AMD Eski Mimari Ekran Kartları Neden Hala Pahalı ?

LEONSCOUT

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi arkadaşlar ATI'nin HD serisinin son kartları performans açısında çok mu iyiydi yoksa hala iyi mi ? HD7970 1.400 küsür civari HD 7950 de 900 küsür civarı sıfır ürünü bulması zor olduğu için mi? Yoksa hala tercih edildiği için mi? Neden hala bu kadar pahalılar merak ediyorum? İkinci el fiyatlı sıfır GTX 750 Tİ'den pahalı :D

Hd 7970'e R9 280X'in eski sürümü diyebiliriz. Performansları birbirlerine çok yakın. R9 280X'in GTX 770 dengi bir kart olduğu düşünülürse fiyatı çokta yüksek değil aslında.

Ne yani 1400 TL HD7970 için makul fiyat öyle mi? O paraya gider R9 390 alırım. HD7970'mi kaldı ya.

Eski kartlar bazen yenilerinden daha pahalı olabiliyor. Bunun nedenini ben de anlamıyorum. Belki de üretim masrafından dolayıdır. Aynı durum R9 200 ve 300 serilerinde de var.

Bu daha çok fiyat paritesinin otomatik ayarlanması yüzünden böyle. Kart ilk çıktığında siteye koydukları fiyat zamanın dolar kuruna göre neyse şimdiki kurdaki fiyatta o hiç değiştirmemişler. Kartın çaptan düşmesi site satış sorumlularının umrumda değil.

Hele bir de 8990 var 1.500 TL anlam veremiyorum eğer cidden güçlüyse bu kartlar ikinci el düşünülebilir demek istiyorum.

Tek ekran kartları pahalı değil RAM alıcam DDR2 sodimm. Sıfıf 2GB 800MHZ en ucuz 60TL ama geneli 80TL. DDR3 4GB 1600MHZ en ucuz 70TL ortalama 90TL. Anlıyamadım çok mantıksız. Tabi benim aldığım sodimmdi.

Fiyat güncellemesi yapmadıkları için. 7970 ve 280'ler artık satılmıyor. Bazı firmalarda da sadece fiyat var fakat hepsi bozuk ürünler.

Bozuk olduğunu düşünmüyorum fakat eğer cidden güçlü kartlar ise şuan ki oyun piyasasında iş yapabilecek kartlar ise ikinci el almayı bile düşünebilirim.
@BilgisayarKurdu görüşünü almak isterim :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı