Hocam belli oyunlarda evet olmuyor ama örnek olarak no man skyda performansı çok kötü bence.
Bu oyunu geliştirenlerle alakalı maalesef. Not: DLSS 3'ün kötü çalıştığı bir oyun görmedim.
Hocam belli oyunlarda evet olmuyor ama örnek olarak no man skyda performansı çok kötü bence.
Yaşasın AMD!
17 beğenen 10 beğenmeyen olduHala attığım ilk mesaja dislike geliyor ve size Söyle göstereyim;
16 Kişi Beğendi. Çünkü akıllılar.
8 Kişi beğenmedi. Çünkü teknik bilgileri bu soruya yeterli değil. kendisi almış sorun yaşamamış şimdi de millete iyi diye salça atıyorlar.
1 Kişi Hahaha attı ve yukardakiyle aynı. Ama amacı extradan benle dalga geçmek.
AMD'ye hala #1 diyen varsa silsin forum hesabını.
Yani klasik boş yorumlarından biri. Benim monitörüm zaten 75hz destekliyor 200fps almam oyun akıcılığında bir şeyi değiştirmez 70-80fps benim için yeterli oluyor. Zaten oyunların kaidesinde 60fps olması gereken akıcılığı sunuyor. Tabi 144hz monitörde 144fps almak ayrı bir konu olur. Ama rekabetçi oyun oynamayan arkadaşlarda zaten 144hz bir monitöre ihtiyaç duymadığından singleplayer oyunlarda genelde 60fps akıcı ve olması gereken kabul ediliyor.AMD kalite? Konu sahibi bizimle eğlenmiş.
En çok coil whine AMD kartlarında olur. Yazılımı desen beş para etmez. Her güncelleme geldiğinde acaba bu sefer hangi hatayı verip oyunun ortasında atacak diye beklersin.
Bende zamanın en iyi AMD ekran kartı vardı Sapphire R9 290X TRI-X OC diye. Ultra ayarlarda oynatmadığı oyun yoktu. Şu an koy yine oynatır o derece güçlü karttı. Ama bilin bakalım ne oluyordu? Tabii ki oyunlarda sürekli hata veriyordutabii ki durup dururken bilgisayar reset atıyordu.
2021 Kasım'da 3060 Ti aldım o kadar rahatım ki. 1 kere ekran kartıyla ilgili hata almaz mı insan? Abi nasıl yahu dedim ilk zamanlar.
Türkiye ekonomisinin bütçe fazlası vermesi gibi bir şeydi bu benim gibi yıllardır AMD ekran kartı kullanan biri için.
Evet aynı özelliklere baktığında AMD daha ucuz. Ama ne kadar ekmek o kadar köfte.
Şu yorumu görünce cevap vermeden geçemedim. Ciddi ciddi 70-80 aldığım oyunda neden 200 alayım diye yazmışsın. Ve bunu savunmuşsun. Gözlerim kanadı gerçekten.
Neden duyasın ki durduk yere daha akıcı oynayacaksın falan.
Yani dostum ben bir yıldır RX 570 kullanıyorum biliyorsun zaten beni. Yarın bir gün inşallah RX 6600'e geçiş yapacağım. Fiyat anlamında pazar rakibi olan RTX 3060 ile bir çok karşılaştırmalarını inceledim. RX 6600'ün RTX 3060 ile fiyat farkı ortalama 5000TL bantlarındadır. Bakın şöyle bir şey söyleyeyim hemen hemen bir çok popüler oyunda bu fiyat farkı ile AMD'nin 8GB VRAM'i olan bir kartla Nvidia'nın 12GB VRAM'e sahip bir erkan kartından yer yer daha yüksek FPSler yer yer ise aynı FPSleri almasını sağlaması muazzam başarı hocam.17 beğenen 10 beğenmeyen olduHadi bakalım görüşücez kartlarınız patlayınca
![]()
Yani klasik boş yorumlarından biri. Benim monitörüm zaten 75Hz destekliyor 200FPS almam oyun akıcılığında bir şeyi değiştirmez 70-80FPS benim için yeterli oluyor. Zaten oyunların kaidesinde 60FPS olması gereken akıcılığı sunuyor. Tabii 144Hz monitörde 144FPS almak ayrı bir konu olur. Ama rekabetçi oyun oynamayan arkadaşlarda zaten 144Hz bir monitöre ihtiyaç duymadığından singleplayer oyunlarda genelde 60FPS akıcı ve olması gereken kabul ediliyor.
Yani dostum ben bir yıldır RX 570 kullanıyorum biliyorsun zaten beni. Yarın bir gün inşallah RX 6600'e geçiş yapacağım. Fiyat anlamında pazar rakibi olan RTX 3060 ile birçok karşılaştırmalarını inceledim. RX 6600'ün RTX 3060 ile fiyat farkı ortalama 5000TL bantlarındadır. Bakın şöyle bir şey söyleyeyim hemen hemen birçok popüler oyunda bu fiyat farkı ile AMD'nin 8 GB VRAM'i olan bir kartla NVIDIA'nın 12 GB VRAM'e sahip bir erkan kartından yer yer daha yüksek FPS'ler yer yer ise aynı FPS'leri almasını sağlaması muazzam başarı hocam.
Eki Görüntüle 1926471
Eki Görüntüle 1926472Eki Görüntüle 1926473
Yani kısaca şu an güncel oyunları büyük bir fiyat farkı rahatça oynayabilirsiniz. Gelecek tartışmasına hiç girmeye gerek yok çünkü varsayımlarla ilerlemekten başka bir şey yok. Şu an oturalım ve olana bakalım ben Türkiye şartlarında yaşıyorum istediğim oyunları rahatça oynamak istiyorum, bir ekran kartına da sırf birkaç teknoloji var diye bir dünya para dökme gibi bir şansım yokken en doğru tercihi AMD kullanarak yapıyorum.
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum AMD hataları ile bu kadar gömülüyor fakat genel kitlede bu hataların %90'ı yazılım anlamında problem yaşıyor. Ben nispeten eski bir kart kullanmama rağmen ve hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen AMD benim ekran kartıma desteği kesmiş değil hala güncelleme almaktayım. NVIDIA'daki fiyat rakibi olan karttan daha iyi performans vermesine rağmen hala daha performans iyileştiremeleri yapılmakta. Yani kısaca şu anki güncel AMD kartlarında sırf yazılım olarak bir problem var diye sırt çeviremeyiz. İyi bir ekip ile iyi bir çalışma ile birkaç güncelleme sonrası çözülebilecek sorunlar bunlar. Fiziksel bir sıkıntı olsa amenna ama ben şahsen AMD'nin bu rekabetten çekilmeyip hala uğraşmasına hayranım. İyi bir güncelleme ile aşılamayacak sorunlar değil bunlar.
Yani klasik boş yorumlarından biri. Benim monitörüm zaten 75Hz destekliyor 200FPS almam oyun akıcılığında bir şeyi değiştirmez 70-80FPS benim için yeterli oluyor. Zaten oyunların kaidesinde 60FPS olması gereken akıcılığı sunuyor. Tabii 144Hz monitörde 144FPS almak ayrı bir konu olur. Ama rekabetçi oyun oynamayan arkadaşlarda zaten 144Hz bir monitöre ihtiyaç duymadığından singleplayer oyunlarda genelde 60FPS akıcı ve olması gereken kabul ediliyor.
Evet gelecekten bahsederek doğru bir noktaya girdiniz. Dediğim gibi gelecek sadece bir varsayım. Ben inanıyorum ki AMD'nin FSR teknolojisi de bahsettiğiniz gelecekte Nvidianın DLSS teknolojisine yetişecektir. AMD hala bu alanda vazgeçmiş değil hala atılımlar yapmakta. Belli mi olur bakarsın FSR teknolojisi DLSS'in önüne geçer ve bizi şaşırtır.70 80 yetiyor diyorsun ama gelecekte, daha yeni oyunlarda 70 80 oldu sana 40 50 ama 200 alan adama oldu 160.
Fazla muz, fazla tokluk, fazla yemek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.