AMD 24.10.1 sorunlu mu?

Şu ana kadar bir sıkıntı yoktu 24.10.1 sürümü.
Sıkıntılı bir driver Valorant'ta ortalama 350-470 FPS arasında gezinirken bu sürücüyü yüklemek zorunda kaldım (PC'ye format attım ) şu an ekran kartı driverinda yanıt vermiyor hatası veriyor diğer oyunlarında yapmazken Valorant'ta yapması beni şaşırttı.

Dosya Ekleri

• IMG_20241117_232455.jpg
    IMG_20241117_232455.jpg
    167 KB · Görüntüleme: 42
Bilemiyorum artık hocam ben şahsen bilgisayarda 20 tane crackli oyun vardır öylede bir sorun yaşamadım ama. Ona da 0 aldığımızda yapmaya başlamıştı sonradan düzeliyor sonradan başka sürücüde sıkıntı garip bu AMD gerçekten.

Arada bir naz yapmıyor değil ekran kartı doğrudur :D. Bende RX 5700 XT var almadan önce çok tereddüt ettim WattMan veya başka sorun yaşarım diye ama hiç vermedi. SSD kaynaklı çökmeler yaşıyorum. Onun dışında performansı fiyatına göre çok hoşuma gitti. Ama dediğiniz gibi garip.

RX 580, RX 6600, RX 6700 XT kullandım/kullanıyorum. AMD'nin sürücü tarafında bir standardı yok. Daha doğrusu sisteme dayalı birden fazla durum sorun yaşamanıza sebep olabilir. Aynı zamanda benzer bir sistem kullanan birisi sorun yaşamayabilir. Ben RX 580 ile dahi bir kere Wattman hatası almış birisiyim. 6000 serisinde bir Wattman hatası hiç almadım ama FPS değişimleri, Micro Stuttering gibi sorunlar AMD'nin bir sürücüsünde olup diğer sürücüsünde olmayan şeyler. Bu da haliyle bir sürücü dengesizliği yaratıyor. Nitekim F/P olarak AMD seçtiğinizde yaşayacağınız olası durumlardır.

AMD Adrenalin Edition 24.10.1'de (bundan önceki sürümü kullanmadım) sürekli sorunlarla karşılaşıyorum. Fortnite oynarken donup çökmeler, GoW Ragnarok'ta D3D device hatası başka oyunlardaysa anlık donmalar ve yazılımın çöküp önüme rapor göndermesi gibi şeyler yaşıyorum. Bu sorunlar genel sorunlar mı bir önceki sürüme geçmeli mi? Geçilirse FPS kaybı vs olur mu? Ya da bu sürümde kalmam daha sağlıklıysa bu gibi sorunların önüne nasıl geçeceğim?

AMD kullanmaya 1 ay önce falan başladım bundan önce NVIDIA kullanıyordum hiçbir sorunla karşılaşmamıştım denk gelmemişti o yüzden bu konularda tecrübesizim.

Hocam 6000 serisi için driver işleri şans Sapphire 6700 kullandım 1 kere driver sorunu yaşadım format atığımda düzeldi kullandığınız zaman sorun çıkarmayan bir sürüme dönebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı