AMD A10 7850K APU Sistem

:) O zaman madem öyle, 2600'lere filan çıkmana gerek yok. İşlemciyi sadece i3 4150 yerine, i5 4590 yap. Zaten bütün oyunlar ultra. :)

Selamlar, arkadaşlar berbat toplanmış derken Teknopat'ta herkesin hemen hemen önerdiği Apu sistem sadece bellek frekansları düşük alınmış o da çok problem edilebilecek bir şey değil. Dostum sen keyfine bak sistemin gayet normal. Anakart konusunda 3 firma da başarılı. Sende bunlardan birini almışsın zaten. İyi günlerde kullanman dileğiyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi i5 4590 yap. Anakart önerdiğimle kalsın. Böylece daha uzun süreli bir sistem olur. Şahsi görüşüm bu yönde. 2600 yapsaydınız bunu alın derdim de, :)
favicons
MSI GTX980 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

favicons
H97M-E - Vatan Bilgisayar

favicons
Cooler Master Rc-K380 600W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

favicons
Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar

favicons
Gskill 4Gb Ripjaws Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

favicons
Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
2250 TL en zorlanmışı. Ben 2 ay bekleyip bunda karar kılsam fena olmaz. Hem maddi olarakta vakit kazanmış olurum. Öncelikle elimdeki bileşenleri bir an önce iade işlemlerine başlamam lazım(y)

Şu yanlış anlaşılmayı düzeltip gideyim. Malum geç oldu. :)
FX6300, i5 4590'a asla ve asla rakip olamaz. Böyle bir ihtimal yüzde 0 bile değil. I5 4590'a fx8350 dengi diyebiliriz. İki işlemci de stok halde iken i5 4590 her türlü önde. Ama güzel bir O.C ile fx8350 i5 4590'ı geçebilir diye düşünüyorum.
@Mahspat olay RAM frekansı değil. 600W PSU önerilmiş, ki bu çok çok fazla bir değer. 300W bile yeterli. Onun haricinde, kasa seçimi hatalı. 76namlu kullanıyordu bir zamanlar. USB 3.0 desteği yok demişti yanlış hatırlamıyorsam. Onun haricinde, soğutucu ve SSD çıkarıldığında R9 285 sığdırıldığı görülüyor. R7 GPU ile, R9 285 arasındaki farkı anlatmaya gerek yok sanırsam.

@Silinen üye Haklı ve haksız olduğun şeyler var kardeşim. Neden dersen Apu olduğu için Ekran kartına ihtiyaç olmadığından bahsediyor. Daha sonradan da yükseltme işlemi yapılırsa güç kaynağı bence doğru bir seçim. Apu sistemleri mini Atx kasalar için daha makul görüyorum ama Z5 on numara kasa. Aynı soğutucuyu bende kullanıyorum ses denen birşey yok. İyi Forumlar.

Şu yanlış anlaşılmayı düzeltip gideyim. Malum geç oldu. :)
FX6300, i5 4590'a asla ve asla rakip olamaz. Böyle bir ihtimal yüzde 0 bile değil. I5 4590'a fx8350 dengi diyebiliriz. İki işlemci de stok halde iken i5 4590 her türlü önde. Ama güzel bir O.C ile fx8350 i5 4590'ı geçebilir diye düşünüyorum.
@Mahspat olay RAM frekansı değil. 600W PSU önerilmiş, ki bu çok çok fazla bir değer. 300W bile yeterli. Onun haricinde, kasa seçimi hatalı. 76namlu kullanıyordu bir zamanlar. USB 3.0 desteği yok demişti yanlış hatırlamıyorsam. Onun haricinde, soğutucu ve SSD çıkarıldığında R9 285 sığdırıldığı görülüyor. R7 GPU ile, R9 285 arasındaki farkı anlatmaya gerek yok sanırsam.
Z5 plus da USB 3.0 desteği mevcut.

@Silinen üye Haklı ve haksız olduğun şeyler var kardeşim. Neden dersen Apu olduğu için Ekran kartına ihtiyaç olmadığından bahsediyor. Daha sonradan da yükseltme işlemi yapılırsa güç kaynağı bence doğru bir seçim. Apu sistemleri mini Atx kasalar için daha makul görüyorum ama Z5 on numara kasa. Aynı soğutucuyu bende kullanıyorum ses denen birşey yok. İyi Forumlar.
GTX üst seviye bir kartı ile sistem desteklenecek. Ama şu an degil. Güç kaynağı konusunda düşüncelerim aynen sizin gibi ve tabiki markası:)

Saatler fazla geçmesin arkadaşlar. Yarın devam ederim sizlerle. Şimdilik iyi forumlar.

@punto34 Dostum şimdi dediği gibi R9 285'i alsan daha sonradan da bunları alacağın için sadece sen tersini yapmışsın diye düşünüyorum. Ssd çok lazım değil diyordum ama sonradan bende aldım. Çünkü bariz bir şekilde performans farkı oluşturuyor.

Sen o parçaları iade et, dediğim parçaları al, bana çok dua edersin. R7 GPU ile, R9 285 arasında çok çok çok büyük fark var.
R9 285 bir oyunu 60 FPS'de ultrada oynatıyorsa, R7 düşük ayarlarda 30 FPS ile oynatır. Siz hesap edin artık.
R9 285 ultrada 60 fps verebilir evet. Ama apu da orta ayarlarda 40-45 arası fps verir. (Bf4)
"Oyunları süper derecede oynayayım" diyorsan apudan uzaklaşıp daha üst modellere git.simonun dediği gibi olabilir.
"Oyunları orta seviyede oynayayım f/p olsun" dersen apu al.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı