Amazon'dan elektrikli bisiklet dönüşümkiti alınır mı?

TurkishPizza

Decapat
Daha fazla  
Bisikletimi elektrikliye çevirmeyi düşündüğümden kit araştırmaya başladım. Ama Amazon'daki bu kit nedense bayağı ucuz Amazon.com.tr gümrüğe takılır mı, ürün sorunlu çıkarsa iadesi nasıl olur, piyasaya hakim değilim çok dolandırıcı vs. olabilir mi? İyi forumlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
48v 22a batarya paketi alman lazım, setin iki katı fiyatına ya da daha pahalısına gelir.

Yerli elektrikli kitler bulunuyor ama biraz daha pahalı.

Benzinli dönüşüm kiti al ya da CVT şanzıman ve el testeresi motoru ile kendin yap (Biraz el becerisi ve bilgi gerekebilir)

Son düzenleme:
Bisikletimi elektrikliye çevirmeyi düşündüğümden kit araştırmaya başladım. Ama Amazon'daki bu kit nedense bayağı ucuz Amazon.com.tr gümrüğe takılır mı, ürün sorunlu çıkarsa iadesi nasıl olur, piyasaya hakim değilim çok dolandırıcı vs. olabilir mi? İyi forumlar :)
Amazon'da dolandırılmazsın ama bu sistem çok mantıklı değil. Fiyatın size ucuz gelmesinin sebebi içinde batarya olmaması.
Piyasadaki yerli hazır kitleri tercih etmeniz kolaylık açışından daha iyi olur.

Benzinli dönüşüm kiti al ya da CVT şanzıman ve el testeresi motoru ile kendin yap.
Adam böyle bir şey bakıyorsa kendine bir kolaylık arıyor.
Ayrıca testere motorlu ile yapılanlar -Türkçede net bir karşılığı yok- "reliable" olmaktan çok uzak. Ayrıca yokuş performansı günlük kullanıma hiç uygun değil. Buna mukabil yakıt tüketimi de pahalıya gelecektir.
Ayrıca iki zamanlı motorun piston silindir dayanımı düşüklüğü bu iş için hiç mantıklı değil.
10-15 Sene önce böyle bir proje yapmış bir olarak dezavantajlarını belirterek cevabınızı beğenmedim. Acaba siz neye istinaden beğenmediniz? Ya da önerdiğiniz şeyin avantajlarını ve dezavantajlarını yazabilir misiniz?
Senelerdir demirle uğraşırım; kendime araba, motosiklet vs. üretirim ve kullanırım. Bunlardan yola çıkarak hazır elektrik kitini günlük kullanım için her zaman daha mantıklı buluyorum.

Piyasada birçok örneği var, 15 sene önce sen yapamadın diye bu fikir çöp olmuyor 😂

Şu an bisiklet montajında kullanılması için CVT aktarıcı gibi parçalar ile tork ve devir dengesi korunuyor, cin malı benzinli kit ya da kıytırık bir şey kullanırsan verim alamazsın doğal olarak.

Honda GX motorları bu iş için biçilmiş kaftan, kışın pilin çalışmadığı yerde bu motor çalışacak ve şarjın bittiği yerde bu motora benzin koyup yoluna devam edebilecek.

Bakım desen 3 ayda bir motor yağı ve hava filtresi değiş devam et, örnek bir resim bırakıyorum aşağıya.

Çin malı elektrikli bisiklet setine ve pil paketine neredeyse aynı parayı verecek ve pil en fazla iki yıl içinde çorba olacak seviyeye gelecek, ama benzinli kit halen benzini koy devam et tipinde olacak.

15 sene önce bunu yapamamış olmanın suçunu mesajıma yükleme derim :)

Eki Görüntüle 2263362

@IV.MURAT Benzinli kitin avantajları.

Daha uzun yol mesafesi.
Daha iyi eğim tırmanma.
Daha yüksek hız.
Yağmurda ıslanma derdi yok.
CVT şanzıman olması.

Benzinli kitin dezavantajları.

Km başına gidilen mesafe daha pahalı. (KM'DE 60KRŞ) 2 sene sonra elektrikli kitin piline verilecek parayı hesaplamak lazım 😂
3 ayda bir yağ değişimi.
Tek tek açıklayacağım.

Öncelikle yaptığım işe kesinlikle laf ettirmem, her zaman en iyi düzeyde çalıştı.
Bu kitlerin CVT kitleri Pocket Bike tarzı motosiklet için üretilen şanzımanlardandır ve o vites oranı asla ama asla yokuşta işe yaramaz.
Fotoğrafını attığınız şekilde ise bir şanzıman yok, sadece merkezcil kavrama sistemi bulunduruyor.
Honda GX motoru piyasanın en abartılmış motoru olarak biliniyor ve güçleri piyasanın en düşüğü. O 2 Nm tork değeri ile yokuş çıkmaya çalışırsan anca 20 ile gidersin.
Pil 2 senede ölmez, pilin parası motorun benzinini karşılar zaten.
Yağ değişimi için "Üç ayda bir" gibi bir safsatadan zaten ne yaptığınız belli oluyor.
"Yağmurlu havada ıslanma derdi yok" sözünüz beni zaten gülmekten öldürdü.
Benzinli motor kesinlikle daha yüksek hıza sahip değil, en iyi ihtimal ile aynı hız ile gider onda da yokuş çıkamaz.
Daha iyi eğim tırmanma lafınız ise anca çocuk kandırır, tümseği geçebilsin yeter.
13 yaşımda kendi motosikletimi alıp toplamış biri olarak hakkımda dediklerinizi takmıyorum bile.

Ayrıca o dönem iyi bir kaynak ustası ve mühendis ile çalışıp bilgi birikimi sağlıyordum. Kendileri ile istişare ettiğimizde bunun randıman alamayacağını anladığımız an motoru söküp yerine 100cc stroker kitli 50cc İtalyan iki zamanlı scooter motorunu bağladık. Hem vites oranları karşılıyordu hem de çok daha yüksek devir çevirebiliyordu.
BWS'den bahsetmişsiniz, sanırsam 2 zamanlı versiyonundan bahsediyosunuz ya da Neo's demeye çalıştınız. İlk durum için İki zamanlı ayrı bir olay, bilmiyorsanız bir araştırın. İkinci durum için ilk durumu da kapsayarak söyleyeyim ki çift hareketli kasnak sistemli ve mükemmel ayarlanmış vites oranı ile bile zorlanarak giden bir motoru bu kadar övmeniz çok şaşırtıcı.

Şu an 139 QMB platformlu bir 50cc motora zaten sahibim, o motor da oynanmadığı sürece en ufak bayırda bayılıyor.

Daha elinize anahtar aldığınız meçhul, şu dedikleriniz ise tamamen komedi. Özellikle ne hikmetse yağmuru durduracak kudrette motor yapmanız mükemmel ancak gerçekçi değil.
Bu işler tecrübe işidir, eğer sizde yoksa bırakın bilen konuşsun. İnternette sadece iyi anlar paylaşılır, internete bakarak hareket ederseniz hiçbir şey yapamazsınız.

Amazon'da dolandırılmazsın ama bu sistem çok mantıklı değil. Fiyatın size ucuz gelmesinin sebebi içinde batarya olmaması.
Piyasadaki yerli hazır kitleri tercih etmeniz kolaylık açışından daha iyi olur.

Adam böyle bir şey bakıyorsa kendine bir kolaylık arıyor.
Ayrıca testere motorlu ile yapılanlar -Türkçede net bir karşılığı yok- "reliable" olmaktan çok uzak. Ayrıca yokuş performansı günlük kullanıma hiç uygun değil. Buna mukabil yakıt tüketimi de pahalıya gelecektir.
Ayrıca iki zamanlı motorun piston silindir dayanımı düşüklüğü bu iş için hiç mantıklı değil.
10-15 sene önce böyle bir proje yapmış bir olarak dezavantajlarını belirterek cevabınızı beğenmedim. Acaba siz neye istinaden beğenmediniz? Ya da önerdiğiniz şeyin avantajlarını ve dezavantajlarını yazabilir misiniz?
Senelerdir demirle uğraşırım; kendime araba, motosiklet vs. üretirim ve kullanırım. Bunlardan yola çıkarak hazır elektrik kitini günlük kullanım için her zaman daha mantıklı buluyorum.

Piyasada birçok örneği var, 15 sene önce sen yapamadın diye bu fikir çöp olmuyor 😂

Şu an bisiklet montajında kullanılması için CVT aktarıcı gibi parçalar ile tork ve devir dengesi korunuyor, cin malı benzinli kit ya da kıytırık bir şey kullanırsan verim alamazsın doğal olarak.

Honda GX motorları bu iş için biçilmiş kaftan, kışın pilin çalışmadığı yerde bu motor çalışacak ve şarjın bittiği yerde bu motora benzin koyup yoluna devam edebilecek.

Bakım desen 3 ayda bir motor yağı ve hava filtresi değiş devam et, örnek bir resim bırakıyorum aşağıya.

Çin malı elektrikli bisiklet setine ve pil paketine neredeyse aynı parayı verecek ve pil en fazla iki yıl içinde çorba olacak seviyeye gelecek, ama benzinli kit halen benzini koy devam et tipinde olacak.

15 sene önce bunu yapamamış olmanın suçunu mesajıma yükleme derim.

x5_1115140824bcj.jpg

@IV.MURAT Benzinli kitin avantajları.

Daha uzun yol mesafesi.
Daha iyi eğim tırmanma.
Daha yüksek hız.
Yağmurda ıslanma derdi yok.
CVT şanzıman olması.

Benzinli kitin dezavantajları.

Km başına gidilen mesafe daha pahalı. (KM'DE 60KRŞ) 2 sene sonra elektrikli kitin piline verilecek parayı hesaplamak lazım
3 ayda bir yağ değişimi.

Aynen sensin, sen dedin diye dünyadaki tüm benzinli kitlerin satışı ve üretimi durdu 🤣

Yapamıyorsan yapamıyorum de bitsin. Yapılan bir şeye olmamış gözüyle bakman tuhaf bir durum.
Üretim fayda sağlaması ile değil arz/talep dengesi ile durur, bilmiyorsanız haberiniz olsun.
Ayrıca yaptığım ve kullandığım şeyin başarıya ulaştığını ancak yeteri kadar performans vermediğini en iyi şekilde biliyorum, sizin söylemleriniz umurumda değil.
Yapılan şeyin piyasada olması iyi veya kötü olduğunu belirlemez, sadece bir kesimin tercih ettiğini belirler.

Batarya konusunda sorunum yok, aspilsanın pillerinden alıp kendim yapmayı planlıyorum. Siparişi verdim gelişmeleri buradan paylaşacağım. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Başka önerileri olanlar paylaşsın lütfen ancak benzinli motor kiti tarzı şeyler kullanmayı düşünmüyorum. İyi sosyaller :)

Merhaba, kiti kaç liraya sipariş ettiniz acaba, teslimat tarihi sürekli ileri tarihe erteleniyor , sizdeki son durum nedir? ben de speedlight modeline 20 janta uygun ön motor kiti sipariş etmek istiyorum.

Son düzenleme:
Bisikletinizin modeli nedir? Kiti kargoya vereceğini bilsem hemen sipariş edeceğim ama parayı bekletip değerlendiren uzun süre siparişi kargoya vermeyen satıcılar var sitede.

2000 watt motor hiç yerinde durmaz, sizi hırçın eşşek gibi piskeletten aşağı atar dikkatli olun. 😂

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı