Bu mevzuat Türkiye'de mevcut mu?Amazon geri satıyor. Eğer paketinizin üzerinde LPN ile başlayan bir etiket varsa iade ürün satın almışsınız demektir.![]()
Bu mevzuat Türkiye'de mevcut mu?Amazon geri satıyor. Eğer paketinizin üzerinde LPN ile başlayan bir etiket varsa iade ürün satın almışsınız demektir.![]()
Mevcut. Bu uygulamadan gelen ürünüm var, DH forumda da pekçok kişi yaşamış bu durumu.Bu mevzuat Türkiye'de mevcut mu?
Hiç dikkat etmedim, eminim bir tane iade ürünü almışımdır. Bir sonraki siparişlerde bunu dikkate alacağım.Mevcut. Bu uygulamadan gelen ürünüm var, DH forumda da pekçok kişi yaşamış bu durumu.
Yahu ne imhası arkadaşlar kolay mı öyle? Adamlar boşuna mı diyor eksiksiz gönderin ürünü diye. Kutu içeriği eksikse zaten kabul etmiyorlar iadeyi. Ufak tefek etiket hatalarını da düzeltip paketleyip yeniden satıyorlar tabii ki.
Sorunu olmayan bir ürünü keyfi iade olunca ve paketleyip tekrar satışa konulunca bize 2. el ürün göndermiş oluyorlar. Hiç hoş bir durum değil. Ben sıfır bir ürün kullanmayı beklerken başkasının elinden geçmiş bir ürün kullanmış oluyorum mesela.
Outlet reyonunu görmediniz mi?
Hiç dikkat etmedim, eminim bir tane iade ürünü almışımdır. Bir sonraki siparişlerde bunu dikkate alacağım.
Peki, LPN etiketli ürünü aldığımızda iade edebiliyor muyuz? Veya bu tür durumda ne tür bir aksiyon almalıyız?
Ben soracaktım da sormaya utandım bir tane dandik mousepad almıştım onu iade etmiştim aylar önce, soramadımBunu doğrudan Amazon'a sorsak cevap alırmıyız?
30 günlük cayma hakkınız var, isterseniz iade edebilirsiniz ama sıkıntı çıkmıyor pek. Bir de genelde indirimde oluyor bu ürünler, tam olarak olmasa da bir tür outlet yani...Peki, LPN etiketli ürünü aldığımızda geri iade edebiliyor muyuz? Veya bu tür durumda ne tür bir aksiyon almalıyız?
İlgin için teşekkür ediyorum ancak şu cümleye maalesef katılamayacağım. Demem şu ki; sıfır bir monitörü temin ettiğimi varsayalım ancak LPN etiketine sahip bir ürünün ölü piksel ya da kusurlu olduğunu öğrendiğimde/gördüğümde benim için her ne kadar sıkıntı olmasa da "sıfır/açılmamış/garantili" bir ürüne para veriyorsam neden iade edilmiş (LPN etiketli) sıfır ürünü alayım ki? Fabrika çıkışlı (Basit bir anlamla: Hiç açılmamış) ürünle LPN etiketli ürünün fiyatları aynı sonuçta. (Türkiye'de maalesef bu sistemle devam ediyor, Avrupa ülkelerindeki LPN etiketli ürünlerin fiyatları, fabrika çıkışlı ürünlerindeb daha düşük fiyatlarda satıldığını az önce öğrendim.)Bana gelen ürünü hâlâ kullanıyorum. 1 yılı geçti, sıkıntı yok.
Haklısınız aslında ama dediğim gibi Amazon'un sattığı ürünler genelde daha ucuza satılıyor zaten. Yine de ben de haber vermelerini tercih ederim. Haberim olsa daha iyi olurdu...İlgin için teşekkür ediyorum ancak şu cümleye maalesef katılamayacağım. Demem şu ki; sıfır bir monitörü temin ettiğimi varsayalım ancak LPN etiketine sahip bir ürünün ölü piksel ya da kusurlu olduğunu öğrendiğimde/gördüğümde benim için her ne kadar sıkıntı olmasa da "sıfır/açılmamış/garantili" bir ürüne para veriyorsam neden iade edilmiş (LPN etiketli) sıfır ürünü alayım ki? Fabrika çıkışlı (Basit bir anlamla: Hiç açılmamış) ürünle LPN etiketli ürünün fiyatları aynı sonuçta. (Türkiye'de maalesef bu sistemle devam ediyor, Avrupa ülkelerindeki LPN etiketli ürünlerin fiyatları, fabrika çıkışlı ürünlerindeb daha düşük fiyatlarda satıldığını az önce öğrendim.)
Ekleme: Ha, LPN etiketli ürünlerin fiyatlarını düşürüp satışa verirlerse orası ayrı tabii. Kaldı ki, Türkiye'deki hiç bir satıcı bunu yapmaya elvermez.
Aslında iade edilen ürünleri yurt dışında used, package opened yazısı ile çok daha ucuza satışa koyuyorlar ama Türkiye'de böyle bir durum yok bildiğim kadarı ile.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.