Amazon'dan i7 6850K sistem toplama

Hocam, G-Sync teknolojisi, oyunun FPS değeri ile monitörün yenileme değerini eşleyerek 144hz'e gerek kalmadan rahat ve akıcı bir şekilde oyun imkanı sunar.

Teşekkür ederim bilgiler için.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Technopat Sosyal'de bulunan bilgiler ve yardım eden arkadaşlar sayesinde sonunda sistem parçalarını tamamladım sayılır. Tek Phanteks kasam ve Corsair klavyem yolda. Onları bekliyorum. Diğer tüm parçalar sorunsuz geldi veya alındı :)

Teşekkürler,

İncelemeleri bekliyoruz :)

Becerebilirsem burada paylaşacağım. Bu arada sistemde bazı değişiklikler oldu. Amazon'da ön sipariş verdiğim 960 Pro bana sevkiyat sırası gelmeden tükendi. Bu yüzden 950 Pro aldım. Cooler master soğutucuyu arkadaşım ofisten alıp ben takacağım dedi. Bende Corsair H115i aldım. Bir de kasaya takılacak 6 fan ve su soğutucu fanları Noctua'dan aldım. Ekran kartını da O8G bulamayınca tek A8G aldım. Şimdilik beni idare eder. Render süresini biraz uzatır ama sağlık olsun. GTX1080Ti çıkınca SLI yapmayı planlıyorum. Son durum aşağıdaki gibi. Sağolsun Computeruniverse'den bir ürün getirmek ölüm. Kasaya sipariş vereli 10 gün oldu hala yolda görülüyor. Amazon.de'den de klavyeyi bekliyorum.

İşlemci : İ7 6850k
Anakart : Asus Rampage Extreme V Edition
Ekran Kartı : Asus ROG Strix GTX1080 A8G
RAM : Corsair Dominator Platinum 4x16 GB 3200 Mhz
İşlemci soğutucusu : Corsair H115i
SSD1 : Samsung 950 Pro 512 GB
SSD2 : Samsung 850 Evo 2 TB
Güç kaynağı : Corsair Ax1200i
Kasa : Phantex Enthoo Luxe
Monitör : Asus PG278Q
Soğutucu fanları : Noctua NF-A14 PPC-PWM x 2 adet
Kasa fanları : Noctua NF-A14 PWM x 6 adet
Thermal macun : Noctua NT-H1 (H115 i termal macunu Shen Shui marka. Onu çıkartacağım)
Fan kontrolcü : NZXT Sentry 3
RGB Led : Thermaltake Lumi Color 256C
DP 1.2 kablosu : Accell UltraAV
Optik sürücü : LG BH16NS40 Bluray
Sleeve kablolar : Corsair RED serisi
Kulaklık : Audio-Technica ATH-M70X
Mouse : Razer deathadder elite
Klayve : Corsair K70 RGB

Becerebilirsem burada paylaşacağım. Bu arada sistemde bazı değişiklikler oldu. Amazon'da ön sipariş verdiğim 960 Pro bana sevkiyat sırası gelmeden tükendi. Bu yüzden 950 Pro aldım. Cooler master soğutucuyu arkadaşım ofisten alıp ben takacağım dedi. Bende Corsair H115i aldım. Bir de kasaya takılacak 6 fan ve su soğutucu fanları Noctua'dan aldım. Ekran kartını da O8G bulamayınca tek A8G aldım. Şimdilik beni idare eder. Render süresini biraz uzatır ama sağlık olsun. GTX1080Ti çıkınca SLI yapmayı planlıyorum. Son durum aşağıdaki gibi. Sağolsun Computeruniverse'den bir ürün getirmek ölüm. Kasaya sipariş vereli 10 gün oldu hala yolda görülüyor. Amazon.de'den de klavyeyi bekliyorum.

Ekran Kartı : Asus ROG Strix GTX1080 A8G
SSD1 : Samsung 950 Pro 512 GB
Monitör : Asus PG278Q
Soğutucu fanları : Noctua NF-A14 PPC-PWM x 2 adet
Kasa fanları : Noctua NF-A14 PWM x 6 adet
Thermal macun : Noctua NT-H1 (H115 i termal macunu Shen Shui marka. Onu çıkartacağım)
Fan kontrolcü : NZXT Sentry 3
RGB Led : Thermaltake Lumi Color 256C
DP 1.2 kablosu : Accell UltraAV
Optik sürücü : LG BH16NS40 Bluray
Sleeve kablolar : Corsair RED serisi
Kulaklık : Audio-Technica ATH-M70X
Mouse : Razer deathadder elite
Klayve : Corsair K70 RGB

Hocam pek alakasız olmasa da Amazon.de den bir şey satın almak çok daha maliyetli olmuyor mu ? Ekran kartı almayı düşünüyorum da .com da 400 dolarken .de de 500 euro (kargo ve vergi hariç ikiside )

Hocam pek alakasız olmasa da Amazon.de den bir şey satın almak çok daha maliyetli olmuyor mu ? Ekran kartı almayı düşünüyorum da .com da 400 dolarken .de de 500 euro (kargo ve vergi hariç ikiside )

Büyük hacimli parçaları amazon.de üzerinden almak daha mantıklı. Amazon.com'dan istenecek kargo parası neredeyse ürün kadar olabiliyor.

Bir de bazı ürünleri Amazon.com göndermiyor. Amazon.de bu noktada bir alternatif olabiliyor.

Yoksa dediğiniz gibi fiyat olarak genelde amazon.com daha uygun. Parça büyük değil ise com'dan şaşmamak lazım.

Bir de alternatif computer universe var ama sipariş sonrası insana iyi bir sinir testi yaşatıyor. Ulaşım PTT olduğu için siparişinizin elinize ulaşması 10-14 gün civarı oluyor.

Ben bilgisayarı bu 3'ünden aldığım parçalar ile topluyorum.

.de Avrupa çıkışlı olduğu için daha uygun kargo ücreti oluyor sanırım. Computer universe hiç duymamıştım oraya da bir bakayım. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim [emoji4]

Herkese selamlar,

Bundan 1-1,5 ay kadar önce bir sistem toplayacaktım. Fakat bir arkadaşım Kasım sonundaki amazon BF indirimini olacağını ve beklememi söyledi. Sistem üst düzeyde bir iş bilgisayarı olacak. Özellikle 3 boyutlu proje dosyaları çalıştırması için topluyorum. Beni uzun bir süre idare etmeli. 1 aylık incelemem sonucu aşağıdaki gibi bir konfigürasyonda karar kıldım.

Daha önce amazon'dan çok alışverişim oldu ama genelde küçük parçalardı ve BF günü hiç alışveriş yapmamıştım. Aşağıdaki ürünler BF günü indirime girer mi? Yoksa bu parçalar yeni ve üst düzey olduğu için fiyatlarda indirim olmaz mı? Geçen yıllarda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Eğer BF günü ciddi bir indirim olmayacak ise Türkiye'den 4-5 firmadan bazı parçalar hariç alabilirim.

Bir de Acer XB271HU monitör Türkiye'de satışta yok şu an. Amazon'da ise kendi garantisi altında satılmıyor. 3-4 dükkanda var ama Amazon garantisi yok. Bu monitörü bu firmalardan almak sıkıntı yaratır mı? Ya da yurt dışından ana satışı yapan firma garantili nereden alabilirim?

İşin yanında oyunda oynuyorum. Gönlüm 4k bir monitör alayım istedi. Fakat 4k olup gecikmesi düşük ve hz hızı yüksek bir monitör bulamadım. Acer XB271hk ve Asus PG27aq modellerinin yenileme hızları 60 Hz. Sizin önerebileceğiniz bir monitör var mıdır?

Ekran Kartı : Asus ROG Strix GTX1080 O8G - SLI
İşlemci soğutucusu : Cooler Master Masterliquid Pro 240
SSD1 : Samsung 960 Pro 512 GB
Kasa : Phantex Enthoo Luxe (Aslında "tempered glass" istiyordum ama henüz satışta değilmiş)
Monitör : Acer XB271HU - 2K IPS

Sistemin siparişlerini dün verdim. Bir kısmını da uğraşmadım Vatan Bilgisayar'dan aldım. Tek monitörü almadım. İstediğim monitör Acer XB271hu modeli. Türkiye'de yok. Amazon'da da diğer satıcılarda vardı. Güvenemedim onlardan almaya. Çünkü kritik parçaları Türkiye'den aldım.

Monitör konusunda önerileriniz nelerdir sizlerin? 2K, IPS, 27" ve gecikmesi az bir ürün arıyorum.

Bu arada yurtdışından parçaları Amazon ve Computer Universe'den aldım.

Amazon'dan aldıklarım:

SSD1 : Samsung 960 Pro 512 GB (Ön sipariş verdim.)

Computer Universe'den aldığım:

Vatan Bilgisayar'dan aldıklarım :

Ekran Kartı : Asus ROG Strix GTX1080 O8G
Ah zenginlik ! Paranın gözü çıksın :/ Biz daha bozulan telefonumuzu yaptıramıyoruz... Allah daha çok versin...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı