Amazon tarafından dolandırıldım

Muhammet Çalık

Hectopat
Yer
Sinop
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
9 Ocak 2023 tarihinde Amazon'dan ASUS TUF RTX 4080 ekran kartı sipariş verdim. Satıcı amazon.com.tr idi.
Ürünün gönderilme tarihi 16 - 17 Ocak 2023 yazıyordu. Daha önce Amazon'dan birçok kez alışveriş yaptığım için bunu dert bile etmedim.
Ürünün fiyatı 12 ay taksit vade farkı ile 36676,28 TL idi.
Ürün 16 Ocak 2023 tarihinde kargolandı bilgisi bana mail ile geldi.
Yaşadığım şehre kargo iki gün sonra geldiği için ürün bana 18 Ocak 2023 tarihinde saat 16:00 civarı ulaştı.
Gelen kargonun dış kolisini açtım ve ASUS TUF RTX 4080 ekran kartının kendi kutusu ile karşılaştım ve kutunun üzerinde afedersiniz kuş pislikleri bulunuyordu. Ayrıca ürünün kutusu sağ ve sol taraftan açılan yerleri yırtıktı bende muhtemelen daha önce bir kullanıcı ürünü satın alıp iade etti diye düşündüm ve bunu dert etmedim çünkü Online alışverişte bunlar olabiliyordu. Her neyse kutunun içini açtığımda örneğimi mazur görün tıngır tıngır sesler geldi ve kartın içine konulduğu poşeti açtım ve kartı inceledim. Soğutma bloğunun sallandığını gördüm sonra diğer tarafını çevirdiğimde iki adet kablonun sarktığını fark ettim. Bunlarda neyin nesi derken fark ettimki kartın içindeki (adını tam bilemiyorum) PCI kartı yoktu yani ekran kartının anakarta takıldığı kısım tamamen yoktu. Sökülmüş soğutma bloğu boşta ve civataları dahi yoktu. Şok oldum sadece ASUS kartın dış kasası fanları soğutma bloğu vardı yani kart sadece ASUS'tu içinde NVIDIA yoktu. Hemen Amazon sitesinden destek kısmından durumu izah ettim tabii ki kızgın bir dille ürünü iade ettim. Akşam saati olduğu için ilgili kargo firması kapanmıştı. Bende ürünü 19 Ocak 2023 sabah saatlerinde ilgili kargo firmasına iade koduyla birlikte teslim edip gönderdim. Kargo araya hafta sonu girdiği için muhtemelen amazona 23 Ocak 2023'te teslim olacaktır.
Etrafımda bu konulardan anlayan kişiler olmadığı için siz değerli Technopat kullanıcılarına konuyu aktarmak ve varsa eğer bilgisi fikri olanlardan durumun ne olacağı ile ilgili görüşlerini almak istiyorum.
Herkese şimdiden teşekkür ederim.

amazon.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki arkadaşın dediği üzere bir dolandırılma durumu kesinlikle söz konusu değil. Amazon kendi sattığı ürünlerin iadesi noktasında müşteriyi ön planda tutan bir firma. İadeniz depoya ulaştıktan sonra 3 iş günü içerisinde incelenip iadeniz yapılacaktır. Ben kullanılmış kalemi bile iade ettim adamlar en ufak bir karşı hamlede bulunmayıp iademi alarak paramı iade ettiler. Ki malumunuz ofis ürünleri ve sarf malzemelerinin iadesi yoktur mevzuatta. Tamam anlıyorum geçmiş olsun yani kolay kazanılmıyor para. Ama daha sonuçlanmamış bir şey için firmaya ithamda bulunmak da etik değil maalesef.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun çok şaşırdım Amazon gibi bir yerde kargoyu yaparken böyle dikkatsiz davranılmasına.
Bence arkadaşa bilmeden yüklenmeyelim, konu ismini moderatörler de böyle değiştirmiş olabilir. Demek ki gerçekten böyle pahalı ürünlerde yüzyüze almak gerekiyor hala...

Dolandırıldım diye yazman, yada boyle başlık atılması yanlış. Amazona gözü kapalı güven, bana göre dünyanın en iyi vede en güvenilir firması. Bi yanlışlık vardır, yada bi sorun, belki çalışanların dikkatsizliği. Merak etme, gönderdiğin ürün ellerine gecer geçmez iadeni yaparlar..

Bütün mevzuyu amazona atmak yerine kargocuların da karta bir müdahalede bulunma olasılığını aklınızda bulundurabilirsiniz. Çünkü sipariş ettiğinizle bambaşka bir ürün gelmiş, üstende kuş pisliği var ve içindeki kart da bambaşka.
Bir soru madem durumun farkındasınız neden bu ürünü aldınız?
İkincisi farkında değilseniz niye 30bin liralık bir ürünü kontrol etmeden aldınız?
Edit:
Satılıp iade edilen ürün refurbished diye geçer diye biliyorum ve kutusu ve ürün yenilenip gönderilir böyle durumlarda.

Merhaba arkadaşlar,
9 Ocak 2023 tarihinde Amazon'dan ASUS TUF RTX 4080 ekran kartı sipariş verdim. Satıcı amazon.com.tr idi.
Ürünün gönderilme tarihi 16 - 17 Ocak 2023 yazıyordu. Daha önce Amazon'dan birçok kez alışveriş yaptığım için bunu dert bile etmedim.
Ürünün fiyatı 12 ay taksit vade farkı ile 36676,28 TL idi.
Ürün 16 Ocak 2023 tarihinde kargolandı bilgisi bana mail ile geldi.
Yaşadığım şehre kargo iki gün sonra geldiği için ürün bana 18 Ocak 2023 tarihinde saat 16:00 civarı ulaştı.
Gelen kargonun dış kolisini açtım ve ASUS TUF RTX 4080 ekran kartının kendi kutusu ile karşılaştım ve kutunun üzerinde afedersiniz kuş pislikleri bulunuyordu. Ayrıca ürünün kutusu sağ ve sol taraftan açılan yerleri yırtıktı bende muhtemelen daha önce bir kullanıcı ürünü satın alıp iade etti diye düşündüm ve bunu dert etmedim çünkü Online alışverişte bunlar olabiliyordu. Her neyse kutunun içini açtığımda örneğimi mazur görün tıngır tıngır sesler geldi ve kartın içine konulduğu poşeti açtım ve kartı inceledim. Soğutma bloğunun sallandığını gördüm sonra diğer tarafını çevirdiğimde iki adet kablonun sarktığını fark ettim. Bunlarda neyin nesi derken fark ettimki kartın içindeki (adını tam bilemiyorum) PCI kartı yoktu yani ekran kartının anakarta takıldığı kısım tamamen yoktu. Sökülmüş soğutma bloğu boşta ve civataları dahi yoktu. Şok oldum sadece ASUS kartın dış kasası fanları soğutma bloğu vardı yani kart sadece ASUS'tu içinde NVIDIA yoktu. Hemen Amazon sitesinden destek kısmından durumu izah ettim tabii ki kızgın bir dille ürünü iade ettim. Akşam saati olduğu için ilgili kargo firması kapanmıştı. Bende ürünü 19 Ocak 2023 sabah saatlerinde ilgili kargo firmasına iade koduyla birlikte teslim edip gönderdim. Kargo araya hafta sonu girdiği için muhtemelen amazona 23 Ocak 2023'te teslim olacaktır.
Etrafımda bu konulardan anlayan kişiler olmadığı için siz değerli Technopat kullanıcılarına konuyu aktarmak ve varsa eğer bilgisi fikri olanlardan durumun ne olacağı ile ilgili görüşlerini almak istiyorum.
Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1638728
Amazon nasıl birini dolandırmış olabilir diye çok merak ettim konuya girdim. Şimdi çıkıyorum.
Önerim; sakin olun büyük ihtimalle mağduriyetiniz giderilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı