AMD A10 7850K APU Sistem

Allah'ım sinir krizi geçireceğim. Malzeme kalitesi ve havalandırma sorunu diyorlar. yüzlerce kişiye bu sitede önerdik, bir kişi olumsuz yorum yapmıyor, ne hikmetse DH gibi bir çöp forumda bu kasayı kötülüyorlar.
Uprade yaparken, ben yeni mimarili, 14nm işlemcilerden bahsediyorum, sen AMD'nin ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyduğu işlemcileri bana yükseltme diye gösteriyorsun.

1- Bak sen şu işe. :) Kullanıp şikayet edenler de var. Sen ne kadar itiraz edersen, önüne o kadar kanıt koyacağım. Tabuları yıkmaya devam.
2- Isıtıp ısıtıp önüne koyduğu işlemciler nedense dünya rekorları kırıyor, ironik değil mi? Her neyse, Intel'e para vermeye devam. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam, AMD'nin kabak çekirdeklerine para vermeye devam... :) Artık yazmayacağım. CM'ye kötü diyen biriyle konuşabilecek çok bir şey yok.
Kasa için kanıt istiyorsan, vatan'daki kullanıcı yorumlarını oku. Kanıtın krallarını bulabilirsin.
İyi forumlar...

1- Konuşulabilecek bir şey yok, bence de. Konuştuğun üye CM'ye karşı olan tabularını "yaklaşık 3-4 konuda, 7-8 kanıt ile" kıramadı. Cooler Master'a devam, kanıtlar ne işe yarıyor ki zaten. :)

2- Vatan'ın kullanıcı yorumlarına inanan bir üyeyle ben ne tartışayım, bana bunu açıklar mısın?
-Gel o zaman, biraz Vatan o güzel kullanıcı yorumlarından ibret alalım.

Bana karşı savunduğun Vatan Bilgisayar'ın değerli kullanıcılarının yorumlarıyla baş başa bırakayım seni.

bats2.jpg

cats.jpg

cats3-vert.jpg

Ve bu mesajlarımla da noktalıyorum, okumadığın için teşekkürler.
Yazdığın cevaba karşılık gelmeyeceğinden emin ol. :)

Sen o DH formunu ne sanıyorsun çok merak ediyorum. :) Çöpten ibaret. Ne malum o yorumu atanların DH'den olmadığı? :) Ben Zalman'a kötü dedim mi? Kesinlikle hayır. Ben CM önerdim, sen Zalman. Aynı şey i3 4150 ve fx6300 için de geçerli. Öneri yapıyoruz. Alan kişiye kalmış bir şey. Sen ''fx6300 i34150'yi ezer geçer'', ''CM Zalman'dan kötü marka'' gibi laflar ederek, gülünç duruma düşüyorsun.

Yorum yazmayacağım ama tutamıyorum kendimi. İlber Ortaylı'ya dönüp, cahilliğinle alay etmek istemiyorum, istemem. Bu sefer ben terbiyesiz duruma düşerim.

DH'de veya başka yerde ben sana istediğin kadar kanıt sunarım, yeter ki bana karşılık verebileceğin kanıtlar at. DH'de attığım kanıtları unut, diğerleri ne olacak peki e güzel kardeşim? Kullanan adamın da soğutma konusunda zararlı çıktığını görmedin mi? Daha ne için zorluyorsun sen?

1- CM ve Zalman ile alakalı cevabım geliyor;

+Sen Zalman'a kötü dedin mi?
- Hayır.

+Ben CM'ye kötü dedim mi? (RC-K380 ürününe)
-Evet.

+CM'nin o ürününün kötü olduğuna dair kanıtlarını attım mı?
- Evet.

+ Sen bana Z3 Plus'ın kötü yönlerine dair bir şey attın mı?
- Hayır.

Bu böyle uzar gider. Uzatmanın alemi yok dostum.

2- Kullanıcıya kalmış demişsin. i3-4150 ile GTX970 (veya R9 280X, veya GTX770) alacak adam oyunlarda "darboğaz" yaşayacak, anlatabiliyor muyum? Darboğaz. Bu da direk FPS'ye etki edecek, kötü sonuçlar alacak. Kusura bakma da ben adamın o önerdiğin ürünleri alıp, pişman olmasını "asla ve asla istemem." Bu yüzden sana karşı çıkıp, gayet harika bir şekilde FX-8xxx sistemli önerimi yaptım.

Konu uzamasın, teşekkürler.

Ben DH forumuna zaten güvenmiyorum fakat adam akıllı insanlar çıkıyor onların arasından. Düzgün bir şekilde yorum atan adam da çıkıyor, saçmalayan da. DH çöp diye orada bulunan bilgili adamları kaale almam diye bir şey yok. Adam söylediği kasayı kullanıyor, soğutmasından memnun değil. Al sana kanıt işte, hem de resimli. Sadece DH ile de bitmiyor, çoğu yerden de kanıtlar attım ama, neyse.

Teşekkürler, iyi sosyaller.

Evet DH o kadar da kötü forum değil. Özellikle konu dışı forumunda takılmanızı tavsiye ederim geceleri. Güzel muhabbet oluyor. Ama adam resimleri de Google'den bulmuş olabilir. Her türlü şey olabilir. Her yere güvenmemek lazım...

Kullanıcıya kalmış demişsin. i3-4150 ile GTX970 (veya R9 280X, veya GTX770) alacak adam oyunlarda "darboğaz" yaşayacak, anlatabiliyor muyum? Darboğaz. Bu da direk FPS'ye etki edecek, kötü sonuçlar alacak. Kusura bakma da ben adamın o önerdiğin ürünleri alıp, pişman olmasını "asla ve asla istemem." Bu yüzden sana karşı çıkıp, gayet harika bir şekilde FX-8xxx sistemli önerimi yaptım.

Oyunlarda İşlemci Darboğazı Nedir?
FX-4100 ile GTX 780 darboğaz yapar mı ?

Temel kural: yüksek çözünürlük ve detay kalitesinde oyun oynarken, işlemci limitine takılmazsınız. Örnek:

Asus Maximus V Extreme, GeForce GTX 680, 8GB 2400MHz bellekli sabit bir sistem Crysis 2, 1920 x 1080, yüksek detay kalitesi:

Intel i7-3770K = 72.6 frame

Intel i3-2100 = 70.1 frame

Yani 350$'lık bir işlemci ile, 80$'lık eski nesil işlemci arasında sadece 2 frame fark oluşur.

Aynı sistem, Metro 2033, 1024 x 768, en düşük ayarlar:

Intel i7-3770K = 148.5 frame

Intel i3-2100 = 84 frame

Düşük çözünürlük ve düşük detay kalitesinde, işlemci çok fazla koordinat hesaplayacağı için, ekran kartının hızına yetişemez. Ancak, kimsenin de GTX 780 taktıktan sonra Crysis 3'ü 1024 x 768 çözünürlükte oynayacağını düşünmüyorum.

İşlemci giriş seviyesi bile olsa, üst seviye ekran kartında darboğaz yapmaz. (ağır strateji ve online oyunlarda orta seviye tavsiye edilir)

Yani:

i3-3220 + GTX 780 = Darboğaz yapmaz
i5-3330 +GTX 780 = Darboğaz yapmaz
i5-3570K + GTX 780 = Darboğaz yapmaz
i7-3770K + GTX 780 = Darboğaz yapmaz

i5-4430 + GXT 780 = Darboğaz yapmaz
i5-4570 + GTX 780 = Darboğaz yapmaz
i5-4670 + GTX 780 = Darboğaz yapmaz
i7-4770K + GTX 780 = Darboğaz yapmaz

FX-4100 +GTX 780= Darboğaz yapmaz
FX-6300 +GTX 780= Darboğaz yapmaz
FX-8320 +GTX 780= Darboğaz yapmaz
FX-8150 +GTX 780= Darboğaz yapmaz
FX-8350 +GTX 780= Darboğaz yapmaz

Bu bilgileri sunuyorum ben de. Ayrıca bu ne terbiyesizliktir? "Senle işim bitti." ne iğrenç bir ifadedir? Gerekli cezayı da kat kat alacaksınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı