Amazon tarafından dolandırıldım

Olayın tamamını anlattım eksiksiz bir şekilde
Bir ürün satın alıyorsunuz ve gelen ürünün içi boş çıkıyo bu dolandırılma değil ise nedir ?
Şaka mı yaptık diyecekler sizce
Ayrıca iade onaylanmaz ise o dolandırıcılık olmayıp adı gasp olacak
Tabiki yasal haklarımız neyse onları kullanmak durumunda olacağım

Haklısınız ürünü açıp o şekilde gördükten sonra şok oldum hemen paketinin içine geri koyup bir an önce iade etmek istedim keşke fotoğraf ya da video çekseydim
İade eğer sizin aleyhinize sonuçlanırsa dolandırıcılık olur. Fakat Amazon Türkiye bu konularda hassas. Sadece bir kitap siparişimde bile iadesi konusunda sorun çıktığında, siparişimin %20'si olarak cüzdanıma hediye olarak ücret gönderdiler. Sizi de pek memnun etmeyeceklerini zannetmiyorum. Durumu takipteyim.

Tamam da Amazon tarafından dolandırıldım nedir Amazon parasını yemez burada ilk defa Amazon'dan alışveriş yapacak biri bu başlığı görse ne olur?
Kusura bakmayın bana gönderilen eksik ürün bende ticaretle uğraşan biri olarak bildiğim dolandırlmadır
Eğer iade onaylanmaz ise ödediğim miktar gasp edilmiş olacak diyeceğim. Size göre kullandığım terim yanlışsa ''Dolandırılmak'' siz bildiğiniz gibi anlayın. Amacım insanlarla karşı karşıya gelmek değil mağduriyetimi insanlara duyurup onlarında mağdur olmalarını istemememdendir. Ayrıca eğer böyle bir durum yaşamamış birileri var ise neler yaptıklarını öğrenmek istememdir.
Teşekkürler

Taksitle iade diye bir şey olmaz. Sen kredi kartından harcama yaptığında aylık aylık ödemiyorsun, limitin ödediğin kadar eksiliyor ve bankaya aylık o parayı ödüyorsun. İadede aynı şekilde tüm tutar iade edilir. Bir şeyi bilmiyorsanız yanlış yönlendirici yorum yapmayın derim. Yanlış bilginiz 10 kişiye daha yanlış olarak geçebilir :)

Asıl siz yanlış bilgi vermeyin. İşlem provizyondan çıkmışsa ve ürün taksitle alınmışsa ürünün iadesi de kredi kartına taksit taksit yansır. Eğer provizyonda iade edilirse tüm tutar tek seferde yansır.

Aynen, öyle yapıp 1 TB SSD'ye 256 GB SSD'yi takas eden var. Sadece Kg'ye göre iadeyi kontrol etmeleri çok kötü.

Sadece kg göre edilmiyor aslında öncelikle kamera kayıtları izleniyor ürünü paketleyen mi bir şey yapmış diye kontrol ediliyor, sorun oradan kaynaklı değilse kg ye üzerinden kontrole çıkılıyor. Sizinkisi ama kg olur çünkü parçalar eksikmiş içinde o yüzden sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Önceden iade edilen ürünün sıfır gibi satılıp satılmamasının(üstelik sıfır olmadığı da bariz) depo çalışanlarının özellikle bilgisayar parçalarından anlamasını gerektirmiyor. Bunları ayırmaları yeterli.

Prosedürde bütün firmalar aynısını yapıyor siz sanıyor musunuz her ürün ilk sizin elinize değiyor? Sıfır olarak gelen ürün iade edildiğinde temizlenip sıfır jelatin takılıp tekrar satışa çıkar. Pire için hangi firma yorgan yakar? Sırf 2 gün ekran kartı kullanılıp modeli hoşuna gitmeyip değişen insanlar var.

Bütün mevzuyu amazona atmak yerine kargocuların da karta bir müdahalede bulunma olasılığını aklınızda bulundurabilirsiniz. Çünkü sipariş ettiğinizle bambaşka bir ürün gelmiş, üstende kuş pisliği var ve içindeki kart da bambaşka.
Bir soru madem durumun farkındasınız neden bu ürünü aldınız?
İkincisi farkında değilseniz niye 30bin liralık bir ürünü kontrol etmeden aldınız?
Edit:
Satılıp iade edilen ürün refurbished diye geçer diye biliyorum ve kutusu ve ürün yenilenip gönderilir böyle durumlarda.
Ürünü teslim aldım çünkü karton koli tertemizdi hiçbir ezik hasar falan yoktu. Dediklerim ürünün kendi kutusundaydı yani gelen kolinin içini açtıktan sonra gördüm. Nerden bilebilirdim ki eğer bilsem kargo görevlisini göndermeden bakmazmıydım Ayrıca ilk gelen kolinin bantları açılmamış amazonun kendi bantları ile kapatılmış bir şekildeydi kargo yada herhangi biri koliyi açsa bunu anlardım.

Ürünü teslim aldım çünkü karton koli tertemizdi hiçbir ezik hasar falan yoktu. Dediklerim ürünün kendi kutusundaydı yani gelen kolinin içini açtıktan sonra gördüm. Nereden bilebilirdim ki eğer bilsem kargo görevlisini göndermeden bakmaz mıydım ayrıca ilk gelen kolinin bantları açılmamış Amazon'un kendi bantları ile kapatılmış bir şekildeydi kargo ya da herhangi biri koliyi açsa bunu anlardım.

Hocam ürünün fotoğrafını çekmişsinizdir kanıt olarak.
Rica etsem atar mısın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı