Amazon.de'den Alışveriş Yapmak

ahapoxa

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar
Amazon.de'den alışveriş yapmak istiyorum. Almak istediğim Akai Professional MPK Mini MKII Türkiye'de maalesef çok pahalılaşmış. Aklımda birkaç soru var:

1. Bir yerde amazon.com sadece gümrük vergisini ödüyor diyorlar, amazon.de vergi ücretini karşılamiyor diyorlar. Öte yandan amazonun hepsi vergi ücretlerini karşılıyor diyorlar. Tecrübesi olan birinden bu sorumu cevaplamasını rica ederim.

2. Satın alma işlemindeyken 79 Euro gözüken ürün (AmazonGlobal Standard Gönderim bu ürün için 6+4 Euro talep ediyor yanlış hesaplamadıysam) 66 Euro gözüküyor. Bu amazonun bir kıyağı mı yoksa ek bir ücret ödeyecek miyim? Yoksa bu vergisiz hali falan mı?

Görmüş olduğunuz üzere 79 Euro gözüküyor.

akaiamazon.png

Ama gelelim ödemeye ki tuhaf bir şekilde daha ucuz gösteriyor. Vergi, banka işlem, gümrük vs. gibi ek ücretlerle uğraşmam öyle değil mi?
Ekran Görüntüsü (77).png

Başka bir sorum daha olacak ki;
Amazon.de'den laptop almak istiyorum ama gönderimde bir çok üründe "AmazonGlobal Standard" gönderim bulunmuyor. Onun yerine "Standard Gönderim" seçeneği var ki okuduğuma göre "Gönderim ücreti ne yaziyorsa o ücretle evinize gönderiliyor." diyor.
Amazon dışı kargo gönderimlerinde kesin bilgi olarak ne kadar ödeyeceğimi tam olarak nereden öğrenebilirim?
Ayriyetten laptop için ek bir gümrük ücreti var mıdır? Çünkü Türkiye'ye kıyasla çok ucuz oluyor.

Son sorumda şu ki
Kredi kartından kesin olarak ne kadar çıkacağını nereden görebiliyoruz. Çok fazla değişen sayı var, kafam karıştı. Sürpriz bir "ek ücret" ile karşılaşmayı cidden istemem.

*Not: Başka bir başlıkta okumuştum. Banka hesabından mesai saatleri içerisinde alışveriş yapmak lazım sanırım yoksa bankanın komisyonu artıyormuş sanırım. Emin değilim.

Biraz fazla detaylı sorular sordum biliyorum ama ürün yurt dışından gelince her türlü tedbiri erkenden almak isterim. Belki bu başlık başka arkadaşlara da yardımcı olur.

Teşekkürler

Çözüm
Amazon.de ve Amazon.com'dan alışverşişlerim oldu, amazon ödeme ekranında senin için gümrük vergisini hesaplıyor ve sen amazona gümrük vergisini ödüyorsun. Sonrasında ürün Türkiye'ye vardığında vergi gönderici ödemeli olarak geliyor yani senin amazona verdiğin parayı amazon gümrüğe ödüyor.

Maalesef burada işler karışabiliyor, kargo şirketiyle konuşup gümrükten çekim işlemlerini senin başlatman gerekebilir. Ürün gümrüğe vardığında bir e-mail alacaksın, eğer birkaç gün boyunca ürün gümrükte kaldıysa ve sana gelmiyorsa önce amazon.de desteği ara. Telefon hattını ararsan Türkçe konuşan birisiyle konuşuyorsun. İnternet sitesi üstünden mesajlaşmak istersen sadece Almanca var fakat ben her mesajı Google Translate ile çevirerek Almanca mesajlaşabilmiştim. Amazon Destek o sırada ne yapman gerektiğini söyler. Büyük ihtimalle kargo şirketiyle görüşmeni söylerler, mesai saatlerinde DHL'i ararsan o da Türkçe. Rahat bir şekilde anlaşıp gümrük işlemlerini halledersin. Tüm bu gümrük işleri telefon konuşmaları en fazla yarım saatini alır. Amazonda sipariş verirken gümrük vergisini amazona verdiğin için sakın kargo şirketine tekrar vergi ödeme. Sorarlarsa göndericinin vergi ödeyeceğini söyle.

Gümrükte işin bittikten sonra adresine kargo gelecektir. Amazona sipariş sırasında ödediğin miktar dışında ekstra ücret alınmayacak için rahat olsun. Bu arada banka işin içine dahil olmuyor onu söyleyeyim. Ürünü satın alırken de Euro seç TL seçme çünkü amazon'un Euro-TL kuru güncel olmuyor.

Screen Shot 2019-07-19 at 14.43.28.png

Gördüğün gibi ürün fiyatı 224,96 Euro. Bu fiyata gümrük vergisi dahil.

Screen Shot 2019-07-19 at 14.43.45.png

Adresini giriyorsun.

Burada kargo türünü seçiyorsun. Gördüğün gibi vergisiz fiyat şimdi geldi.

Screen Shot 2019-07-19 at 14.46.47.png

Bu ekranda her şeyi görüyorsun.
Ürünün vergisiz fiyatı 189,04 Euro

Kargo ücreti 39,65 Euro

Gümrük Vergisi 34,03 Euro.

Anlatamadığım bir yer varsa sorabilirsiniz :)
Konuyu hortlatmam gerekecek. Ben Corsair MP600 Pro M.2 SSD alacağım Amazon.com.tr de ürüne gidince Amazon Germany aracılığıyla gönderilir ve ithalat ücreti aşağıda ki gibi gözüküyor. Ben bu ürünü burada yazan fiyattan mi alacağım. Ayrıca gümrükte kalma gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Kargo mu takip edebilir miyim? Kahramanmaraş'tan sipariş vereceğim.
Son ödeme aşamasında fiyatı görebilirsiniz. Gümrükte kalmaz diye düşünüyorum ama en son bazı videolar izledik belli fiyatın üzerinde almayın diyorlardı bilemiyorum. Amazon dahil mi bu duruma bilgim yok.

Kargo takibi yapılabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı