etme hakkınız var, ürünleri isterseniz monte edin bir şey yapın Türkiye'de ki gibi Satıcı amazon.com olduğu sürece kimse ilk okul çocukları gibi ağlamıyor :D

Bu 1 aylık süreçte bir kaç kere telefon aldım Amazon.com Temsilcilerinden ürünler çalışıyor mu, her şey tamam mı, iade etmek istiyor musunuz vs. diye. Bir tane de mail aldım Memnun musunuz istiyorsanız iade talebi açalım diye. (Dikkatinizi çekerim, ne telefonlar ne mailler sistemin otomatik mesajı değil İnsan tarafından gönderilen mailler.)

Garanti süreci içinde eğer ürünü servise göndermek isterseniz Amazon üzerinden talep açıp size verilen bilgiler doğrultusunda Belirtilen kargo şirketine ürünü teslim etmeniz ve gerisini amazon.com dan cevap almakla beklemeniz. Türkiye'de ki süreçten çokta farkı yok yine sadece biraz daha uzun sürüyor gelişi gidişi, sonuç olarak Amerika'ya gidiyor. Ek olarak bazı markaların global garantisi olduğu için isterseniz Türkiye'de ki kendi garanti servisine de gönderebilirsiniz Amazon'dan alınma evrağı ile.

Ürünlerin hepsini sorunsuz aldım ve tahmini teslim tarihleri tuttu. Herhangi bir kayma olmadı o yüzden sipariş verdiğinizde gözüken tarihler doğru oluyor. Bakın verirken demiyorum. Örnek vermek gerekirse; Sipariş verirken 7 Mart teslim diyordu, fakat ödemeyi yaptıktan sonra dediğim olay gerçekleşince 3-4 siparişe bölme işlemi gerçekleşince tahmini tarihler 27-28 Şubata çekildi. O yüzden ikinci kez kontrol etmeniz gerekiyor sipariş sayfanızı daha doğru tarihi almak için :D Ben şaşırmıştım.

Evet arkadaşlar genel olarak süreç bu şekilde, umarım işinize yarar, ürün alırken umarım beni anıp teşekkür edersiniz. Bir beğeni vermeyi çok görmeyin, umarım o kadar güzel yazmışımdır ki sabitlenir falan böyle bir şey olur :D Umarım gerçekten işinize yarar ve Güle güle kullanırsınız aldıklarınızı.

Her türlü soruyu bana iletebilirsiniz, yardımcı olmaya çalışacağım eğer önemli soru olursa konuyu düzenleyip ekleyeceğim detay kısmına.

Teşekkürler.
Hocam öncelikle iyi akşamlar 😄
Allahın izni ile yılbaşında msi gl65 laptop almayı düşünüyorum amazon us ten. Laptopun ücreti 1399 dolar. Sitede onun altında 300 küsür dolar fees+shipping yazıyor yani ben amazondan bu ürünü aldığımda daha sonra herhangi bir gümrük vergisi vb ile karşılaşmayacağım ? Bir de ödeme kısmında limitle ilgili bir şey paylaşmışsınız. Elimde ziraat ve akbankın banka kartı ve akbankın kredi kartı mevcut. Parayı peşin olarak tek seferde ödeyeceğim akbank ile ilgili yazmışsınız fakat akbank kredi kartıyla ödeyerek satın alabilir miyim ?

Bu arada çok detaylı bir anlatım olmuş onun için teşekkür ederim yıllar geçiyor gümrük yasaları değişiyor kdv oranları değişiyor bu sebeple soruyorum ne de olsa az bir para değil. Çok teşekkür ederim☺️
 
Hocam öncelikle iyi akşamlar 😄
Allahın izni ile yılbaşında msi gl65 laptop almayı düşünüyorum amazon us ten. Laptopun ücreti 1399 dolar. Sitede onun altında 300 küsür dolar fees+shipping yazıyor yani ben amazondan bu ürünü aldığımda daha sonra herhangi bir gümrük vergisi vb ile karşılaşmayacağım ? Bir de ödeme kısmında limitle ilgili bir şey paylaşmışsınız. Elimde ziraat ve akbankın banka kartı ve akbankın kredi kartı mevcut. Parayı peşin olarak tek seferde ödeyeceğim akbank ile ilgili yazmışsınız fakat akbank kredi kartıyla ödeyerek satın alabilir miyim ?

Bu arada çok detaylı bir anlatım olmuş onun için teşekkür ederim yıllar geçiyor gümrük yasaları değişiyor kdv oranları değişiyor bu sebeple soruyorum ne de olsa az bir para değil. Çok teşekkür ederim☺️
Urunu zaten gumrukte cikacak olan vergisi ile satiyorlar size. 300usd almasi normal. Eger 300usdn den fazla cikarsa vergi onlar karsiliyor ama 250 gibi bir sey cikarsa mesela 60 gun icinde iade ediyorlar size. Kartlarinizin limiti yetiyor ise kullanabilirsiniz eger yetmiyor ise paylastigim gibi, amazon bakiyesi ekleyerek kendinize alabilirsiniz. Kredi karti ile alirsaniz limitiniz yeterli ise tek seferde parayi cekiyor zaten. Amazon herhangi bir taksit vs yapmiyor.
 
inanın ödeme yapmaktan başk

Urunu zaten gumrukte cikacak olan vergisi ile satiyorlar size. 300usd almasi normal. Eger 300usdn den fazla cikarsa vergi onlar karsiliyor ama 250 gibi bir sey cikarsa mesela 60 gun icinde iade ediyorlar size. Kartlarinizin limiti yetiyor ise kullanabilirsiniz eger yetmiyor ise paylastigim gibi, amazon bakiyesi ekleyerek kendinize alabilirsiniz. Kredi karti ile alirsaniz limitiniz yeterli ise tek seferde parayi cekiyor zaten. Amazon herhangi bir taksit vs yapmiyor.
Hocam merhaba hiç yurt dışı satın alma yapmadığım için emin olmak istedim. Cahilliğimden dolayı kusuruma bakmayın :)

Satın alma sırasında bize dedikleri "$361.15 Shipping & Import Fees Deposit to Turkey" ibaresindeki 361 dolar içerisine gümrük vergisi dahil mi? Dahil olduğu bariz yazıyor fakat ek bir maliyet çıkar mı bundan başka sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.
 
Hocam merhaba hiç yurt dışı satın alma yapmadığım için emin olmak istedim. Cahilliğimden dolayı kusuruma bakmayın :)

Satın alma sırasında bize dedikleri "$361.15 Shipping & Import Fees Deposit to Turkey" ibaresindeki 361 dolar içerisine gümrük vergisi dahil mi? Dahil olduğu bariz yazıyor fakat ek bir maliyet çıkar mı bundan başka sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.
Dedin gibi zaten vergiyi aliyor :) ek bir durum olmasi cok mumkun bir sey degil. Normal sartlarda baska ucret odemeyeceksiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı