Amazon'a iade ettiğim ürünün depoya boş gitmesi

Madem bu kadar uğraşmışsın tazminat davası aç. Belki 3 5 bişeyler koparabilirsin.
Hocam senin derdin ne? Üsluba bak koparma falan. Ben burada mağdur olmuşum mağduriyetimi yazmışım önceki yorumların da garipti bu daha garip. Düzgün üslupla yazacaksan yaz yoksa rica edeceğim bir şey yazma.
 
Amazon'un iade etiketinde yazan ağırlığın bir kanıt niteliği yok. Çünkü ürün size yollanmadan önce tartılıyor ve haliyle iade ağırlığı da aynı olacak. Yani bu ağırlık sizin kargocuya teslim ettiğiniz ağırlığı kanıtlamaz. Ürünü düzgün paketlemeseniz dahi DHL zaten iade için olan kargoların açılamayacak şekilde kapatılmasını istemiyor çünkü kargoyu kontrol ediyorlarmış. (Sitelerinde bu şekilde yazıyor.) İşin garip tarafı iade etiketinde ürün içeriği yazıyor ve madem bunlar kontrol ediliyor kargo şirketi boş paketi nasıl yolluyor? Ya kontrol edilmedi ya da birisi çaldı. Aklıma başka seçenek gelmiyor.
 
Konu hakkında gelişmeleri yazacağımı söylemiştim fakat yoğunluktan ve sürecin biraz uzamasından kaynaklı yazamadım. Öncelikle son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim para iadesi yapıldı. DHL ile görüştüm bu süreçte kamera kayıtlarına ve ürün ağırlığına baktılar ve kargonun boş gitmediğini söylediler. Kamera görüntülerini de benimle paylaştılar. Amazon tarafı ise bu kadar ilgilenmeyip süreci uzatma yoluna gitti. Sonrasında verilen cevap ise depolarımızda güncelleme yapılıyor ve bazı depolarımızda karışıklıklar olabiliyor süreci inceliyoruz şeklindeydi. Sürekli Amazon'u arayıp darlayıp, süreci sorgulamam ve DHL'den aldığım kanıt, süreç ile ilgili bilgileri paylaştım. Sonuç olarak iademi aldım fakat Amazon çalışanlarının tavrı ve olayı pek ciddiye almayışı üzücüydü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı