AMD FidelityFX Super Resolution FPS Testi

AMD'nin FidelityFX Super Resolution teknolojisini RiftBraker oyununda test ettim. AMD mühendisleri harika bir iş çıkarmış gerçekten. Radeon Software Sürümü: 21.6.1.
Not: FSR aktifleştirildiğinde bazı grafik ayarları otomatik olarak devre dışı kalıyor.

Sistem özelliklerim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
  • Anakart: MSI MPG X570 GAMING Plus
  • RAM: Corsair 8x2 3200MHz.
  • Ekran kartı: Sapphire 6700 XT Nitro+
  • SSD: Samsung 970 EVO+
  • PSU: Thermaltake Toughpower 850
Sonuçlar:

FSR TEST.jpg

Screenshot_9.png
Screenshot_10.png

1660 Super ile NVIDIA Image Scaling teknolojisini kullanmanızı tavsiye ederim. FSR'dan daha iyi bir kalite alınacağını düşünüyorum. Tabii ki denemek lazım.

Denemek istedim tıkladım ekran karardı geri geldi filan bir de oyun dışından açılması hoşuma gitmedi yani oyun içi destek yok direk paldır küldür yapıyor bu işi. Cidden denemedim yani kalite farkı filan

Adamlar bedava bir şey yapmış AMD'ye sırf yapmadık dememek için ama bence üzerine hiç özenmemişler oyun içine destek falan da yok zorla RTX satmak işleri güçleri.

Denemek istedim tıkladım ekran karardı geri geldi filan bir de oyun dışından açılması hoşuma gitmedi yani oyun içi destek yok direk paldır küldür yapıyor bu işi. Cidden denemedim yani kalite farkı filan.

Adamlar bedava bir şey yapmış AMD'ye sırf yapmadık dememek için ama bence üzerine hiç özenmemişler oyun içine destek falan da yok zorla RTX satmak işleri güçleri.

Image scaling açtığınızda belirlenen çözünürlüklerde görüntüyü ölçekliyor. Size 1700x800 gibi normal olmayan birkaç tane çözünürlük veriyor ve bu çözünürlüklerde oyunu çalıştırdığınızda otomatik olarak görüntüyü 1080P'ye ölçekleyerek güzel bir FPS artışı sağlıyor. Aslında FSR ile aynı teknoloji sayılabilir ve oyunun desteklemesine gerek duymuyor. Her oyunda açıp kullanabilirsiniz. NVIDIA kısmına gelecek alırsak zorla RTX sattıklarını çok düşünmüyorum. Dışarıdan öyle görünüyor evet ama RTX kart kullanmama rağmen Ray Tracing'i çok fazla kullanmıyorum. DLSS gibi yapay zeka destekli bir teknolojinin olması çok güzel.

Image scaling açtığınızda belirlenen çözünürlüklerde görüntüyü ölçekliyor. Size 1700x800 gibi normal olmayan birkaç tane çözünürlük veriyor ve bu çözünürlüklerde oyunu çalıştırdığınızda otomatik olarak görüntüyü 1080P'ye ölçekleyerek güzel bir FPS artışı sağlıyor. Aslında FSR ile aynı teknoloji sayılabilir ve oyunun desteklemesine gerek duymuyor. Her oyunda açıp kullanabilirsiniz. NVIDIA kısmına gelecek alırsak zorla RTX sattıklarını çok düşünmüyorum. Dışarıdan öyle görünüyor evet ama RTX kart kullanmama rağmen Ray Tracing'i çok fazla kullanmıyorum. DLSS gibi yapay zeka destekli bir teknolojinin olması çok güzel.

FSR gibi bir mantık ama FSR oyun içinden çok basit bir şekilde açılabiliyor ekran gidip gelmiyor vs çok kolay image scale GeForce Experience şart koşuyor açıp kapama yapmak zorundayım yani oyun içinde FSR gibi yapılabilirdi!

Ayrıca DLSS kötü demedim sadece NVIDIA bedava bir şeye fazla özenmiyor onu söyledim. İmage scale olayında olduğu gibi yaptı ama gerisi yok. RTX'i zaten özellikle competitive oyuncuların hiçbiri kullanmıyor DLSS için istiyor insanlar genelde.

Bu FSR konusunda AMD'yi rakibim olarak hem bana destek vermesi hem de kalitesi açısından daha başarılı buluyorum oyun içinden ayar çok kolay.

AMD mühendislerinin rakip firma olan Nvidia kartlara da FSR özelliğini sunması büyük avantaj buna söylenebilecek bir şey yok lâkin görüntü ölçekleme konusunda bana kalırsa hâlen Nvidia Image Scaling'in ve DLSS'in gerisinde olan bir teknoloji. Paylaştığım videoda da görebileceğiniz üzere FSR teknolojisi "Ultra Quality" seviyesinde aktifken dahi bazı küçük nesneleri ve ufak detayları renderlamıyor. Bu bağlamda mümkünse Image Scaling aktif şekilde kullanmanız oyunlarda gördüğünüz çevre kalitesini FSR'a kıyasla biraz daha arttıracaktır.

Nvidia Image Scaling vs AMD FSR vs DLSS

AMD mühendislerinin rakip firma olan NVIDIA kartlara da FSR özelliğini sunması büyük avantaj buna söylenebilecek bir şey yok lâkin görüntü ölçekleme konusunda bana kalırsa hâlen NVIDIA Image Scaling'in ve DLSS'in gerisinde olan bir teknoloji. Paylaştığım videoda da görebileceğiniz üzere FSR teknolojisi "Ultra quality" seviyesinde aktifken dahi bazı küçük nesneleri ve ufak detayları renderlamıyor. Bu bağlamda mümkünse ımage scaling aktif şekilde kullanmanız oyunlarda gördüğünüz çevre kalitesini FSR'a kıyasla biraz daha arttıracaktır.

Nvidia Image Scaling vs AMD FSR vs DLSS

İzlediğim videolarda FSR daha iyi bana göre image scaling e göre. Özellikle Horizon Zero Dawn da aşırı belli oluyor fark.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı