AMD FreeSync açılmalı mı?

BeKolanĞ

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ryzen 7 4800H RX5600M laptopum var AMD Radeon'dan FreeSync açmalı mıyım? Genellikle Valorant Fortnite GTA 5 falan oynuyorum ve 2 seçenek var açık ve AMD için en iyileştirilmiş hangisini seçmeliyim bir de grafik ayarlarından değişken yenileme hızını açarsam ikisi çakışır mı bir de farklı olacak ama laptop 8 GB RAM 16 GB yapınca FPS artışı sağlar mı? Valorant FPS'lerim düşük.

Çift kanal Ram Ryzen işlemcileri tabiri caizse coşturuyor. Dolayısıyla FPS değerleriniz artar. Hem çift kanal olması hem bellek miktarının artmasından dolayı bariz bir fark ortaya çıkacaktır.

FreeSync, aldığınız FPS değeri düştüğünde monitörün yenileme hızını anlık olarak düşüren ve bu vasıtayla yırtılmaları önleyen yazılımsal bir teknolojidir. Benim tavsiyem aldığınız ortalama FPS değerleri yeterli ile FPS sabitleme, ekranda yırtılma olursa FreeSync özelliğini bu şekilde açmanız yönünde olur.

Kaba düzen anlattım biraz. Buraya da bakabilirsiniz;

FreeSync Premium destekli panelde ben FreeSync açık kullanıyorum bu arada.

Çift kanal RAM Ryzen işlemcileri tabiri caizse coşturuyor. Dolayısıyla FPS değerleriniz artar. Hem çift kanal olması hem bellek miktarının artmasından dolayı bariz bir fark ortaya çıkacaktır.

FreeSync, aldığınız FPS değeri düştüğünde monitörün yenileme hızını anlık olarak düşüren ve bu vasıtayla yırtılmaları önleyen yazılımsal bir teknolojidir. Benim tavsiyem aldığınız ortalama FPS değerleri yeterli ile FPS sabitleme, ekranda yırtılma olursa FreeSync özelliğini bu şekilde açmanız yönünde olur.

Kaba düzen anlattım biraz. Buraya da bakabilirsiniz;

FreeSync Premium destekli panelde ben FreeSync açık kullanıyorum bu arada.

Teşekkürler sanırım Valorant laptopları tam optimize edemiyor belki de çift kanal 16 GB RAM yapınca düzelecektir bilmiyorum ama Fortnite FPS'lerim gayet iyi 144 üstü ama Valorant 144 üstü pek almıyorum o yüzden çözünürlük 1024.768 :D FreeSync olayını hala tam çözebilmiş değilim ama AMD için en iyileştirilmişte kullanmaya devam edeyim.

Teşekkürler sanırım Valorant laptopları tam optimize edemiyor belki de çift kanal 16 GB RAM yapınca düzelecektir bilmiyorum ama Fortnite FPS'lerim gayet iyi 144 üstü ama Valorant 144 üstü pek almıyorum o yüzden çözünürlük 1024.768 :D FreeSync olayını hala tam çözebilmiş değilim ama AMD için en iyileştirilmişte kullanmaya devam edeyim.
Ben açık olarak kullanıyorum. Forza Horizon 4, Witcher 3, Control, Ark:Survival Evolved, Pay Day 2 ve PUBG'de herhangi bir yırtılma söz konusu olmadı.

4800H RX5600M 16 GB 3200 Mhz ram ile 1080p yüksek ayarlarda 180–240 arası gidip geliyor, ortalama 200 FPS alıyorum. Tabi Valorant'ın optimizasyonu biraz kötü. Yoksa bahsettiğim konfigürasyonun 260 FPS verdiği iddia ediliyordu AMD tarafından.

Ben açık olarak kullanıyorum. Forza Horizon 4, Witcher 3, Control, Ark: Survival Evolved, pay day 2 ve PUBG'de herhangi bir yırtılma söz konusu olmadı.

4800H RX5600M 16 GB 3200 MHz RAM ile 1080p yüksek ayarlarda 180–240 arası gidip geliyor, ortalama 200 FPS alıyorum. Tabi Valorant'ın optimizasyonu biraz kötü. Yoksa bahsettiğim konfigürasyonun 260 FPS verdiği iddia ediliyordu AMD tarafından.

Sizde benimle aynı sisteme sahipseniz RAM'i 16 yapınca karşılaştırayım sanırım siz AMD için en iyileştirilmişte değil açıkta oynuyorsunuz. Benim RAM'lerimde 3200 MHz biri hynixmiş diğerini HyperX alacağım.

Sizde benimle aynı sisteme sahipseniz RAM'i 16 yapınca karşılaştırayım sanırım siz AMD için en iyileştirilmişte değil açıkta oynuyorsunuz. Benim RAM'lerimde 3200 MHz biri hynixmiş diğerini HyperX alacağım.
Evet hocam, direkt açık olarak oynuyorum. Alpha 15 mi cihazınız? Alpha 17 var bende, Hynix belleğe sahip. Bahsettiğiniz gibi ortak oynadığımız oyunlar varsa karşılaştırırız hocam. Somut örnek olur hem de size.

Evet hocam, direkt açık olarak oynuyorum. Alpha 15 mi cihazınız? Alpha 17 var bende, Hynix belleğe sahip. Bahsettiğiniz gibi ortak oynadığımız oyunlar varsa karşılaştırırız hocam. Somut örnek olur hem de size.

MSI Alpha 15 A4DEK-018xtr evet hocam tabii ki karşılaştırabiliriz ben RAM aldıktan sonra Steam PUBG FPS'lerimde artar şu an 8 GB RAM haliyle 107 AVG FPS :) tek sorun Valorant optimizasyonu RAM alınca 144 üstüne çıkacağına eminim. (144 FPS üstü alıyorum Valorant'ta ama droplarla falan 100-120'ye düşüyor poligonda yüksek alıyorum herkes gibi 200-260 arası RAM alınınca 1920.1080 oynarım sanırım veya 1280.1024

Evet hocam, özellikle drop konusunda derdinize çare olur. PUBG hangi çözünürlük ve ayarlarda kaç FPS alıyorsunuz hocam tam olarak? Birebir aynı ayarlarda açıp denemek isterim.

Evet hocam, özellikle drop konusunda derdinize çare olur. PUBG hangi çözünürlük ve ayarlarda kaç FPS alıyorsunuz hocam tam olarak? Birebir aynı ayarlarda açıp denemek isterim.

Doku ve kenar yumuşatma yüksek diğerleri en Low ayarlarda hareket izi V-Sync falan kapalı envanter karakter işlemesi- kapalı sanırım bunları hatırlıyorum RAM aldığımdan sonra yeniden bakarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı