Dostum 165Hz ekranda 120FPS ile 165FPS farkını hissedebilen biriyim. Size kim neler anlatıyor bilmiyorum. Fake frame demek sizin hissedemediğiniz anlamına gelmiyor o Frame'leri. Frame yani her saniyedeki 1 kare ekran kartı içerisinde bulunan ve driver içerisine gömülü bir matematiksel algoritma tarafından çoğaltılıyor ve sonra render ekranında eklenerek monitöre gönderiliyor. Bu Algoritma'ya NVIDIA yapay zeka ve tensör çekirdekleri veya RT çekirdekleri ile hareket sağlarken AMD kartlar kendi shader ünitelerini ve RX 7000 serisinde buna ek olarak GPU içinde gömülü olan AI hesaplama çekirdeklerini kullanarak ulaşıyor.
Yani diyorsunuz ki evet FPS 120'den fluid Motion açınca 175'e fırladı ama bunu ben hissetmedim. O zaman sende veya kullandığın donanımda bir sorun var çünkü ekrana görüntü render sonrası gelir ve render edilen görüntü içerisine bu algoritma ile oluşturulan ve fake frame denilen karelerde eklendiği için hissetmeme veya görmeme gibi bir ihtimal yoktur. Bununla ilgili makaleler mevcut. AMD ve NVIDIA tarafında bu Teknoloji'nin kullanımı detaylıca anlatılıyor. Hatta bunu daha önce monitörler üzerinden bu fake frame olayını eklemek istedikleri ancak bunun bugünün teknolojisi ile zor olduğunu bu yüzden ekran kartları üzerinden hayata geçtiğini yazan makaleler mevcut. Oyun yapımcıları da var, çalışanlar freelance olarak bunları anlatan yabancı kaynaklarda.
Ben sizin ne demek istediğinizi anladım ama birçok insan klasik ülkemin gündemine çok takılı kalıyor. Salağın biri çok afedersiniz çıkıp bunlar gerçek frame (kare) değil hissedemesiniz diyor, genelde YouTuber falan oluyor ve insanlar bunlara inanıyor. Gözünüz ile deneyin ve teknolojiyi araştırın zaten anlayacaksınız ne demek istediğimi.
Şu an Alan Wake 2 oyununda Ultra detay açtığımda 40-45 hatta yer yer 37 gördüğüm oluyordu. Bunu açıyorum 70-90 arası gidiyor ve bir zahmet 40 FPS'den 90 FPS'e geçişteki akış hissini zaten alıyorsun direk. Yıllarca konsolda 30FPS oynayan adamlardan biriyimdir merak etmeyin 10FPS bile artınca ekranda anlıyorum direk

benim takıldığım tek nokta görüntüde bozulma fark edemedim. İllaki olması lazım ama ben fark edemedim. Ona kafa yoruyorum şu an.