AMD Athlon II X2 240 sistemde hangi Linux dağıtımını kullanmalıyım?

ok3902

Hectopat
Neredeyse çöp denecek bir bilgisayarım var ve Windows'da hep hata veriyor. Setup dosyalarını kuramıyor, RAR dosyalarının bazılarını çıkartamıyor, hata veriyor. Dün de Windows 8.1 yapmıştım PC'yi formatla ama yine fayda etmedi. Sonra bilgisayarda dolaşırken mavi ekran geldi ve yeniden başladı ama Boot ekranından ileri gitmedi. Ben de aldım elimdeki Linux Mint'i kurdum. Simdi sorum şu, hangi Linux dağıtımını kullanmalıyım?

Sistem özelliklerim:

AMD Athlon(tm) II X2 240 Processor işlemci
2 GB RAM
NVIDIA GeForce 9400 GT (1024 MB)
160 GB HDD

Bilgisayarına hangi kernel en iyi gider bilmem ama düşük sistemlere önerebileceğim bir kaç dağıtım var. Araştırıp inceleyebilirsin.

1- antiX Linux (Debian tabanlı)

2- Puppy Linux (Pek çok tabanda isosu var ama Ubuntu Focal tabanlı olan iso'yu tercih etmeni tavsiye ederim)

3- Bodhi Linux (Ubuntu tabanlıdır, pek bilinmez)

4- LXLE (Lubuntu'nun olmayı bıraktığı o hafif ve kararlı dağıtım. Malesef en son 18.04 isoları var. Henüz Focal Fossa tabanına geçmediler)

5- Linux Lite (Fazla açıklamaya gerek yok buradan sonrasına, zaten siteleri dağıtım için konuşuyor)

6- Peppermint OS

ve tabi ki;

7- Xubuntu

8- Ubuntu Mate

Pek benim kendi fikrim? XFCE yada Mate masaüstlerinden birini kullanan bir dağıtım seç gitsin. Zaten bilgisayarın 64 biti destekliyor. Çalışıyorsa Ubuntu tabanlı bir dağıtım seçmen seni rahat ettirecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…