AMD Ekran Kartlarında WattMan Hatası Hâlâ Devam Ediyor mu?

Normal kullanımda kilitlenme belki 1-2 kere yaşamışımdır ama epey oluyor. Sadece Metro'da 2 kez kilitlenme yaşamıştım. Ara sıra sürücü sorunları olabiliyor. Hala AMD sürücüleri tam oturabilmiş değil.
Benim oyun anında oluyor normal kullanımda yaşamadım. 590 kullanıyorum, şuan 19.9.1 sürücüsündeyim dün World War Z oynarken kilitlendi dedim ulan bu sürücü de mi patlak çıktı :D.
Diğer oyunlarda ise şimdilik sıkıntı çıkarmadı.

Oyun DX12 ise donma sorunları oluyor. RAM kullanımı bir anda uçuyor ardından tekrar inişe geçiyor, bunu her DX12'li oyunda gördüm.
Oyunda DX 12 yok ama Vulkan var ve ben Vulkan modunda kullanıyorum belki ondan kaynaklı oluşmuş olabilir. DX 12'li oyun olarak ise 2 saat kadar Division 2 oynadım orada sorun çıkarmadı.

Sırf bu sürücü yüzünden R7 370 ekran kartım çöp oldu durduk yere kendi kendine yandı. Bende Wattman hatası yoktu ama çok fazla kasma, takılma sorunu vardı. AMD sürücü sorunu yüzünden çok çekecek.

Mesela bozulma riski yüksek bir karta 600 TL verip riske girmeyebilir. Para kolay kazanılmıyor. Eğer kartı alacaksa da 19 serisi sürücüler yerine 18 serisi sürücüleri yükleyip daha güvenli kullanabilir. Siz de söylemişsiniz, "Wattman Hataları AMD tarafından yavaş yavaş çözülüyor." Yani problem halen devam ediyor. Kaldı ki şu forumda neredeyse her gün bir Wattmann ilanı açılıyor.
Kendiniz diyorsunuz "Mesela Bozulma Riski yüksek bir karta 600 TL verip riske girmeyebilir."

Merhaba arkadaşlar. İkinci ele yönelip AMD ekran kartı kartı almayı düşünüyorum. Bütçem 500-650 lira arası. Bu fiyat aralığında ki AMD ekran kartları (RX 470-570), NVIDIA model ekran kartlarından daha performanslı ve ileriye dönük. Fakat yaklaşık 6-7 ay önce kullandığım AMD RX 460 model kartımı WattMan hatasından müzdarip olduğumdan dolayı satmak zorunda kalmıştım. Ben dahil bu sitede de bu sorunla karşılaşan azımsanmayacak derecede fazla bir kitle var. O yüzden tedirginim. Diğer husus da mining furyasından çıkmış bir RX 400 ve 500 serilerinden de kart alıp, sorun yaşamak istemiyorum. Kısacası siz ne önerirsiniz? Bu sorun hala devam ediyor mu? Kartı alırken nelere dikkat etmem gerekir? Yakınınız da, İstanbul içinde ise deneme imkanı da olduğu sürece, dediğim fiyat aralığında, RX 470,570 zorlanırsa 480 ve 580’ de bu gruba dahil edilebilir; garantili olması da kriterlerin arasında olmak kaydı ile varsa satan almak isterim.
650 TL'ye sifir RX 570 aliyorsunuz zaten. 2. ele yonelmeyin.

19.9.1 sürücüsünü kullanıyorum. 2 gün önce format attım ve 19.9.1 sürücüsünü kurdum, kurulum tamamlandığında ekran kırmızı renge dönüp öyle kaldı. Reset attım düzeldi, Wattman sorunu yaşamıyorum. Eski sürücülerde yaşıyordum. 19.8.1 ve 19.9.1 sürücülerinde Wattman sorununu yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı