Amazon'un Hesabımı Kitlemesi ve 'Billing Statement'

KaanMS

Centipat
Birkaç gün önce Amazon'dan birkaç eşya sipariş verdim. Sipariş için:
  • adresimi,
  • ödeme yöntemini (TL),
  • ve kart bilgilerini (güvenlik kodu hariç)
girdim. Bundan yaklaşık 1 2 gün sonra şöyle bir mail geldi:
Ekran Alıntısı 3.PNG

Ben de neyi yanlış girdim derken soyadımdaki 'ü' harflerini 'u' olarak girdiğimi fark ettim. Önce bunu düzelttim ve siparişi tekrar verdim. Sonra internetten izlediğim bir videonun ardından ödeme yöntemini USD yaparsam daha karlı olacağını fark ettim ve onu da düzeltim siparişi tekrar verdim. Sonra acaba kart numarasını mı yanlış girdim diye bir şüpheye kapılıp tekrardan kart numaramı yazıp tekrar sipariş verdim. Bunların ardından kartım tekrar reddedildi ve aynı mail geldi. Ben de Amazon hesabıma para yüklemeyip o parayla siparişi vereyim dedim ve Amazon hesabına para yükleme siparişi verdim.

Birçok kez sipariş vermemin sonucu olarak, Amazon şöyle bir mail yolladı:
Ekran Alıntısı.PNG

Ben de dedikleri gibi siteden hesabıma giriş yaptım ve bunu gördüm:

Ekran Alıntısı 2.PNG

Sorum ise burada 'statement' veya 'billing statement' ile kastettiği şeyin ne olduğu? İngilizce biliyorum ancak hem Türkçe olarak hem İngilizce olarak bu konulara hiç hakim değilim.

İlk ekte verdiğin bilgiler de yanlışlık olduğunu, eğer verdiğin bilgilerin doğru olduğunu düşünüyorsan banka ile iletişime geçmeni istiyor. Ödeme yöntemini değiştir diyor.

İkinci ekte ödeme onaylanırken bir problem olduğunu söylüyor.(Kartla ilgili herhalde.) Bu sorun çözülene kadar sipariş veremeyeceksin diyor. Problemin çözülebilmesi için istedikleri bilgileri taraflarına iletmen gerekiyormuş. İlgili departman (ödeme/muhasebe departmanı) 24 saat ile 72 saat arasında sana mail yoluyla dönüş yapacakmış.

Onlar dönüş yapana kadar beklemelisin. Bu sorun Amazon'da sıkça yaşanıyor...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı