AMD ekran kartları neden tercih edilmiyor?

Tüm yapay zeka yazılımları CUDA ile coşup, CUDA'ya göre optimize edilirken kim neden directml ile çile çekmek istesin?

7/24 Rust ve Valorant atacak olanlar AMD alsın ama oyunlar çoğu kişinin önceliği değil globalde.

Çoğu kişi zaten yapay zeka yazılımları web üstünden çalıştırıyor Stable Diffusion kullanan çok insan zaten yok, illa çalıştıracak biri zaten NVIDIA alır fakat yapay zeka yazılımları şu anda sadece ChatGPT gibi web üzerinden oynatılıyor yani sistem performansının etki etmediği platformlar kullanılıyor.

Sesi canlı olarak değiştiren AI uygulaması kullanmak istediğimde CUDA'nın olup olmamasının ne kadar fark yarattığına şaşırdığımı hatırlıyorum. Bunun yanında Blender'da HIP RT kullansam bile CUDA'nın yanına yaklaşamıyor.

Ben de bir görsel yazılımında RTX 3050'nin, 6950 XT'den çok daha hızlı çalıştığını gördüğümde böyle şaşırmıştım.

AMD'nin aynı fiyata ekstra kas gücü ve VRAM sunması amatör eğlendiriyor artık. Yazılımlarda sürünüyorsun, ışın izlemen daha geri, FSR DLSS'den daha geri, Frame Generation'ın daha az stabil, güç tüketimin son jenerasyonda daha kötü geriye ne kalıyor? Ama VRAM var.

RX 7000 serisinda güzelce batırdılar bu sebeple, teknolojiyi ve dünyayı 2 adım geriden takip ediyorlar.

Bütçeniz varsa +730 TL 650 watt kasa ile alın yoksa da sorun değil ama ileride bir upgrade yapacaksanız 550 yetmeyebilir.

Var hocam 20000 TL'ye kadar çıkabilirim.

RX 5000 serisi öncesi çok fazla şikayet olduğu için doğal olarak AMD'ye şüphe ile bakılıyor.

RX 6600 sahibiyim ve 4 ay drop sorunu ile uğraştım. Adrenalin'i bırakıp Pro drivera geçmemle çözüldü gibi. Bu AMD'nin yazılım konusundaki eksiklerinin hala olduğunu gösteren bir durum.

Pişman mıyım? Hayır. Sonuçta bütçe kısıtlı olduğunda F/P sistemler aramaya başlarsınız ve AMD bu konuda iyidir.

Sesi canlı olarak değiştiren AI uygulaması kullanmak istediğimde CUDA'nın olup olmamasının ne kadar fark yarattığına şaşırdığımı hatırlıyorum.

Bunun yanında Blender'da HIP RT kullansam bile CUDA'nın yanına yaklaşamıyor.

Hocam CUDA ne oluyor?

Var hocam 20000 TL'ye kadar çıkabilirim.

Hocam CUDA ne oluyor?

Goodram'in PX600 olanı olabilir kingston ve MLD de olabilir size kalmış ayrıca CUDA NVIDIA'nın render vb. şeyler için ekran kartına koyduğu çekirdekler oyun oynayacaksanız işinize yaramaz yani.

Ben de bir görsel yazılımında RTX 3050'nin, 6950 XT'den çok daha hızlı çalıştığını gördüğümde böyle şaşırmıştım.
RTX 3000'de OptiX geldi ve görsel işlerde CUDA'dan minimum %40 daha hızlı. Ben daha acemi kullanıcı olduğum için pişman değilim. :D

Hocam CUDA ne oluyor?
Nvidia'ya ait yazılım. Birçok yüksek nitelikli yazılım CUDA'yı kullanmakta ve siz de o yazılımı (en azından tam performans) kullanmak istiyorsanız Nvidia kartınız olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı