Amazon'dan alınan mouse pad iade edilirken sorun çıktı

Efe KIPKINER

Decapat
23 kasım da 989 TL değerinde satıcısı ve göndericisi Amazon olan "SteelSeries Heavy" mouse pad sipariş ettim. 5 gün sonra elime ulaştı fakat kargo paketi yırtık ve kendinden geçmiş bir şekilde geldi ayrıca bantı kesikti ve mouse padin alt kısmında lekeler vardı, tabi hemen iade talebi oluşturdum, iadenin Aramex aracılığıyla evimden alınmasını istedim, 2-3 gün sonra Aramex'den geldiler kargomu aldılar. (Ertesi gün tekrar almaya geldiler, birbirlerinden haberleri yok, nasıl bir sistemleri varsa artık.) Ama hiçbir şekilde siteye bunun bilgisi girilmedi. 14 gün oldu ve hala bir bilgi girilmedi, sonunda Amazon'u aradım ve bilgi girilmediğini söyledim sistemden kontrol ettiler, Aralık 4'de depolarına ulaştığını söylediler ve hala kontrol aşamasında olduğunu söylediler. İnternetten sürekli alışveriş yapan bir insan olarak hiç bir firmada bu kadar uzun ve yorucu iade sürceci yaşamadım. İade işlemi başlattığım Gece 00:30 civarıydı, alıp iade ettiğim mouse padin bir büyüğünü sipariş ettim. (Eğer iade sürecinin bu kadar uzun olduğunu bilseydim bir daha asla Amazon'dan sipariş vermezdim ve vermeyeceğim de.) Ardından yarım saat geçmedi hemen iptal ettim, normalde diğer firmalarda ürün kargoya verilmediyse hemen paranız gelir ama ilk defa Amazon ile sıkıntı yaşadım ve paramı 4 gün sonra gönderdiler. (Ürün kargoya verilmemişti, aldıktan yarım saat sonra gece iptal etmiştim.) Olay esnasında müşteri hizmetlerini defalarca aradığımda ürünün hazırlanmış ve kargoya verileceğini söylediler, kargoya verildikten sonra iptal edebilirsiniz dediler ama sitede hala "İptal edilmeye çalışılıyor." yazıyordu. Ne hikmetse 5. veya 6. arayışımdan sonra paramı gönderdiler ama müşteri hizmetleriyle her konuşmamda kargonuz hazırlanmış buradan iptal edemiyoruz dediler. Bu yaşadığım problemleri sorduğumda; kusura bakmayın kampanya dönemi yoğunluk sebebiyle falan dediler, diğer firmalarda kampanya döneminde ama sipariş ettiğim kargolar 3 günde geliyor ve iptal ettiğim an paramı gönderiyorlar. Amazon çok büyük bir firma, her yerde övgüyle bahsetmişimdir ama hiç ürün iade etmediğim için böyle düşünüyormuşum. Tavsiyem Amazon'dan ürün alırken 2 kez daha düşünün derim. 14. gün ve hala Amazon'un sitesinde kargonun alındığı bile gözükmüyor. Aramex'in sitesine de çoğu kez giremiyor ve aşırı yavaş.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241208_202809_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20241208_202809_Amazon Shopping.jpg
    42,4 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_20241208_195416_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20241208_195416_Samsung Internet.jpg
    56,7 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de akılı saat almıştım 30 gün iade vardı 2,5 hafta sonra iade etmiştim geç deneme şansım olup memnun kalmadığım için. 20-25 gün sonra param geri yatmıştı. Arada bir de kargo size ulaştı mı diye canlı desteğe bağlanıp sormuştum. Ben mağdur olunan kısmı anlamadım. Diğer sitelerin kurumsal satış hacmi Amazon kadar değil, amazona gidiyor kontrol ediliyor sonra yatıyor para normal yani 2 haftadan uzun sürmesi. Elinizde nakit varsa ve sadece o nakitle işlem çeviriyorsanız internet alışverişi sizi her sitede her durumda mağdur edebilir, kredi kartları bu yüzden var

Ben de akılı saat almıştım 30 gün iade vardı 2,5 hafta sonra iade etmiştim geç deneme şansım olup memnun kalmadığım için. 20-25 gün sonra param geri yatmıştı. Arada bir de kargo size ulaştı mı diye canlı desteğe bağlanıp sormuştum. Ben mağdur olunan kısmı anlamadım. Diğer sitelerin kurumsal satış hacmi Amazon kadar değil, amazona gidiyor kontrol ediliyor sonra yatıyor para normal yani 2 haftadan uzun sürmesi. Elinizde nakit varsa ve sadece o nakitle işlem çeviriyorsanız internet alışverişi sizi her sitede her durumda mağdur edebilir, kredi kartları bu yüzden var
Madur olunan kısım kargomun nerede ve ne durumda olduğunu bilememem, siteye bunun bilgisinin girilmemesi. daha kargoya verilmemiş olan ürünü iptal ettiğim halde ürünün parasının gönderilmemesi, yazıda da belirttim ama anlamamışsın galiba; bu zamana kadar belki binden fazla internetten alışveriş yapmışımdır "Diğer firmalarda bu durumu yaşamadım." Bu yazıdan madur olunan kısmı anlamadıysan kitap okumanı tavsiye ederim dostum.

Madur olunan kısım kargomun nerede ve ne durumda olduğunu bilememem, siteye bunun bilgisinin girilmemesi. daha kargoya verilmemiş olan ürünü iptal ettiğim halde ürünün parasının gönderilmemesi, yazıda da belirttim ama anlamamışsın galiba; bu zamana kadar belki binden fazla internetten alışveriş yapmışımdır "Diğer firmalarda bu durumu yaşamadım." Bu yazıdan madur olunan kısmı anlamadıysan kitap okumanı tavsiye ederim dostum.
Aramex'in sitesine çoğu kez giremedim, fotoğrafını da attım bak yukarıya ve Amazon gönderdiğim ürün deposuna ulaşmasına rağmen kendi sitesine bilgi girmemiş, anladın mı dostum madur olunan konuyu?

Aramex'in sitesine çoğu kez giremedim, fotoğrafını da attım bak yukarıya ve Amazon gönderdiğim ürün deposuna ulaşmasına rağmen kendi sitesine bilgi girmemiş, anladın mı dostum madur olunan konuyu?
Mağdur şeklinde yazılır siz de kitap okuyun efendim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı