AMD ekran kartı alınır mı?

Kemturpo

Decapat
1 2 hafta içerisinde yeni bir bilgisayar toplayacağım. Bütçem 5000-5500 arası gibi vatandan satın alacağım. R5 2600 işlemci ve B450 bir ana kart bunlar hemen hemen kesin olan bileşenler fakat tek sıkıntı ekran kartında şimdi AMD tarafından RX 580 ve 590 var bunlar bütçeme aşırı uyan kartlar ama bu kartların yaşamış olduğu Wattman hatası gözümü korkutuyor. Bu durum çözüldü mü yoksa hala devam mı ediyor bilgi verirseniz sevinirim. Sizce bu soruna rağmen AMD ekran kartlarından almalı mıyım yoksa NVIDIA tarafından 1060 veya 1660 tarafına mı bütçe yükseltmeliyim? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun yıllar kullandım 7 sene gibi Nvidia daha erken güncelleme çıkardı,AMD kartımın da bütün özelliklerini kullanamadım Catalyst Control Center den ve 2 farklı AMD kart kullandım iki kartta ömrünü daha kısa tamamladı ben diyorsam AMD pişmanlıktır diye boşuna demiyorum benim ağzım yandı başkasınınkide yanmasın anladın mı dostum şimdi aldın mı cevabını? Iyi forumlar.😒
Eski AMD ile şimdiki AMD aynı değil. Farklar olabilir ama senin söylediğin gibi bir devasa sorun olduğunu düşünmüyorum.

Eski AMD ile şimdiki AMD aynı değil. Farklar olabilir ama senin söylediğin gibi bir devasa sorun olduğunu düşünmüyorum.
Ryzen 7 1700, GTX 1070 Ti beni ağlattı. Her oyunda istisnasız mahcup etti. Cs Go da 120 ile 170 arası FPS aldım. Pubg 65 70 FPS.
Şuan ki işlemcimle karşılaştırılamaz ama, 9700K beni 3 5 gömlek yukarı çıkardı. Cs Go 350-400 FPS, Pubg 100 120 FPS alıyorum

Bu uzerine paragraflar yazilacak bir soru degil. 10 sene once de ayniydi bu sorunun cevabi.

AMD = fiyat/performans. ( Giris - Orta segment )
Nvidia/Intel = Dusuk F/P, Yuksek performans ( Ust segment ).

Orta seker bir makine topluyorsan AMD alirsin, cunku orta segmentte en F/P o. Ust seviye topluyorsan AMD'ye dokunmazsin.

RX 6600XT iyi mi peki

Bu uzerine paragraflar yazilacak bir soru degil. 10 sene once de ayniydi bu sorunun cevabi.

Nvidia/Intel = Dusuk F/P, Yuksek performans ( Ust segment ).

Orta seker bir makine topluyorsan AMD alirsin, cunku orta segmentte en F/P o. Ust seviye topluyorsan AMD'ye dokunmazsin.

İşlemcide şu an AMD ve Intel yer değiştirmiş durumda.

1 2 hafta içerisinde yeni bir bilgisayar toplayacağım. Bütçem 5000-5500 arası gibi vatandan satın alacağım. R5 2600 işlemci ve B450 bir anakart bunlar hemen hemen kesin olan bileşenler fakat tek sıkıntı ekran kartında şimdi AMD tarafından RX 580 ve 590 var bunlar bütçeme aşırı uyan kartlar ama bu kartların yaşamış olduğu WattMan hatası gözümü korkutuyor. Bu durum çözüldü mü yoksa hala devam mı ediyor bilgi verirseniz sevinirim. Sizce bu soruna rağmen AMD ekran kartlarından alınır mı yoksa NVIDIA tarafından 1060 veya 1660 tarafına mı bütçe yükseltmeliyim? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bir AMD taraftarı olarak şu bir gerçek ekran kartı olarak AMD alınmaz kimse yorum yapmasın savunma yapmayın kaç kişinin kafasını ağrıdığını biliyoruz işlemci konusunda zirvededir ama ekran kartında geride.

Nvidia/Intel = Dusuk f/p , Yuksek performans ( Ust segment ).

Orta seker bir makine topluyorsan AMD alirsin, cunku orta segmentte en f/p o. Ust seviye topluyorsan AMD ye dokunmazsin.

Dlss yayıldıkça ve RTX30xx ucuzladıkça bu durum değişecek bence

4 yıldır sapphire pulse RX 570 kullanıyorum herhangi bir sorun görmedim. Sıcaklıkta 70 dereceyi geçmiyor. Bu işler biraz para meselesi. AMD alınmasının en büyük sebebi daha ucuz olması.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı