Amazon'dan alışveriş yapmak

İnfluence

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2017
Mesajlar
209
Merhaba arkadaşlar, Amazon.com'dan işlemci falan alacağım, daha hiç alışveriş yapmadım. Bozuk gelirse ne yapmalıyım? Bir de yurtdışına çıkacağım, İtalya gibi yerlerden almak daha mı mantıklı olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bozuk ürün olursa Amazon ile iletişime geçersin onlar ne yapacağını söyler. Birde rahat ol kesinlikle mağdur etmezler.
 
Bildiğim bir fiyat sınırı veya ne kadar ürün alacağınız ile ilgili bir sınır yok. Ama tek seferde de Amazon'u almayın. Ben genelde vergiden kaçmak için teker teker sokuyorum ürünleri. Birde hediye kutusuna koyup not yazıyorum. O da 1-2$ zaten. Böylece vergiyi genelde ödemiyorum ama ben ekran kartı almadım hiç. Mouse, mousepad ve kulaklık aldım. Kulaklık almışlığımda oldu ve hiçbiri takılmadı gümrüğe. Ben bunları 75 Euro gümrük vergisi zamanında almıştım o yüzden takılmamışta olabilir ama aldığım kulaklık onun üstündeydi ve yine vergi ödemedim.

Şimdi mousepad aldım 33 Euro ve satıcıyla konuştum 29 Euro yazmasını rica ettim gümrük vergisi ödememişim. Benden yine 33 Euro ve gümrük vergisi aldı ama şimdi e-posta ile gümrük vergisini geri ödemelerini istedim. Birazda size kalmış artık.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı