AMD ekran kartları neden bu kadar ucuz ve kaliteli?

Çıktığı gibi almak mantıklı mı?

Radeon 7000 serisi FSR 3.0 donanimsal olacak denildi, 7000 serisine cekirdek koyulmustu DLSS'teki gibi. Ama donanimsal olmadi. Galiba FSR kare olusturma yine 7000 serisine ozgu degil, ama daha iyi calisıcak deniliyor.

Cikmayan Radeon kartlari geldigi zaman fiyatina ve performansina net bakilir, belki hazir sistem konusunda da iyi fiyat olursa tercih edilebilir tabii.

Ciktigi gibi almak yerine incelemelerine bakmani oneririm. Zaten hep Radeon kartlar, en ust segment haric orta ve giris olarak RTX kartlarini performans olarak genelde geciyor ama dezavantajlar var, buna gore karar verilebilir. Belki kronik sorunu cikar sonradan, belli olmaz, dusuk ihtimal yine de.

Son düzenleme:
Tam tersi, şimdi bile 8 GB bellekli kartlar yeni oyunlarda sorun yaşıyorken 16 GB bellekliler yaşamıyor. Isınma ve güç tüketme durumları göz ardı edilecek kadar küçüktür.

Her bir GDDR6X bellek 80 derece üzeri görebiliyor ne demek tam tersi? Gördüğün üzere 3080 6800XT'den bellekleri daha iyi kullanıyor itiraz edeceksen en ben diyeceğimi dedim anlayan anlar.

Her bir GDDR6X bellek 80 derece üzeri görebiliyor ne demek tam tersi? Gördüğün üzere 3080 6800XT'den bellekleri daha iyi kullanıyor itiraz edeceksen en ben diyeceğimi dedim anlayan anlar.
Nvidia fan boyu olduğunu bilsem zaten karşılıklı konuşmazdım. Şu söylediğinin hiçbir mantığı yok. Kimse belleği 80 derece üstünü görüyor diye bir ekran kartını almamayı tercih etmez. Bu bellekler bu sıcaklıklara dayanıklı olarak tasarlanıyor zaten.

Pazar farkı var hocam. Ben bir yıllık AMD kullanıcısıyım daha hiçbir sorun yaşamadım. NVIDIA'nın sunduğu DLSS gibi övülen hiçbir teknolojiyede ihtiyaç duymadım. Zaten 70-80FPS aldığım akıcı bir oyunda neden 200FPS alma gereği duyayım ki.

Hocam düşünün bir oyunda 60FPS alıyorsunuz ama 240Hz monitörün var çok berbat bir görüntü çıkar bir de akıcılık çok kötü oluyor derlerya ne kadar ekmek o kadar köfte o hesaptan kendinize hep daha iyisini laik görün.

AMD ekran kartları neden bu kadar ucuz ve kaliteli? Aynı performansı karşı tarafta NVIDIA 3-4K farka alıyorsun.

AMD ekran kartı almak Rus ruleti oynamak gibi bir şey şanslıysan bayağı götürür seni ama şansızsan gelsin hatalar driver çökme WattMan hataları oydu buydu sürekli bir sorunu çözüyosun başka bir sorun çıkıyor NVIDIA öyle bir dert yok abi tak çalıştır driver kur güzel yormadan kullan 10 15 sene götürür AMD ekran kartları tabii iyi kötü demiyorum ama şu aorunlara biraz kafa yormaları lazım AMD'nin.

NVIDIA fan boyu olduğunu bilsem zaten karşılıklı konuşmazdım. Şu söylediğinin hiçbir mantığı yok. Kimse belleği 80 derece üstünü görüyor diye bir ekran kartını almamayı tercih etmez. Bu bellekler bu sıcaklıklara dayanıklı olarak tasarlanıyor zaten.

10 adet 80 derece bellek mi daha fazla ısındırır yoksa 16 adet 80 derece bellek mi? Üstüne üstlük 3080'in RAM yönetimi çok daha iyi gördüğün üzere o kadar anlatmama rağmen bana fanboy diyorsun :D

Aslında AMD ısınıyor algısı şuradan doğdu;

İnsanlar genellikle Nvidia kullanıyor ve en iyi markayı alıyorlar. Test yapmak için ucuz yoldan AMD kart alıyor. En ucuz yoldan alınan, ısınan modellere sahip kötü markalı bu GPU testlerde yüksek derece gösteriyor.

Sonuç = amede ısonoyor abio

Nvidia'nın ciddi teknoloji üstünlüğü var.

DLSS, OptiX vb.

Hocam düşünün bir oyunda 60FPS alıyorsunuz ama 240Hz monitörün var çok berbat bir görüntü çıkar bir de akıcılık çok kötü oluyor derlerya ne kadar ekmek o kadar köfte o hesaptan kendinize hep daha iyisini laik görün.

AMD ekran kartı almak Rus ruleti oynamak gibi bir şey şanslıysan bayağı götürür seni ama şansızsan gelsin hatalar driver çökme WattMan hataları oydu buydu sürekli bir sorunu çözüyosun başka bir sorun çıkıyor NVIDIA öyle bir dert yok abi tak çalıştır driver kur güzel yormadan kullan 10 15 sene götürür AMD ekran kartları tabii iyi kötü demiyorum ama şu aorunlara biraz kafa yormaları lazım AMD'nin.

He kardeşim he ondan senin argüman aynı amd işlemciler yanıyor kafası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı