AMD ekran kartlarında driver sorunları hala devam ediyor mu?

@Nicksiz42 Bakılmasına gerek olmamıştı bile aslında. Kulaktan duyma laflarla çok zarar verildi bu ekran kartlarına. WHQL sürücüleri kurup işine bakan kimse sorun yaşamadı zaten. Çoğu beta sayılabilecek sürümleri kullanan ya da sisteminde sorun olan kişilerdi isyan edenler.
Aslında olay sorundan ziyade sorunsuz nasıl kullanılacağıydı. Adam diyordu ki Nvidia da uğraşmana gerek olmadan son driver ı kur geç kafan rahat olayı var ama AMD de yok WHQL yok DDU ile yeni driver yükleme derken neden böyle şeylerle uğraşayım mantığı güdüyordu. Yoksa bana kalırsa bence de AMD gayet güzel ve sorunsuz bir kart.

@alihanvardertyok Hem 570 hem de 580 kullanıyorum evimde. İkisinde de WattMan yaşamadım. 570'de bir kere yaşadım ama o da WHQL olmayan bir sürücüydü zaten. Sırf deneme amaçlı kurmuştum. O dönem geldi geçti, şimdi yine sorun yok. O WattMan devrinden önce de sorun yoktu. Ben hep bir kenardan izlemiş gibi oldum. Kendi kartlarım dışında çevremden de hiçbir dert işitmedim. Tek tavsiyem uyumlu donanım ve kararlı sürücü oldu hepsine.

@Nicksiz42 Evet, AMD bana da biraz Android havası vermiştir hep. O kadar kötü olmasa da kullanıcıya sorumluluk yükleyen bir yapıda oldu bir dönem. Şimdi o kadar sıkıntı değil. Tak kullan artık. Bir ara dönem olmuştu, ondan önce de AMD kartın olunca dert etmiyordun. Ne olduysa o aralıkta yaşandı.

İlk kartım RX 580 idi. Ben pek yaşamamıştım ama o zamanlar AMD kartların driver sorunları çok yaşanıyordu. Uzun zamandır NVIDIA kullanıyorum bu yüzden bilgim yok. Hala bu sorunlar aynı sıklıkta devam ediyor mu? Yoksa büyük oranda azaldı mı? Teşekkürler.

6600 XT kullanıyorum, en son WattMan hatamı 5 ay önce aldım. Tabii bunda ekran kartımın besleme yapısının kaliteli olmasının da etkisi var, ama AMD de iyi bir iş çıkardı sonunda Windows'ta sürücüler konusunda.

1 sene 5600 XT kullandım ilk aldığım 3 ayda driver sorunu yaşamıştım daha sonra yaşamadım şu an 5 aydır 6600 XT kullanıyorum 1 kere bile hata almadım sorunsuz kullanıyorum.

@alihanvardertyok Hem 570 hem de 580 kullanıyorum evimde. İkisinde de WattMan yaşamadım. 570'de bişr kere yaşadım ama o da WHQL olmayan bir sürücüydü zaten. O dönem geldi geçti, şimdi yine sorun yok. O WattMan devrinden önce de sorun yoktu. Ben hep bir kenardan izlemiş gibi oldum. Kendi kartlarım dışında çevremden de hiçbir dert işitmedim. Tek tavsiyem uyumlu donanım ve kararlı sürücü oldu hepsine.
Şahsen bu Wattman hatalarının abartıldığını da düşünenlerdenim. Yakın zaman önce Nvidia'nın bir sürücüsü yüzünden ekranda parlaklık sorunları yaşadım/yaşadık. Ve yeni sürücü ise hemen gelmemişti. Bu durum Radeon tarafında olsaydı... Ne laflar edilirdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı